Inlägg från: längtar och väntar |Visa alla inlägg
  • längtar och väntar

    Fler med foglossning/svår foglossning?!

    Jag hoppar in i tråden! Har också foglossning!


    Är i vecka 25+4 nu och har varit sjukskriven på halvtid sen 5-6 veckor tillbaka. Fick foglossning konstaterad i vecka 15, men haft känningar sedan vedcka 10-11. Har även ischiasproblem och låsning i höften.
  • längtar och väntar

    Igår fick jag ont på ett nytt ställe, har säkert med foglossningen att göra. Kändes mycket värre än den låsning jag får i höften.


    Jag fick ont på vänster sida, på insidan av låret men högt upp kan man säga.. Hänger ni med? Är det fogarna?
  • längtar och väntar
    Queenofice skrev 2010-02-22 11:36:45 följande:
    längtar och väntar De fick jag i helgen och de kändes som att trycket neråt av pyret gjorde att en nerv kom i kläm
    Fast jag är bara i vecka 26, så bebis kan väl inte trycka neråt så än?
    Jag fick det efter att jag suttit i mina svärföräldrars soffa och haft ena benet uppe i soffan.
  • längtar och väntar
    AnkiFalun skrev 2010-02-22 11:36:26 följande:
    Hej på er.. Måste fråga jag är i vecka 23.. Och har fått så ont långt ner som jag antar är fogarna det gör även ont i rygg/ rumpa, och strålar ner i benen. Att ta på sig byxorna och ta upp benen så pass lite gör ont. Vad tror ni är detta foglossning?
    Kan säkert vara foglossning, kanske som jag har i kombination med ischiasproblem!
  • längtar och väntar
    AnkiFalun skrev 2010-02-22 11:40:41 följande:
    är det nått ni blivit sjukskriven för? för vissa dagar kan man ju knappt gå. blir om en månad arbetslös, och finns inte en chans jag kan stå till af förfogande dessa sista månader
    Jag är sjukskriven på halvtid sedan vecka 20 ungefär. Har inte fått "domen" av försäkringskassan än, men det ska nog inte vara några problem.
  • längtar och väntar
    AnkiFalun skrev 2010-02-22 11:47:45 följande:
    längtar och väntar: gick du till läkare via din bm då eller? och hur kollar dom om man har foglossning? är dom kinkinga att sjukskriva en för det?
    Jag fick först tid till sjukgymnast där det konstaterades att det var foglossning. Hon tryckte och gjorde påfrestningstest och så. Fick då prova ut ett bälte.
    Efter ett par veckor blev det mycket sämre och då ringde jag bm och fick tid till läkare. Även han tryckte på vissa punkter och så.
    Tror inte det ska vara några problem att få igenom det av fk. De har fått så mycket kritik för deras bedömningar så jag tror det inte är lika svårt som innan.
  • längtar och väntar

    Igår var jag på gravidvattengympa! Det var himla skönt, däremot fick jag så fruktansvärt ont efteråt. Jag hade ont, framför allt i ischiasen, innan vattengympan, men det blev nästan värre efteråt. Är det bara för mig att ta det lugnare nästa gång eller?

  • längtar och väntar
    Queenofice skrev 2010-02-23 07:39:54 följande:
    längtar och väntar Du ska ju inte göra rörelser som påverkar fogarna. Det är ganska många övningar man särar för mycket på benen och får då ta mindre steg eller utesluta övningen helt. De är jätte svårt att förklara. :( Jag kan rekomendera akupunktur. Nu är ju inte jag så himla sprut rädd, men där jag har gått så har dem inte nålarna framme och man ser dem inte heller när dem sätter dit dem.
    Jo, men jag hade knäna ihop hela tiden, som jag sa så är det inte fogarna jag har ont i nu efteråt utan min ischiasnerv och låsning i höften! 
    Jag är spruträdd, eller tycker det är lite obehagligt, men om jag kan få bort lite av smärtan så är det värt det.
  • längtar och väntar

    När ska man börja använda kryckor egentligen? Jag har ett par som ligger på vinden, men man kanske inte ska använda kryckor utan att ha blivit rekommenderad det? Ibland har jag så ont nämligen..

  • längtar och väntar

    Tack för era kommentarer om kryckor! Jag kan dock inte ha dem på jobb eftersom jag jobbar som lärare. 


    Ska prata med bm nästa gång jag kommer dit, hon kommer nog skriva remiss till sjukgymnasten som finns på kk. Troligen får jag då akupunktur också, hoppas på att det ska hjälpa lite. 
    Började på vattengympa för gravida igår. Var himla mysigt, däremot hade jag fruktansvärt ont i ischiasen efteråt! Får väl ta det lugnare nästa gång.
Svar på tråden Fler med foglossning/svår foglossning?!