Inlägg från: Jelina068 |Visa alla inlägg
  • Jelina068

    BF Oktober 2010 efter IVF

    ElsaT skrev 2010-09-21 21:11:40 följande:
    En fråga, hoppas nå´n av er har svar. Måste man ta av FP-dagarna om man går hem tex två veckor före BF. Min chef sa så att jag inte bara kan gå hem utan vare sig lön, sjukskrivning eller FP. Måste man isåfall ta 5dgr FP per vecka ? Efter barnet är fött kan man ju vara hemma i 12 månader utan ersättning om man så vill men vad gäller innan? Letat på FK hemsida men inte lyckats luska ut vad som gäller...
    Egentligen spelar det inte så stor roll. Kan ta ut dagarna före och färre efter ist, kan ju vara bra att vara inne i systemet innan födseln kanskeObestämd...
    Ingen aning om man MÅSTE ta ut dagar före, vet som du att man inte behöver ta ut en enda dag före barnet är 1år för att behålla sig SGI men att man sen måste ta ut 5 dagar för att få behålla den.
  • Jelina068
    Piggelin80 skrev 2010-09-22 18:44:49 följande:
    Hej alla!

    Hittade denna tråden och har en liten fråga som ni kanske kan svara på?

    Jag har precis blivit gravid efter min andra IVF (mitt första plus någonsin) och är såååå OROLIG för missfall hela tiden! Har precis testat plus (4+2) och de första dagarna kände jag mig SVULLEN och hade lite illamående samt ömma bröst. Idag är brösten inte alls ömma och jag är mindre svullen och inte illamående =( Det har varit lite olika från dag till dag. Är det någon som har erfarenhet av att brösten slutade ömma så i början och att det kunde variera från dag till dag?!

    Vore jättetacksam om ni ville svara Hjärta Ni har ju själva varit i situationen och vet hur man oroar sig.
    Du behöver absolut inte oroa dig för om du känner symtom eller inte. Den här graviditeten fick jag symtom först i v.7+ men sen finns det dom som inte känner några symtom alls. Så det är väldigt individuellt och alla graviditeter är olika.
    Oroa dig kommer du troligtvis göra oavsett, själv har jag alltid varit orolig fram tills VUL och sen fram till v.12 först efter RutinUL runt v.18 har jag känt mig allt lugnare. Tror det är svårt att låta bli att oroa sig men oavsett så  försök njuta så gott det går. Du är GRAVID!
  • Jelina068

    Ja Ewa, förstår om det är en tung känsla med att inte ha ett jobb att återgå till sen. Har ingen aning om hur det är med din HP, du får nog ta och ringa FK och kolla upp.

    Vid 17,30 tiden gick en del av slemproppen (tror jag), känns som ett steg i rätt riktning för chansen att få uppleva en vaginal förlossning. Vet att slemmisen kan "växa till sig" igen men känns ändå som ett litet lyckorus.

  • Jelina068
    Lena, Slemmisen kan tydligen se ut lite som, min var genomskinlig med lite vita strimmor i - konsistens som en Manet. Var ju tvungen att studera den på nära håll Min egen teori är att om det är blodstrimmor i så är förlossningen inom räckhåll.
  • Jelina068

    Var förresten hos BM igår och huvudet var fixerat
    Sf 32/33cm,
    hjärtljud 152 (det högsta vid någon mätning hittills)

  • Jelina068

    Hallå tjejer.
    Ja nu närmar det sig för oss. Har inte så mkt sammandragningar/förvärkar bara några enstaka per dag. Mår för det mesta bra men är trött. Mitt nästa BM besök är nästa vecka den 8/10, är lite oroad över hur SF.måttet ser ut. Har ju gått lite upp å ner, inte legat i fin linje som dom tidigare graviditerna.
    Superfint väder här idag (borde ta en promenad), men jag är så trött att jag ska passa på att lägga mig en sväng innan det är dags att hämta barna på dagis, stora tjejen har gymnastik idag så vila nu är nog det bästa för mig.

  • Jelina068

    Fick oxå babybags på förlossningen, eller var det BB? Fick från pampers å libero båda gångerna.

    Är så trött nu och jag känner att det är ingen idé att lägga mig nu för då kommer jag vara mer död än levande när jag ska upp till dagis om en timme å hämta tjejerna.

  • Jelina068

    Det är med BH är svårt, har ju några amningBH kvar sen tidigare. Använder inte BH i vanliga fall förutom vid speciella tillfällen eller kläder.
    Kommer jag behöva fler eller en annan storlek så tar jag det sen.

    Tror jag har fått karpaltunnesyndrom. Har i några veckor vaknat på natten av att handen/händerna somnat/domnat bort, insett nu de sista dagarna att det är tummen, pekfingret och eventuellt långfingret. Nu har jag vaknat flera gånger varje natt pga det åtmindstonde de tre sista nätterna och jag har lite jobbigt med högerhanden idag. Har fått känningar några enstaka gånger på dagtid och speciellt i högra handen.
    Usch, det känns så jobbigt. Velar fram å tillbaks om jag ska bry mig att gå till vårdcentralen, graviditeten är ju snart över (max 6 veckor kvar) men samtidigt kanske det är dumt att inte uppsöka läkare. Läste att nerver och muskeler kan ta stryk vid besvär en längre tid. MEN vad räknas som en längre tid??
    Funderar även på om jag ska gå till apoteket direkt och köpa såna där skenor, men när jag läst lite här på FL så verkar det som att dom flesta inte blivit hjälpta av skenorna.
    Ja, som ni förstår grubblar jag lite fram å tillbaks.

  • Jelina068

    ÄNTLIGEN ringde en BM tillbaka från mvc. Jag ska ner på en extra kontroll av blodtrycket pga att jag gått upp 2kg på EN vecka. Hade ju havandeskapsförgiftning vid min första grav.
    Men nu tror BM som jag att det är karpaltunnelsyndrom. Men bättre att kolla trycket en gång för mycket än för lite. Speciellt med tanke på att helgen är intågande nu.

  • Jelina068

    BM tror som sagt som jag att det är karpaltunnelsyndrom. Blir det för jobbigt så får jag kontakta ??? hjärnsläpp, för att prova ut en skena. Men så är det ju max 6,5 veckor kvar innan bebis är ute.

    Hade fått lite protein i urinen, +1 låg jag på. Får se hur det ser ut nästa fredag när jag har en tid hos min BM. Annars var allt bra.

Svar på tråden BF Oktober 2010 efter IVF