Inlägg från: LoppanL |Visa alla inlägg
  • LoppanL

    Föräldrar i Vallentuna

    Linny: var det du som rekommenderade gneis-overaller? Hur är de i storleken? Har tittat lite på såna overaller på tradera men är i valet o kvalet vilken storlek jag ska välja. L är 110 cm nu, men innan vintern är slut kan det ju ha blivit ett par centimeter till. Klarar hon sig då på en 110, eller ska man satsa på 116?

  • LoppanL

    Åh, vad bra då låter det som en 110 borde funka! Tack så mycket Linny!

    Birka: Härligt med Kreta! Var inne o kollade lite charter under hösten/vintern men det drar iväg så mycket i pris, så det får stanna vid att drömma!

    Jag slänger ur mig ett promenadförslag, vad säger ni om i övermorgon, onsdag?

  • LoppanL

    Jennnie: För mig funkar söndagar (dock inte nästa söndag, då maken är bortrest..), så jag satsar gärna på promenad!

  • LoppanL

    Linny: vi pratade om det, men kom inte iväg. Men vi har bra utsikt, så vi har sett en massa helikoptrar o flygplan ovanför oss..

  • LoppanL

    Läser med intresse om hammarbackskolan då den är en av 2 som vi väljer mellan.. nån som har erfarenhet av ekebyskolan, som är vårt andra alternativ? hörde att hammarbackens f-klass var mer skola än Ekebys, nån som vet om det stämmer?

  • LoppanL

    Nä, det har verkligen varit dött länge nu! Vi har precis avslutat en 6 månaders groupon-deal på städning o ska försöka boka nåt nytt. För vår del lutar det åt Go hem, vi har haft dem en gång o var nöjda. De får bonus om kunden är nöjd (hon som var hos oss verkade nöjd m grundlönen också), vilket kanske gör att de anstränger sig lite mer.. Vilken skola blev det för er? Vår tjej kommer gå i Ekeby..

  • LoppanL

    Jennnie: Vi fick väldigt positivt intryck av Ekeby, så jag tror att det blir bra. Linn kommer också gå med flera av sina kompisar, så det känns tryggt.

    Ang städning så har vi haft det i omgångar. Sen har vi tänkt att vi ska spara in pengarna och lägga det på något roligt istället. Men så står vi där och pengarna har ändå försvunnit och huset är i halvt kaos Det räcker att försöka hinna plocka allt som ligger, att få hjälp med dammtorkning och såna tråkigheter kan verkligen vara guld värt. Jag velar dock mellan att ha varannan vecka och 1 gång i månaden.

    Jag har inte hunnit kolla så noga på Go hem, när vi hade dem här hemma var även det en groupon-deal.

    Får man fråga vad ni får betala för ert abonnemang hos Activa, Jennnie?

  • LoppanL

    Jennnie: groupon är ett företag som varje dag har olika erbjudande med stora rabatter, det kan vara prylar, tjänster, resor osv. Finns även let's deal som har samma funktion.

    Den deal vi hade nu senast var 6 tillfällen à 4 timmar med hemfresh, som bara kostade 1299 kr för alla 6 tillfällen. Gohem minns jag inte vad det kostade men det var väl 2-300 kr skulle jag tro för 4 timmar. Hemfresh är inget företag jag direkt rekommenderar, har haft abonnemang hos dem tidigare. De hann betydligt mindre än vad Gohem gjorde på 4 timmar och när vi hade abonnemang så gick de tidigare än de timmar de skulle vara här, men fakturerade ändå och hävdade att de visst varit här, trots att jag var hemma och visste precis när de kom och gick.

    Vi funderade på Hammarbacken också, men Linn hade ingen chans att komma in där då hon inte tillhör dem. Hon börjar dessutom ett år tidigt, så då känns det bra med Ekeby som är lite mindre skola än vad jag upplevde Hammarbacken som.

  • LoppanL

    Håller på att leta dansskola till Linn inför hösten.
    Någon som vet om det finns andra än funkykids, sway, flex och Laisings i närheten (typ här, Täby eller Väsby)?

  • LoppanL

    Jennnie: vem har Ida som fröken? Har hört lite blandat om hon som äger Flex. Vårt stora bekymmer är att hitta en tid som passar, vi vill helst ha en vardagkväll, och inte alltför tidigt, så man hinner hem från jobbet. Fanns dock ett pass på Flex som skulle kunna funka..

    Roligt att höra att städningen funkar bra, då är det ett alternativ vi ska fundera på om vi ska satsa på städning igen!

  • LoppanL

    Det var tisdagen med Natasha jag också tittade på. Velar just nu mellan det och köra funkykids på helgen och simskola i veckan, så får båda tjejerna dansa..

  • LoppanL

    Ja, det är det. Linn har gått på den tidigare, men ville prova på gymnastik under våren. Nu är det dock dans som lockar igen!

  • LoppanL

    Jennnie: Här är det bra, har lite för mkt att göra på jobbet just nu, men annars rullar allt på som vanligt. Ser fram emot ett par dagar ledigt i samband med höstlovet. Peppar peppar har vi varit förskonade från sjukdomar, känns som vi mest väntar på att det ska dyka upp något!

    Det är läskigt när de får så hög feber, båda våra tjejer drar ofta iväg i temp när de får feber så man måste hålla på att varva med ipren och alvedon för att hålla det på en vettig nivå.

  • LoppanL

    Bisquit: våra barn går på en annan förskola, men har varit där 2 somrar. Jag har inte tänkt på att trafiken skulle vara ett problem. Tycker det är en bra gård, men jag har förstått att de har problem efter helgerna att det finns en hel del skräp på gården.

    Linny: går din minsta på lekgympan i Ekeby? Tyckte jag kände igen dig, men fick för mig att dina barn var äldre än så..

Svar på tråden Föräldrar i Vallentuna