Inlägg från: Anonym (flickönskan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (flickönskan)

    Vi som gjort eller vill göra IVF/PGD för könsbestämning

    MD78 skrev 2010-04-27 16:05:11 följande:
    Hej,
    Jag har varit i Tjeckien för 3 väckor sedan och har gänomgått en PGD bähandling. Jag har 4 tjejer och ville ha en kille.  Har tagit igår en graviditets test och var POSITIV!
    Rekomenderar Tjeckien i BRNO!
    Ett sent Grattis men hittade inte tråden förrän nu.
    Vilken klinik åkte du till. Vi är intresserade av att oxå åka!
  • Anonym (flickönskan)
    MD78 skrev 2011-01-19 20:59:00 följande:
    Kliniken heter "Reprofit" och ligger i Brno i Tjeckien

    Våran lilla kille kom till världen den 4 januari,  frisk och glad!!  Skrattande  Baby
    Stort grattis!!!

    Inboxa mig gärna och berätta mer om du inte vill berätta i tråden. Är jättenfiken!! Min man har precis sagt att om vi ska skaffa ett barn till så blir det IVF för att få en flicka *lycklig*

    Hur var kliniken? Har ju sett skräckhistorier om billiga kliniker folk åker till och gör skönhetsoperationer i öststaterna och det går ju inte väl alla gånger. Detta stället är väl proffsigt?

    Hur länge var du tvungen att vara där?
    Hur fick du tag på någon gynekolog här hemma som ville hjälpa till?
  • Anonym (flickönskan)

    Jag är kvar Har oxå varit i kontakt med kliniken. De var jättetrevliga! Följer dig gärna på vägen och delar din glädje och kanske oro i väntan på att det blir min tur. Min man vill inte heller ha fler barn men har sagt att om han någonsin ändrar sig så blir det definitivt IVF+PGD för han vill inte se min besvikelse igen. Vi har en 4-månaders hemma så det kommer inte bli aktuellt för oss förrän om kanske 3 år och då hoppas jag han oxå vill när han får så lång tid på sig att vänja sig vid tanken på ett barn till. Jag har de absolut finaste och vackraste söner som finns som jag älskar över allt annat men drömmen om en flicka släpper inte... Skulle vara så skönt att få ventilera lite med någon som verkligen förstår!

  • Anonym (flickönskan)

    Om vi genomför det kommer vi aldrig yppa det till en själ någonsin. Det är något som får följa oss i graven. Hur skulle det kännas för våra söner när de blir större att få veta att vi betalat för att få en flicka?

    Man måste kanske inte berätta här hemma för gynekologer osv att man gör det för könets skull utan istället hävda att man gör det utomlands för att det är betydligt billigare och ingen väntetid. På MVC behöver man ju iinte alls berätta att det är ett IVF barn. De kan ju få tro att det kommit till på det normala sättet.

  • Anonym (flickönskan)

    Stort grattis till din baby! Blir nästan tårögd när jag läser det

  • Anonym (flickönskan)

    Hur fungerar äggplock? Har en väninna som gjort IVF i Sverige och då tog de ut äggen genom livmodern. Hon fick bara en lugnande tablett och var vaken. Hur fungerar det i Tjeckien?

  • Anonym (flickönskan)

    Jag skulle inte heller kunna leva med tanken att ett biologiskt barn till mig lever med någon annan. Jag skulle helst vilja få med mig de överblivna embryona och begrava dem på en kyrkogård tror jag. Har inte riktigt tänkt på det förut.

  • Anonym (flickönskan)

    Vad kul att det trillar in fler i tråden. Så skönt att man inte är ensam! Jag tycker oxå gamla öststater känns lite sådär. Hit skulle jag vilja åka istället för att känna mig tryggare. Man måste ju fundera över blodsmitta osv då det är invasiva ingrepp vi talar om. Är sjuksköterska själv och därför rätt nojig med en hel del. Dessutom kan man ju här komplettera med MicroSort så man får många fler embryon av det kön man önskar vilket ger fler chanser att lyckas. www.givf.com Är det bara flickebarn som önskas i tråden eller har vi någon som går och drömmer om en liten prins?

  • Anonym (flickönskan)

    Såg ni på Familjelivs hemsida idag? Man kan tydligen skapa privata medlemsgrupper nu där ingen annan än de som skriver i gruppen kan läsa. Vore inte det något för oss? Kan någon tänka sig att starta och administrera en sådan grupp?

  • Anonym (flickönskan)

    Ja det hade varit toppen då man ändå går in på FL och läser andra trådar oxå. Känner dock att jag inte är rätt person att starta då jag har liten bebis hemma och vissa kvällar inte hinner in på FL. Det verkar ju som om den som startar måste godkänna nya medlemmar osv....

  • Anonym (flickönskan)

    Och här är en till med en önskan om en dotter!

  • Anonym (flickönskan)

    oj, nu blev det visst 2 med samma signatur :s (sorry)
    Men delar även eran önskan att få en liten dotter. Har själv 2 söner

Svar på tråden Vi som gjort eller vill göra IVF/PGD för könsbestämning