Inlägg från: LoppanL |Visa alla inlägg
  • LoppanL

    Maiokian: välkommen t tråden! Vi trivs väldigt bra här i Vallentuna, tycker det är tillräckligt nära stan men ändå lantligt. Vår tjej går på granåsa förskola o vi är väldigt nöjda. Är många nyby-barn som går där. Vilket fint namn er son har förresten, jag hade det som favorit när vi funderade över namn. Maken tyckte dock det var för ovanligt (och så har vi bara fått tjejer.. )

  • LoppanL

    Tack för tipset om den extra kometutbildningen! Gissar att den redan är fullbelagd, men tog en chansning och mailade iaf, får se vad de svarar. Frågade också om det funkade att bara en gick, känns som sagt svårt att få till barnvakt vid den tiden och så många veckor i rad.

    Är det någon som har handlat mat med hemkörning nån gång? Vilken butik isf och var ni nöjda? Vi har handlat från Mataffären några gånger, har varit nöjda med maten, men de har så dåliga leveranstider.. 

  • LoppanL

    Vad bra, då är det bara att hålla tummarna att de har plats då! :o)

    Jag vill också bestämma själv vad vi ska äta, så färdiga matkassar är inte min grej, men tycker det är grymt skönt att slippa åka och storhandla varje vecka. Men vill inte spendera fredagkvällen med att vänta på mat, vilket vi skulle få göra om vi fortsätter med mataffären när vi båda jobbar igen..

  • LoppanL

    Linny: ja, precis, på Kometprogrammet lär man sig verktyg för att hantera konflikter. Jag och dottern är väldigt lika på så sätt att vi snabbt brusar upp och kan gapa och skrika. Det går ofta rätt snabbt över, men det är verkligen inte konstruktivt, så kan jag få lite tips och nya idéer säger jag inte nej. :o)

    Tyckte nätlivs verkade bra, de hade  typ 10 färdiga kassar som man kunde välja mellan om man bara vill köpa nån gång ibland o inte prenumerera. Det blev mataffären den här veckan  också, ska göra en liten genomgång av de andra butikerna och se vilken som verkar bäst..

  • LoppanL

    Linn har också gått på Korpens gympa o gillade det mycket. Nu ville hon prova dans denna termin, annars hade vi fortsatt. Linny: har inte provar zumba men är nyfiken på det. Har så dålig koordination bara så jag undrar om jag klarar det. Har en kollega som är helt såld o har utbildat sig t instruktör.. Ska nog prova det nån gång iaf...

  • LoppanL

    Birka: vi håller på o klurar på var vi ska träna, jag har funderat på korpen, det som gör att jag lutar åt gym o sim är möjligheten till barnpassning så att vi kan träna samtidigt om vi vill det. Har inte kollat så mkt på Korpen vad de har för pass heller, får kika o se om det är nåt att ha..

  • LoppanL

    Marie: vad trist att ni ska flytta! Har en kompis som bor i de trakterna dit ni ska flytta..

    Majlinsa: Du kan köpa lovplats, då betalar du avgiften för den månaden (kan mao bli dyrt om det handlar om en vecka..) Du får fylla i en ansökan om det, den borde du kunna få av förskolan, eller skriva ut här:
    http://www.vallentuna.se/dok/blankettbanken/barnochutbildni_/barn15r_/kpavlovveckafsk/Kpavlovveckafsk.pdf

    Maliiiin: jag bor jättenära dig, och vill gärna promenera när väglaget o vädret är en aning bättre! Har pratat med en kompis som inte finns här på fl också som är intresserad.

    Birka: Leia fick en sån här: http://www.hikmet.se/Product.aspx?pk_prodid=13188&History= och en hopphäst.

Svar på tråden Föräldrar i Vallentuna