Inlägg från: RosaNapp |Visa alla inlägg
 • RosaNapp

  MajMammor 2007 15

  kristallen: grattis till Emil

  Nu har vi bestämt att ta alla på kalas samtidigt. Det som gått så bra tidigare... INTE! Men det får bli så, blir ju Vs sista gemensamma kalas.

  Jag har skrivit kontrakt på lägenhet nu och flyttar i juni, någon gång.

  Fler och fler utanför familjen börjar ju kommentera att V går att förstå bättre och bättre. Skönt för honom. Han ska ju ändå börja förskolan till hösten så det är ju bra att han kommer igång med uttalet också. Ska till logoped i slutet av maj, hoppas det blir sista gången.

 • RosaNapp

  DP: själva flytten känns ok, men inte resten. Lite komplicerat, men jag är inte beredd att ge upp oss än. Tycker inte vi har gjort tillräckligt för att få det att fungera.

  V står och tjatar samma och samma ord femtielva gånger om jag inte hör vad han säger eller till dess jag ber honom berätta vad man använder det till/ vad det handlar om. då förklarar han istället, men att komma på och förklara själv gör han inte.
  Nu var det längesen språket gjorde honom frustrerad ändå så på det sättet märks ingen skillnad. Bara att omgivningen börjar förstå honom mer och mer

  Vi var till storasysters förskola igår och han tjatar om när han ska börja. trivs bra där

 • RosaNapp

  mumia: jag har pms, riktigt kraftig tyvärr. Har inte gjort något åt det än, annat än med kost och motion och medvetenhet om det. Ex köpte dock Femal Balans till mig, men hann aldrig börja med dom innan jag blev gravid med 4an. Nu får jag se om det blir bättre eller sämre efter lillkillen. Verkar ju dock som att det bara blir sämre med åren. Jag har själv haft funderingar på att försöka få antidepp mot det. Det brukar man ju få äta i låga doser och bara de dagar det gäller när det är mot pms.

  När jar blir arg på barnen så är det oftast för att jag själv är trött eller nedstämd/stressad. Det har tyvärr blivit en del av den varan nu, men snart flyttar vi så nu försöker jag få tillbaka det positiva och undvika exet när han är hemma så jag inte dras ner i det negativa igen. Jag vill inte att barnen ska bli lidande.
  V är dock en liten kille som gärna resonerar och pratar och försöker samarbeta, men när han får lågt blodsocker eller helt enkelt bara är trött så sitter hans nerver på utsidan och det kan ge resultat i både hyperaktiv unge eller en liten kille som inte kan annat än stressa upp sig och bli arg för allt. Så det gäller att vara lite före honom.

  K Kavat: fast det är ju klart att har man ont så tryter ju tålamodet också. Har det gjort för mig också. Men jag vet ju att det berott på mig, inte barnen så jag har bett om ursäkt efteråt och försökt förklara. Det är väl det enda man kan göra, försöka hålla sig ifrån att låta det gå ut över barnen, men det gör det ju ibland och då ber man om ursäkt?

  Lillebror, den lille skiten, är just nu som V, vill inte att jag lägger ner honom. Han kan ligga en stund själv på kvällen och morgonen, men sen är det bära som gäller. Tur jag köpte en bra mei-tai. Nu ska jag köpa en sjal också bara, men har bara inte fått tummen ur. Annars går det bara bra, han sover på nätterna (äter någon gång, men somnar omgående om) och alla barnen är så förtjusta i honom så det är heller inget problem.
  Har dock inget namn än .

  Grattis till dom som fyllt (jag har säkert missat någon). Är ju en vecka kvar till V fyller. Har inte riktigt fått in det, att han blir 3 år den lille grabben. Min förste grabb .

 • RosaNapp

  Evsi: nej, vad tråkigt. Hoppas det snart går vägen. Lycka till på uppkörningen.

 • RosaNapp

  Grattis till alla som fyllt. Jag har säkert missat någon.

  Melisabeth: låter väl som en bra idé Grottmänniska.

  Imorgon fyller V. Känns som tiden går riktigt snabbt här, allt för snabbt.

 • RosaNapp

  Mel: passade ju utmärkt

  V tackar för alla grattis

  Nu åskar det här. Jag som måste ta barnen och handla. Tur vi ska åka buss till ett köpcentrum. Men det kommer nog bli fullt idag, bb och sånt idag ju...

 • RosaNapp

  Sötboll: grattis i efterskott

  Grattis till alla som fyllt!
  Vs kalas gick bra. Fint väder, massa leksaker han gillade och folk höll sams

 • RosaNapp

  Här är det 3-års kontroll om det inte är något speciellt som ska kollas. Imorgon skulle egentligen V till logoped, men jag struntar i det. Känner inte att det behövs kollas längre, han prata så tydligt nu att "alla" hör vad han säger. Märks tydligt på honom också, han är inte alls blyg längre.

  mumia: håller tummarna då

 • RosaNapp

  Grattis till alla som fyllt/fyller!

  Jag har fått tips om en bra privatläkare med barnsjukdomar som specialitet. Ska ringa för tid imorgon. Hoppas det kan ge oss bättre svar om Vs utslag. Nu ser han för j-g ut igen. Dessutom kliar han sönder sig nu också, vilket inte hänt på väldigt länge. Inte att det kliat så. Minst 1½ år iallafall.
  Ska begära ut hans jorunal också och se vad som står i den. Vart vänder man sig för det? Till mottagningen eller sjukhuset sas?

Svar på tråden MajMammor 2007 15