• Lizzyy

    Fler med foglossning/svår foglossning?!

    Här är en till!


    Dock går jag på sjukgymnastik, har världens bästa hjälp därifrån. Och kryckor fick jag direkt! Dock fick han lära mig hur man går med dem.. Sen har jag en TNS-apparat som är underbar
    Det som hjälpt mig mest är övningarna han visade mig samt att jag fick med på papper hem. Känner mig starkare å trots att magen växer så blir det inte bättre, utan jag har blivit liite bättre. Har bil med automat som tur är. En nerv ligger i kläm som gör att jag "tappar" vänster ben ibland.. 
    Sen tyckte jag att bältet hjälpte litegrand mot fogen fram. Sen är det skönt med vattengympa. Fick ett eget program på 5 min som också gör underverk.. Problemet är att ta sig dit bara.... Hatar snöslasket som är ute nu!
    Tur det slutar i något underbart
  • Lizzyy

    Jag är i vecka 27 nu, och har haft foglossning sedan i julas ungefär. Jag gick direkt till sjukgymnast. Jag har en wiplashskada så jag var redan "där" och de var lite förberedda eftersom min förra grav hade jag foglossning med.


    Ang bältet har jag ett smalt, som gör att jag inte trycker på magen något, utan under magen liksom..
    Och ang kruckorna är det dummaste jag hört. Hon är nog inte så insatt i sjukgymnastik. Grejen är att man ska vänta så länge man kan med rullstol eftersom inaktivitet ger svagare muskler = svårare besvär och jobbigare efter förlossningen. Jag har genom arbetsterapin fått en duschstol och en sån man plockar upp från golvet med. Det är så underbart att allt är till låns, annars hade man varit ruinerad nu..
    Jag är ensam på veckorna då min sambo just nu är borta från söndag kväll till tors em.
    Så nu är det bara att bita ihop så länge jag kan, blir det värre får man väl bo hos svärisarna under veckorna...
  • Lizzyy
    060810 skrev 2010-02-16 12:03:19 följande:
    Här är en till med överjävlig foglossning!! I v. 13 än bara så jag kommer ju ha ONT länge till!! Jag kommer ta fram kryckorna idag för det håller fan inte längre nu. Jag har så in i helvetes ont! Ligga ner är en plåga, sitta är en plåga, stå är en plåga... ja vad fan ska man göra??? Jag är ensam med 2 små barn, 3 och snart 2 år gamla.. det är inte lätt men min stora förstår och har frågat mig ett tag när jag ska ta fram pinnarna (kryckorna). Hon ser att jag har ont och hjälper mig så gott hon kan. Hatar att få såna här problem redan nu. Detta är värre än när jag väntade min dotter (3 åringen). Jag har t o m mat i micron som piper, men jag måste resa mig o  gå ut i köket då o det är en PLÅGA! Skönt med en tråd där man kan skriva o få förståelse för sina besvär.
    Har du varit till sjukgymnast? Tränar du din bäckenbotten något? Du kanske borde pröva en TNS-apparat?
    Kram!
  • Lizzyy
    060810 skrev 2010-02-16 12:50:26 följande:
    Gick hos sjukgymnast när jag väntade dottern, det hjälpte inte direk.. blev inte sämre men inte bättre heller.. Tränar bäckenbotten? inte mer än knipövningar.. TNS hade jag förra gången, lite lindring men jag hade svårt för det där krypandet på huden som jag upplevde att det kändes som.. fick starka myrkrypningar när jag hade den igång + att det ibland gjorde ont.. :(   har jag använt den fel?
    Det som har hjälpt mig något oerhört är bäckenbottenträning. Inte knipövningar! Ring til en sjukgymnast och prata med dem! TNS vet jag inte, men prata med sjukgymnasten om det med. Du kanske satte plattorna för nära?
    ang bäckenbotten så är det att man tränar så man stärker musklerna kring bäckenet. Vilket ger mer styrka å således mindre smärta. Kan vara bra att träna i vatten med.
    Lycka till!
  • Lizzyy

    hej.


    TENS tycker jag är underbart, samt akupunktur. Jag fick testa det sist vi var inne på förlossningen (pga värkar) Sen tycker jag värmedyna är skönt med. Gör inte lika grönjävligt ont...
    Sen tror jag att det är viktigt att följa träningsprogrammet från sjukgymnasten. de dagar jag är dålig så blir jag sämre pga inaktiviteten... Om cirkulationen går ner gör det nog ännu ondare :(
    Själv har jag 4 veckor till BF, men kommer troligen bli igångsatt nästa vecka. Jag orkar inte sköta mig själv och ännu mindre vår 4,5 åring... Sambon arbetar på annan ort, och är bara hemma på helgerna. 
    Jag sover stötvis i omgångar på ca 30-40 min, sen vaknar jag antingen av fogarna eller värkarna. 
    Jag kan åka till förlossningen och få sova, så de ger mig en sovtablett, men jag vågar inte. :( Med min första flicka fick jag en sån tablett, sen satte förlossningen igång, och jag fattade inte att jag födde henne. Tog mig ett år att fatta det :´(
    har inte hämtat rullstolen än. Borde det dock. Men vågar inte ta sista steget. Känns skönt att ha det  sista att förlita sig på... Jag kan ju bli sämre..
    usch vad drygt det är!
Svar på tråden Fler med foglossning/svår foglossning?!