• Anonym
  Äldre 14 Feb 05:25
  36112 visningar
  89 svar
  89
  36112

  Min dotter hör röster

  Jag har en 8 årig dotter som annars är en ganska glad men blyg tjej har två bästa vänner som är verkligen bra för henne.
  Första gången jag hörde henne säga att det är röster som pratar med henne var för ung. 6 mån. sedan men jag trodde att hon kanske sett något barnpogram och tyvärr ignorerade problemet.
  Men på sista tiden har "rösterna" skrämt henne och hon vill bli av med dem.
  På måndag ska vi träffa doktorn och se vad hon säger.
  Jag och min man är väldigt oroliga och såklart frågar vi oss själva om detta är vårat fel.
  Vi flyttade från Sverige till usa för ett par år sedan och kanske detta är ett del av det-vad vet jag?
  Vi är en ganska normal familj, jag är hemma fru och vi lever ett ganska gott liv utan ekonomiska bekymmer och vi försöker lägga all vår lediga tid på våra älskade barn.
  Är det någon som har varit med om samma sak?
  Mvh Orolig mamma

 • Svar på tråden Min dotter hör röster
 • Anonym (38)
  Äldre 28 Oct 22:31
  #51
  Anonym (orolig mamma trå) skrev 2010-10-28 19:49:47 följande:
  Vad jag ar orolig for ar att hon ar sa otroligt radd for rosterna och sa senast i morse att rosten sa att hon inte ska lyssna pa sin mamma.
  Vad menade rösten med det? Betyder det att hon ska bli lite trotsigare, inte vara så snäll och duktig? Eller betyder det att hon inte ska lyssna på dig när du lugnar henne angående oron för rösterna? Eller är det något annat specifikt tillfälle då hon inte ska lyssna/lyda?

  Tror du hon skulle kunna definiera det lite mer?

  Om hon tror att rösten menar att hon ska bli lite mer trotsig, så kanske det är ett ypperligt tillfälle för dig att både komma närmare henne och hjälpa henne att släppa på prestations-tänket. Ni skulle tillsammans kunna "lura" rösterna genom att komma överens om att hon får trotsa och bråka lite, och att du då ska ha förståelse för det. På så sätt lurar ni tillsammans rösten: Flickan lyder rösten (för att prova om det hjälper) men egentligen är det rösten som blir lurad, för du och flickan har ju tillsammans bestämt hur ni ska göra. Rösten lyckas inte splittra er.

  Men om hon börjar trotsa och bråka så kommer du naturligtvis att svara emot. Du är ju fortfarande mamma, och det är nog viktigt att du har kvar samma regler som förut, så hon har något att trotsa emot. (Framöver kanske ni ändrar en del regler, när ni märker om det är något särskilt hon trotsar mot.) Bråkandet kommer antagligen kännas jobbigt för både dig och henne. För att ni inte ska förlora närheten så är det nog viktigt att ni ofta, i lugna stunder, pratar om bråken och de känslor de väckte, och att ni då kan försonas i att ni båda egentligen är överens om att flickan skulle trotsa, och att ni känner styrka i att rösten inte kan splittra er, för ni är överens.
 • Anonym (Helen­)
  Äldre 28 Oct 22:44
  #52

  Skulle det göra något om du kontaktade ett välkänt medium som fick tala med din flicka och se om hon får kontakt med andra sidan utan att försöka påverka er på något vis?

  Om det skulle visa sig att det just är medial som är anledningen till rösterna skulle det vara väldigt skönt för din dotter att lära sig att stänga av detta osv som just erfarna medier kan lära ut.

  Om du nu har lagt så mycket tid till läkare som inte hittar något hade jag i alla fall gett ett bra medium en chans att se om svaret ligger där.

  Ibland vet man inte allt.

 • Äldre 28 Oct 22:48
  #53
  Anonym (Helen) skrev 2010-10-28 22:44:21 följande:
  Skulle det göra något om du kontaktade ett välkänt medium som fick tala med din flicka och se om hon får kontakt med andra sidan utan att försöka påverka er på något vis?

  Om det skulle visa sig att det just är medial som är anledningen till rösterna skulle det vara väldigt skönt för din dotter att lära sig att stänga av detta osv som just erfarna medier kan lära ut.

  Om du nu har lagt så mycket tid till läkare som inte hittar något hade jag i alla fall gett ett bra medium en chans att se om svaret ligger där.

  Ibland vet man inte allt.
  Det bör ju i alla fall inte göras innan läkarna har sagt sitt. Att behandla barn med hokus-pokus är för övrigt olagligt i Sverige, som väl är.
 • Anonym (38)
  Äldre 28 Oct 22:51
  #54
  Anonym (orolig mamma trå) skrev 2010-10-28 01:23:10 följande:
  Tusen tack for ditt inlagg.
  Jag har hort att det kan vara overgaende, hoppas att det ar det.
  Hur var din barndom?
  Jag vill garna tro och tycka att hon har en perfekt barndom med forstaende foraldrar etc men ibland kan kan komma pa mig sjalv att ge henne for harda krav..
  Ska se om mitt beteende genom att inte ropa nedan for trappan nar hon inte lyssnar (vi bor i ett stort hus pa 12 rum sa man far skrika hogt om nan ska hora.)..
  Tack igen.
  Mvh
  Egentligen var/är nog mina föräldrar som folk är mest, men jag är väldigt olik dem och hade redan som barn helt andra värderingar än dem, så jag trivdes inte särskilt bra. Mina föräldrar gillar status. De pratar ogärna om känslor. Min pappa var/är bekräftelsesökande och vill ha beröm för sitt eviga renoverande, mekande och byggande. Min mamma är duktig och flitig och skulle aldrig köpa färdiga köttbullar, sill eller sillsallad till julbordet. Istället köpte hon en hel, få fisk och gjorde hela processen själv, och så var det med all mat. Och med gardiner och liknande. Det hade väl gått an om hon var hemmafru, men hon jobbade samtidigt heltid och var framgångsrik på jobbet. Inte konstigt att hon ständigt hade kort stubin.

  Livets mening för dem är när andra ser att man är framgångsrik och kunnig. Livets mening för mig är när jag och en annan människa känner att vi verkligen ser och förstår varandra. Vem som är "bäst" av oss skiter jag fullständigt i. Så livet för både mina föräldrar och mig präglades av motsättningar mellan olika värderingar.

  Mina föräldrar tycker att de har gett mig massor. (Prylar, märkeskläder, resor, fritidsaktiviteter - ibland dyra.) Och jag tycker att de knappt gett mig någonting av det jag egentligen ville ha. (Frågor, lyssna på mig, se min personlighet, intresse för mina känslor och tankar, respekt för min åsikt, glädje och uppskattning för min hängivenhet mot dem.)
 • Äldre 28 Oct 22:54
  #55

  Jag fick rådet från psyk att avsätta tid för rösterna. Man kan säga att "inte just nu, ser du inte att jag är upptagen? Vi kan prata klocan 4." Till exempel.

  Självklart ska hon i första hand följa läkarrekomendationer som är utformade till henne, men det kan vara en hjälp fram tills dess att hon får några.

 • Anonym (Röste­rna)
  Äldre 28 Oct 22:54
  #56

  Hej Ts

  Ville bara säga att jag är en helt frisk person och jag hörde också röster som barn. Jag trodde på allvar att det var elaka röster som hånade, härmade och sa saker till mig i mitt huvud men har förstått nu när jag är äldre att det var mina egna tankar.
  Det är svårt att förklara men jag var ett barn som funderade mycket, hittade på historier och lekar i huvudet och älskade att dagdrömma och sen hade jag även dom här "rösterna" som egentligen bara var min egen röst.

  Det här blev helt flummigt och jag låter ju inte alls som en numer normalt funtad vuxen människa haha men jag var också rädd för mna röster och berättade för mina föräldrar och var orlig ett tag att jag var knäpp men jag vet nu att jag var bara ett barn med alldeles för mycket tankar och funderingar för att försöka förstå allting vi hela världen.

  Hursomhelst så tror jag att du har en alldeles normal dotter. Inte kul att hon är rädd men iblad är det svårt att skilja på saker som händer i huvudet ;) 

 • Anonym (38)
  Äldre 28 Oct 22:56
  #57
  Anonym (Helen) skrev 2010-10-28 22:44:21 följande:
  Skulle det göra något om du kontaktade ett välkänt medium som fick tala med din flicka och se om hon får kontakt med andra sidan utan att försöka påverka er på något vis?
  Finns det människor som gör så med sina barn?! Flickan är ju rädd för rösterna. Hon vill antagligen inte odla nån medial talang.

  Om man nu tror på medier och liknande, så måste man väl i så fall kunna be dem om hjälp utan att blanda in flickan? Ett välkänt medium borde väl själv kunna ta reda på vilken ande från andra sidan som plågar flickan, och be denne lägga av?
 • Anonym (..)
  Äldre 28 Oct 23:05
  #58

  Jag har inte någon erfarnehet av detta men vill bara säga att jag är glad att jag hittade tråden ändå. Det är ju väldigt bra att veta att barn kan höra röster och att det bör utredas av läkare men att det inte måste vara något farligt.

  Jag vet i alla fall att det är vanligare än man tror att människor som förlorat sin livskamrat kan se och höra i syne, att de tycker sig se den avlidne eller hör denne. Att det ofta är en tröst för den som är kvar ensam.

  Jag vet också att jag ofta hör i syne när jag är på väg att somna, att jag tror att jag hör någon ropa, kanske mitt namn eller så.

  Ja, jag hade alltså inga egna erfarenheter om detta som jag sa, men jag hoppas att allt blir bra för er och att er flicka kan få slippa rösterna snart. 

 • KlasKr­istian
  Äldre 28 Oct 23:08
  #59
  Kimona skrev 2010-10-28 01:07:42 följande:
  Jag vet inte vad ni tror, men om läkarna inte hittar några fel på er dotter tycker jag att ni bör vara öppna för att det kan finnas något annat som ni kanske inte förstår.

  Rekommenderar detta program:
  ">

  http://whatstheharm.net/
 • Anonym (oroli­g mamma trå)
  Äldre 28 Oct 23:22
  #60
  KlasKristian skrev 2010-10-28 23:08:11 följande:
  whatstheharm.net/
  OMG Vilken laskig sida, tank att man kan fa HIV av akupunktur..
  Till er andra, jag uppskattar allas inlagg eftersom detta gor att mina tankar far skingras lite och min oro lite hjalp.
  jag skulle aldrig utsatta min dotter for nagot medialt mojligen mig sjalv for att jag ar nyfiken men har svart att tro att hon har nagra sanna gavor.
  Men som sagt man greppar nastan efter halmstran eftersom hon sager att det ar en mans rost som pratar snabbt och skriker at henne.Klart att det kan vara hennes egna tankar jag var en annorlunda flicka med manga fantasier som barn men hon ar annorlunda, talar alltid sanning, hittar aldrig pa nagot och lite lillgammal kanske.
  Eftersom detta ocksa gor att hon ibland blir svimmfardig fick jag en remiss till en ny lakare i dag.
  Uppfoljning sker.
  dax att aka till Cheerleading traning..
Svar på tråden Min dotter hör röster
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.