• Queenofice

    Fler med foglossning/svår foglossning?!

    Här är en till som har foglossning, men tycker jag att jag inte har sån svår som ni beskriver det :( Jag har haft foglossnings besvär sen oktober och blev då helt sjukskriven mycket pga mina arbetsgivare som vägrade ha en som jobbade 50% men men. Min foglossning har bara blivit värre och värre och nu när jag är i v 38 så är de outhärdligt. Jag har fått säga nej till två pass med vatten gymnastik då jag har svårt att ta mig till platsen. :( De är jätte skönt att få bara vara i det varma vattnet. Jag går med kryckor sen strax före jul och har nu dem två senaste veckorna fått börja gå med dem inne. Sjukgymnasten gav de inte som förslag till mig utan jag tog upp det själv med råd av en bekant. De är de bästa jag har krävt någongång. Jag ligger näst intill hela dagarna i sängen då jag inte kan sitta upp.
    Än så länge har jag kunnat köra med manuell växlad bil utan problem. Problemet har vart att ta mig till, från, i och ur bilen.
    Angående vatten gympa kan jag rekomendera i sthlm att kolla upp rehab bassänger som är kopplat till landstinget. För då går det på högkostnadskortet.
    Kan varmt rekomendera Må bra hälsan i Mörby C och sjukgymnastiken på DS. Sen borde de ju kanske finnas något på KS också. Dem tidigare nämda är då grav grupper. Har kvar bassäng träningen där jag bor då jag inte behöver ta bilen utan bara behöver gå några hundra meter, men då är det i vanlig sjukgymnastikgrupp.
    Jag fortsätter och följer den här tråden för man får då inte direkt mindre ont och vill gärna skriva av sig lite :p

  • Queenofice

    Ja hushålls arbete överhuvudtaget är då ingen hit. Jag dammsög i lördags och de skulle jag inte ha gjort :( Var helt slut då gästerna kom *korkat*

  • Queenofice

    längtar och väntar
    De fick jag i helgen och de kändes som att trycket neråt av pyret gjorde att en nerv kom i kläm

  • Queenofice

    AnkiFalun
    Vissa säger att de är fogarna andra säger att de är "ishias" nerverna som är i kläm beroende på vilken sjukgymnast man går till

  • Queenofice

    heartbeat186
    Du har ingen granne eller någon annan förälder som bor i närheten av er som kan hjälpa? När har ni bf?

  • Queenofice

    längtar och väntar
    Du ska ju inte göra rörelser som påverkar fogarna. Det är ganska många övningar man särar för mycket på benen och får då ta mindre steg eller utesluta övningen helt. De är jätte svårt att förklara. :(
    Jag kan rekomendera akupunktur. Nu är ju inte jag så himla sprut rädd, men där jag har gått så har dem inte nålarna framme och man ser dem inte heller när dem sätter dit dem.

  • Queenofice

    längtar och väntar
    jag kan inte säga annat än att rekomendera att prova och inte bara en gång utan gärna minst två gånger

  • Queenofice

    heartbeat186
    Att man inte får info om de här, när man har så svårt att röra på sig! Själv hade jag behövt det för länge sen, men nu känner jag att de är sån kort tid kvar så de är ingen ide att ansöka om det.
    Du har ingen TENS apparat hemma? som du kan använda, inte för att de hjälper så mycket om du går till dagis kanske.

  • Queenofice

    längtar och väntar
    vad irriterade de är de där när dem påpekar att de blir värre. Så klart man vet att de blir värre *morr*
    Har du vart till sjukgymnast och fått instruktioner på vad för rörelser du inte ska göra?
    Kan för övrigt rekomendera att du pratar med arbetsterapeuten att du vill ha en sån här tång för att kunna plocka upp något om du tappar, för du ska inte böja dig framåt.

    När jag ska ta mig upp från stolar osv. så tar jag ändra hjälp ifrån maken eller kryckorna för att ta mig upp. Sätter även en fot under stolen för att underlätta för att komma upp.

Svar på tråden Fler med foglossning/svår foglossning?!