• Anonym

    "bli någon annan" (elak) på fyllan?

    Min sambo har en tendens att tappa alla hämningar på fyllan. Och då menar jag i princip alla hämningar. han blir elak. grov i munnen och nedlåtande, i synnerhet mot mig. Det har hänt att han kommit hem fyra på natten utan sin förlovningsring på sig och supit bort tusenlappar och åter tusenlappar. Eller inte kommit hem alls - och då "sovit på hotell". Natten till igår spenderade han i fyllecell.

    Saker han säger till mig på fyllan kan vara att jag ska vara jävligt glad och tacksam att han, eller någon alls, vill ha mig. Att jag är en dålig mamma, att han inte bryr sig om mig o.s.v.

    Men jag undrar verkligen... Det sägs ju att "av barn och fulla får man höra sanningen". Är detta saker han går och tänker på i vardagen som kommer fram när han druckit och släppt hämningarna? Jag är fan allvarligt rädd att han tycker så på riktigt.

    Vi har nu infört ett alkoholfritt hem. Inte en droppe sprit kommer över vår tröskel och inte en droppe sprit rinner ner för hans hals - han är ju oerhört ångerfull "dagen efter" och ser hur dåligt jag mår efter hans utspel (och jag glömmer ALDRIG, jag ältar saker han sagt/gjort för ett år sen och saker och ting läggs på hög inuti mig).

    Så vad tror ni? Blir man en "annan person" på fyllan. eller en förstärkt version av sig själv? Kan tillägga att min sambo till vardags är en underbar man.

  • Svar på tråden "bli någon annan" (elak) på fyllan?
  • Anonym

    Tack för era svar.

    Det känns bara så märkligt att man kan bli någon helt annan än den man är, för att man dricker alkohol. Det personliga ansvaret bör ju vara med en hela tiden. i allt...

Svar på tråden "bli någon annan" (elak) på fyllan?