Inlägg från: RosaNapp |Visa alla inlägg
 • RosaNapp

  MajMammor 2007 15

  mumia: vad jobbigt. Det var samma här, i grunden. Och det där att vägra hjälp. Brev kan fungera. men akta så du inte anklagar honom. Då kan det misslyckas det också.
  Jag hoppas det löser sig för er.

 • RosaNapp

  syrra: grattis

  tanucik: jag tror som du, hon kommer sluta när hon är redo. Om det är som du säger en uppmärksamhetsgrej så kommer det ju gå över. Hon blir lite liten nu när hon har en lillebror. Jag hade uppmuntrat henne, men matat om hon hade velat.

 • RosaNapp

  DP: jag hade två ringar, men använde dom aldrig ihop då dom inte passade ihop. Så jag hade faktiskt bara en på vänster ringfinger ändå. Men det var en ring med stenar. Lite ovanlig då det var rubiner och diamanter, inte enbart diamanter och guld.

  Idag är v och hans syster hemma från förskolan. Jag har ont i ryggen och iom att jag ändå är hemma på dagarna så får dom också vara hemma.

  mumia: grattis till systerpojken. Hur känns det för dig?

 • RosaNapp

  mumia: ja, jag anser ju inte att barn måste ha föräldrarna tillsammans oavsett vad och 4an behöll jag ju med vetskapen om att exet inte var glad åt det. Jag ångrar inget av barnen, trots min nu inte avundsvärda sits och trots att jag fortfarande vill lappa ihop det med exet men han inte vill.

  Har man dessutom redan barn ihop ser jag det som en fördel, då flyttar barnen tillsammans till den andre föräldern och har iallafall alltid varandra som stöd.

 • RosaNapp

  Imorgon kommer V, tillsammans med sina syskon hem igen efter att ha varit hos deras far i ett par nätter.
  Er är ju hemma med mig, men det är allt bra tyst och lugnt utan dom andra som stojar runt! Både jobbigt och skönt på samma gång. Mina öron får vila, men både jag och Er saknar dom andra.

 • RosaNapp

  Melisabeth: smart!
  V brukar köra med: "men då springer jag iväg" alt då "gör jag det när du inte ser"

 • RosaNapp

  Bakslag på förskolan, i två dagar nu har V inte velat gå dit. Han kommer med alla  möjliga förslag på vad vi ska göra istället på vägen dit och är väldigt ledsen/arg när jag går.
  Ger det inte med sig snart så får han vara hemma med mig, A och Er ett år till. Han har längtat, men om han inte vill så kommer jag inte tvinga honom.

  tanucik: vad skönt. V, som jag tagit upp på nätterna länge, slutade jag ta upp för en vecka sen och det har inte hänt en enda olycka sen dess. Jag tror han vande sig vid att jag tog upp honom så det blev en lite ond cirkel där. Men nu vaknar han själv och går antingen upp eller så väcker han mig.

 • RosaNapp

  syrra: V är väldigt bestämd av sig om vem som får vara nära sas och han känner väl inte fröknarna tillräckligt bra för att släppa dom inpå än. Tror det är det som spökar, att när det gäller om han skulle bli arg/ledsen så vågar han inte vända sig mot dom- än. Det kommer säkert bli bättre, men frågan är om det blir det när han inte vill sas. Jag är ju ändå hemma på dagarna och det vet han ju.

 • RosaNapp

  Mel: min äldsta är likadan. Fattar inte heller varifrån hon fått det. Dagligen så får lillebror V höra att han inte kan ha klänning för han är kille eller att han inte kan leka prinsessa eftersom han är kille och hon ska vara sååå vacker och klä ut sig i klänningar hela tiden, med halsband, örhängen och allt som hör till. Hon kan bryta ihop om hon inte får som hon vill "för då är hon inte vacker och hon vill att ALLA ska tycka att hon är vacker". Hjälper inte att man säger att hon är vacker ändå.

  Grattis till memba.

  V har börjat med: nej, hjälp mig, jag vill inte att du tittar när han ska göra något. Det är inte förrän nu han börjat ta på sig kläder själv ( även om han kunnat ett bra tag, emn alltid velat ha hjälp ändå). Antar att det är förskolans förtjänst.
  Apropå förskolan, det har släppt nu. Nu springer han in själv och allt går bra igen. Han behövde få förtroende för fröknarna och det blev ju att speciellt en fröken fick ta ett par jobbiga utbrott och då lossnade det. Superbra, hon gjorde på samma sätt som jag också (inget jag hann säga till henne) vilket ju underlättade för V. Hon tog honom på precis rätt sätt.

  Men han har det lite jobbigt nu, V. Kombination av separation, förskola och sluta sova på dagen gissar jag.

  Han har varit till läkaren igen. Samma svar nu, fortsätt smörja. L skulle ju fixa tid på Näl, men har inte gjort det än. Vet dock inte hur resultatet var på glutenprovet.

Svar på tråden MajMammor 2007 15