Inlägg från: LoppanL |Visa alla inlägg
  • LoppanL

    Föräldrar i Vallentuna

    Jag befinner mig för tillfället många mil från Vallentuna, i Frankrike närmare bestämt, är därför jag inte är så aktiv för tillfället.

    Vi hade namngivningsceremoni för våra tjejer. Vi har båda gått ur svenska kyrkan, så det var ett lätt val att inte döpa. Ville dock fira det hela lite, så då blev det namngivning.

    Dicny: varför får du skäll? Går hon inte upp nåt alls eller?

  • LoppanL

    Dicny: vem är det du går hos? Det går verkligen inte att bli klok på dem ibland. Jag har varit lite nojig nu med lilltjejen då hon dippade totalt 3 kurvor, men de har inte alls varit oroliga utan konstaterade att hon är så otroligt aktiv. 6900 gram vid 5 månader låter ju verkligen inte extremt lite! Leia är tio månader och väger väl ca 8500 gram nu. 

  • LoppanL

    Linny: vad obehagligt! Hoppas du slipper fler sådana otrevliga inviter!


    Flora: vi bor vid Rosengården och trivs väldigt bra. Är lite längre till centrum än från ormsta, tar ca 15 minuter att gå. Har buss till Upplands väsby alldeles utanför dörren. Vi trivs väldigt bra i Vallentuna. Vi gillar det faktum att det ändå är enkelt att ta sig in till stan, men samtidigt har "landet" in på knuten.

    smoolan: vi bor inte själva i Lindöberg, men pratade precis i helgen när vi lämnade dottern hos en kompis där, om att det är ett trevligt område. Dottern går på Granåsa förskola och där går många barn från Lindö. Går ju att cykla vid fint väder, annars kräver det kanske bil...

  • LoppanL
    Nanna 84 skrev 2010-11-02 19:47:04 följande:
    Lollolis: Såg att du bor i rosengården? Vilka hus? Vi ska precis flytta dit =) Hur gamla va ditt/dina barn?
    /N
    Jag bor inte riktigt i Rosengården, bor i området mellan Rosengården och Väsbyvägen. Man har på nåt sätt glömt att namnge området så jag vet aldrig vad jag ska säga. Stod Mörbylund i annonsen när vi köpte huset, men det verkar inte vara något vedertaget namn...
  • LoppanL

    Jag är 32 år och har bott i Vallentuna i 4½ år. Tillhör skaran av Täbybor som inte hade råd att bo kvar i Täby och flyttade hit. Jag är gift och har 2 tjejer, snart 4 och 1 år gamla. Är också socionom och har precis börjat arbeta efter föräldraledigheten. 

  • LoppanL

    Johsan: Just nu är det inte aktuellt med något syskon här. Maken har varit helt bestämd med att han inte vill ha fler än 2, men har väl börjat öppna upp lite för en sladdis kanske. Själv är jag i valet o kvalet vad jag vill, kan känna en sorg över att det kanske var sista gången jag var gravid och födde barn, samtidigt som jag tycker att det första året med två barn har varit rätt tufft, och är inte helt sugen på att ge mig in på det igen...  Men vi får väl se, det kanske blir en liten sladdis så småningom..

    På tal om restauranger, mina föräldrar tipsade om restaurangskolan som ligger bakom täby park hotell. Tror det var tisdagar och fredagar de serverade mat och man fick en trerätters för 95 kr.

  • LoppanL

    Oj, vilket tjusigt bygge Linny!

    Bonzie: Vi ska åka till Morsta gård på julmarknad i helgen, var där förra året och tyckte det var mysigt. De har ponnyridning också vilket uppskattades av stortjejen. http://www.morstagard.se/  Tror att det var i veckans Mitt i det stod listat lite olika julmarknader.

  • LoppanL

    Skogsrå: åh vad bra att du nämnde Komet. Vi pratade om det i somras, men sen har jag glömt bort det, ska kolla upp det igen. för jag tänker att det aldrig skadar att få nya idéer och tankar och metoder för att hantera konflikter.
    Vi har också samma funderingar kring vår stora tjej som ni, hon fyller ju bara 4 nu till januari, men hon leker bara med de som är födda 2006. Ska också ta ett snack med förskolan, och se om hon åtminstone kan börja i 5-årsgruppen till hösten och så får man se hur det funkar då...

  • LoppanL

    Jag tycker det är jättesvårt att bestämma hur vi ska göra med om  vår tjej ska börja ett år tidigare.. För vår del handlar det inte så mycket om att hon kan mycket, utan mer kring vänner och tryggheten i att ha sina närmsta vänner med sig när man tar steget över till skolan. Hon kommer ju naturligtvis att hitta nya vänner även om hon börjar när det är tänkt, men hon har några kompisar som hon leker jättemycket med och är trygg med, och jag kan tycka det är synd att splittra dem. Men jag vill ju inte att hon ska få det jättetufft för att hon är yngst heller..

    Här har mannen stått för godisbakandet, det har blivit kola, wienernougat och nån form av lakritstryffel.

  • LoppanL
    Marie1978 skrev 2010-12-12 20:22:01 följande:
    Ang kompisar mm:
    Vår son leker också i stort sett nästan endast med barn som är ett år äldre, dvs de som ska börja i skolan hösten 2011. Vi har däremot inga funderingar på att han ska få börja skolan tidigare. Jag tycker tvätom att det är nyttigt för honom att lära känna andra kompisar och att få träna på att vara i olika grupper och konstellationer innan han kommer till skolan. Hela arbetslivet idag går ju mycket ut på att jobba i olika projekt och grupper och jag tycker det är super att de lär sig hitta trygghet i sig själva och med olika kompisgrupper.
    Kloka tankar, det finns verkligen många olika aspekter på det hela! Tur att vi har ett tag på oss att fundera!
Svar på tråden Föräldrar i Vallentuna