Inlägg från: Aniara |Visa alla inlägg
  • Aniara

    Gravid efter IVF med BF hösten 2010

    Coors skrev 2010-06-10 10:15:01 följande:
    Hur kan du veta att ditt barn i magen har Rh pos?
    Som jag fatta kommer jag bara att ta ett extra blodprov och vad dom får ut av de vet jag inte men sen kommer inget hända förrens vi är på förlossningen. Då kommer dom ta blodprov på bebisen genom navelsträngen och om de vissar sig vara pos så kommer jag få en spruta då.
    Min BM sa att de var inget att oroa sig för då dom kommit mycke längre med teknik/undersökningar genom detta och att de e ytterst sällan de händer något.
    Jag litar på de. Både min mamma och min syrra har ju varit med om samma sak och ingen av dom har de "hänt" något med.
    När de såg att jag var Rh- så kollade de genom blodprov vad bebisen hade ( det går tydligen att göra). Och eftersom det var pos ( vilket är mest sannorlikt om pappan är det) så får jag alltså en extra spruta INNAN förlossningen för att motverka sk. immunisering. Men detta beror på vilket landsting man tillhör har jag förstått. I Sthlms landsting har de ett program för detta på karolinska sjk och det är därför jag får det. Annars är det som du säger bara en spruta efter förlossningen.
  • Aniara
    Coors skrev 2010-06-11 09:25:57 följande:
    Okej. Min BM sa bara att om jag hade varit gravid innan eller fått missfall så skulle jag få en spruta innan men inte nu.
    Du kanske har varit gravid innan?
    Är de alltså vanligast att bebisen är Rh+ ,måste kolla upp de där vad sambon är för blodtyp.
    Nej, det är första barnet för mig, men de har ett specialprogram i mitt landsting där man erbjuds spruta innan och efter.

    Om pappan är negativ finns det ingen risk att barnet blir pos, men om han är positv  (90 % chans) så ökar ju chansen avsevärt för att barnet blir pos. Det är vad jag fick höra.  Lycka till! Och lycka till med kapslarna. Jag äter också  Niferex och jag har i vanliga fall jättekänslig mage men har inte känt någon skillnad, så det är nog ingen fara. Strö det i filen eller blanda i maten om du tycker det är för jobbigt att svälja.
  • Aniara
    Wehee skrev 2010-06-15 16:34:28 följande:
    Åh vad spännande Miamore. Hoppas du får veta vad det blir i morgon.

    Coors, vad skönt att du nu börjat känna lite.

    Jag har lätt att få kramp i benen på nätterna. Har ni nå tips?
    Magnesium. Det finns som tuggtabletter på Apoteket. Funkar på mig i alla fall!

    Jag tycker "småkrämporna" börjar smyga sig på nu...även fast magen inte är så stor så känner jag mig höggravid pga av att kroppen verkligen förändras! Svullnad, kramp, ryggont, foglossningar, åderbråck och en allmän känsla av att vara vara extremt klumpig. Men det verkar ju, som med allt annat, var helt individuellt. Min kompis som är nästan exakt lika långt gången som jag känner INGENTING. Orättvist!  Men... det är ju lyxproblem på det stora hela. Jag försöker njuta av de mysiga stunderna, att ligga och känna på sparkarna om kvällarna t ex.
  • Aniara
    Miamorebambino skrev 2010-06-15 14:40:48 följande:

    Hej

    Måste bara berätta att vi har vart på tvillinggrupp.Oj va bra det va, fick alla svar man har gått och tänkt på. Nu är jag mest orolig att föda för tidigt.

    Magen växer för snabbt tycker jag. Och många sparkar,spec på natten då jag vill sova.Hicka har dom börja få. Nu kan man verkigen känna dom utanför. Förr igår så stack antingen rumpan eller foten upp.Det blev som en jätte stor knöl hahahahah
    Imorgon blir det RUL på USG
    Då ska jag tjata till mig könet på barna.

    Har ni fått veta?


    Ojoj, jag kan bara tänka mig hur det är att ha två! Om jag inte visste bättre skulle jag tro att jag hade två också, sparkar hela tiden överallt som flyttar sig på bara några sekunder runt om på magen. Är helt övertygad om att det måste vara en liten akrobat där inne!

    Lycka till på ultraljudet!
  • Aniara

    Miamore: GRATTIS till  friska killar! Det är ju så fantastiskt skönt att få se att allt ser bra ut, eller hur!?

    Min pojk-teori blir bara starkare... I den andra tråden som jag hängde i förut är det bara pojkar som har fötts och de som har fått reda på vad det är väntar också bara pojkar ( inkl jag själv) Det kan ju bara inte vara en slump? Eller? Min teori är att pojkspermier generellt simmar snabbare än flickspermier ( vetenskapligt belagt) och att det helt enklet är så att i IVF-sammanang hinner aldrig flickspermierna med i den där lilla skålen. Gör man ICSI är det ju verkligen så att den snabbaste plockas ut = pojkspermie. Såklart finns det flickor som föds via IVF också, men det jag har sett under mitt år på familjeliv är nästan 100% pojkar.  Vad tror ni andra? Spelar såklart ingen som helst roll vad det blir för kön, jag tycker bara det är kul att spekulera...

  • Aniara

    Grattis till RUL Barnalängtan!

    Har inte känt några hickar vad jag vet, fast det är så mycket action i magen nu så jag vet inte vad som är vad riktigt.. Upplever hel del kramper också,  som riktiga knivhugg i sidan. Läste nåt om muskelspänningar men jag vet inte riktigt vad är det är.

    Har för övrigt följt bröllopet på SVT, kul! Är Ebba von sydow gravid? Känner igen det där putet hon visar upp i sin blåsa... eller så är det bara lite för många prinsessbalelser?

  • Aniara

    Hej i värmen!

    Och välkommen Turkisk peppar! Det är nog helt i son ordning att ändra lite i det datum man först fått, tycker Coors resornerar förståeligt här. Och som sagt -den kommer ju när den kommer! Jag tycker nästan alla jag hör talas om går minst en vecka över tiden i alla fall första gången, så jag räknar kallt med att sitta där och vänta och vara frustrerad

    Jag har nyss kommit hem från lite välbehövd semester. Har i princip legat i en solstol i 10 dagar vid en pool och blivit upppassad av min snälla sambo! Och magen har passat på att växa ordentligt! Från att helt ha kunnat döljas under kläder för bara några veckor sedan har den nu exploderat och är en rikig kula! Känns lite ovant, men är ändå kul såklart. Nu syns det! Ska till BM idag och mäta för första gången, ska bli mycket spännande!

    Jag har också börjat shoppa loss på sommarrean. Var i Paris och kunde inte hålla mig från gudomligt söta små plagg. Snart ska vi ta tag i barnvagn men vet fortfarande inte vad vi ska satsa på. Vi är båda långa så har fått rekommendartioner om Brio Go, och jag gillar den, men den finns inte begagnad eftersom den är så ny. Så frågan är nu om man verkligen ska lägga 10 tusen+ på en barnvagn....hmm... svårt!

  • Aniara

    Miamore:  ja, det är ju onekligen speciellt med twins! Och att köpa två av allt blir ju såklart kännbart ekonomiskt.
    Men dubbelt så kul

    Var hos BM nu i eftermiddag och mätte och vägde etc. Låg konstigt nog lite i underkant på magen i kurvan, jag tycker ju magen är så stor redan. Hade gått upp ganska exakt 10 kilo. Kändes lite mycket i mina ögon, får nog försöka dra ner lite på glassen i sommar, det är ju liksom 3 månader kvar men helt normalt enligt BM.
    Har ni legat i normalkurvan eller under/över när det gäller livmoder-mått och vikt?

  • Aniara

    Skönt att det verkar gå bra för er alla!

    Ang. SF-måttet hörde min BM av sig till mig igår och sa att hon hade tänkt på mig och mitt mått  (som låg precis på nedre gränsen) och ville mäta igen nästa vecka. Klart man blir lite orolig, men samtidigt tycker jag verkligen jag har ordentlig mage och jag förstår inte riktigt hur jag kan ligga i underkant...Iofs bra att de är noggranna såklart.

    En annan sak: Ni som kommit upp i vecka 27-29 nånting - hur känns det i era magar? Alltså är det typ helt lugnt hela tiden eller gör det ont ibland? Vilken sorts smärta är det i så fall? Jag tycker att jag har ganska så ont mellenåt. Inte så att jag lider, men det känns rejält, som knivar framför allt på min högra sida långt ner. Det går som stötar med ca 30 ek mellanrum. Sen lägger det av helt. Sen kan det komma igen flera timmar senare eller flera dagar senare.  Det har ingen likhet med tex mensvärk så jag tvvlar på att det är förvärkar. Ligamentssmärtor? Min BM tog lätt på det och sa mest att det är normalt att känna lite allt möjligt, men samtidigt undrar jag vad det är, om det är nån annan som känt likadant? Idag är en sån dag men mycket såna smärtor, ska vila och ta det lugnt idag.

  • Aniara

    Ingen som känner igen sig i min beskrivning innan? Har harft ont hela helgen nu, ska på extrabesök hos BM nu.

Svar på tråden Gravid efter IVF med BF hösten 2010