• heartbeat186

    Fler med foglossning/svår foglossning?!

    En till som har ganska så svår foglossning.... är bara i v 13 ännu med andra barnet... d e inte alls som ja hade d när ja väntade min dotter... då kom d från v 30 ca....
    Jag sitter och funderar lite hur ja ska lägga upp min vardag just nu... går hemma bara då jag är arbetslös så d e väl en bra grej kanske men ja har ändå min 3 åriga dotter hemma som kräver sin uppmärksamhet.... svårt o klä på henne och greja... funderar om man kanske kan få tag på en sån där liten pall med hjul nånstans som man kan sitta på i hallen iaf....

    Ska iväg till sjukgymnast på måndag som först så man får väl se hur man klarar av veckan helt enkelt.... just nu är d skit... kan inte sova o känner mig så trött i ryggslutet o d gör så ont runt om hela bäckenet.... men man får ju något gott från det sen.... känns så avlägset o ha d såhär i flera veckor till!

  • heartbeat186

    Jag var iväg till sjukgymnasten idag... konstaterades foglossning så jag fick kryckor och ett litet träningsschema sen ska jag tillbaka om en vecka...
    Vet nu inte riktigt hur jag ska göra med min dotter som ska på dagis... har ingen bil hemma på vardagarna så jag måste gå.... dock bara typ 7 min gångväg... men d läre ju ta tid nu när dottern måste gå själv och en annan får försöka pina sig iväg med kryckorna och bältet i högsta hugg... vet inte riktigt hur jag ska lösa detta men man kan ju hoppas att d löser sig inom sinom tid.... denna kylan är ju inte av denna värld heller.....  =/

  • heartbeat186
    Queenofice skrev 2010-02-22 19:45:22 följande:
    heartbeat186Du har ingen granne eller någon annan förälder som bor i närheten av er som kan hjälpa? När har ni bf?
    Tyvärr har vi inte det.... men jag får det nog att gå ihop på nåt sätt....
    Vi har bf 29 augusti!
  • heartbeat186

    Fick höra av en förälder på min dotters dagis idag att man kan ansöka om handikappstillstånd från kommunen om man kör bil eller har svårt att gå till o från bilen... var ut och kollade o man måste snacka med läkare för detta men blir det värre så ska jag överväga att söka för att underlätta!
    Jag fick så lov och gå med min dotter på dagis idag.... ingen rolig upplevelse... höll på att stanna upp o bara gråta på halva vägen... har d inte fixat sig till imorgon får hon vara hemma så är d bara!

  • heartbeat186

    Har varit till sjukgymnasten och fått akupunktur idag... lite läskit måste ja säga men man kan ju hålla tummarna på att d kanske ska funka lite iaf.... så ska dit 2 ggr i veckan nu i 3 veckor framöver så får vi se om d händer nåt....

  • heartbeat186

    Någon som gått på akupunktur för smärtorna i bäckenet??? har vart iväg två ggr nu och sista gången så tappade jag känseln i ena benet och i handen.... fler som upplevt d så??? känseln kommer och går hela tiden o d känns lite halvläskit att inte kunna använda hela kraften hela tiden!!!

  • heartbeat186
    Queenofice skrev 2010-03-07 18:56:09 följande:
    de lät väldigt äskigt :/ rekomenderar att du hör av dig till den som utförde och fråga om de är vanligt att de kan hända så. Själv hade jag inga problem då jag fick akupunktur.
    det är lite halvläskit så jag ringde till rådgivningen som skickade in mig till akuten så kom precis därifrån! inge mer akupunktur för min del så nu är alla tänkbara utvägar för smärtlindring bortblåsta... blir kryckor fram till BF i augusti!!!
  • heartbeat186
    ollileah skrev 2010-03-07 21:12:03 följande:
    Usch det lät läskigt! Tur att allt verkar gått vägen i alla fall Även om livet med foglossning och ingen smärtlindring är en mindre trevlig kombination... Får jag fråga bara, minns inte, hade du provat vattengympa? Det funkar för mig lyckligtvis. Sen finns det ju antimedica oxå om det krisar ordentligt -har konsulterat min faster apotekaren i helgen så nu känner jag mig trygg inför framtiden med ev. citodon. Men hoppas på att kunna bita ihop framöver oxå! Man får de utskrivna av sjukgymnasten, kostar ingenting (ibland är skattepengar bra ändå!)
    Jorå det gick ganska så bra men ja känner mig helt knepig i kroppen... ska ringa sjg idag o avboka mina tider för jag vågar inte utsätta mig för detta längre!
    Nej lr jo jag gick på vattengympa när jag väntade min dotter för 3 år sen men jag hade tänkt och börja med vattengympa efter RUL som är den 22 mars! känner att jag vill kolla så allt står rätt till där inne innan jag börjar med sånt!!
    Okej jag ska ringa min bm idag o se vad hon säger... läre ju snacka med någon läkare iaf om ev. sjukskrivning då jag inte kan jobba.... har fått sagt ifrån mig jobb för att jag inte kan (kör lastbil annars) så nu står jag här arbetslös med af nosande o stressande hela tiden!! Gör inte graviditeten lättare!
  • heartbeat186
    ollileah skrev 2010-03-08 10:39:27 följande:
    Nej Usch! Om du är för sjuk så du tvingas tacka nej till jobb så borde du ju snarare vara sjukskriven eftersom du är för sjuk för att jobba -så tycker jag i alla fall!! Ring och hör med bm, du behöver ju komma i kontakt med en läkare för sjk-skrivning. Ta hand om dig!
    Jag ringde min bm idag och fick tid hos en läkare den 16 och hon sjukskrev mig från den 1/3 så får vi se om fk går med på d sen... dom är ju lite svåra o ha o göra med!
  • heartbeat186
    ollileah skrev 2010-03-09 11:27:04 följande:
    Idag började som en riktig skitdag!Igår var jag och handlade i två timmar, jag parkerade bilen utanför resp affär och gick in utan kryckor för att kunna bära grejjorna. Jag handlade 7 varor på ica, packade i två påsar. Jag var inne på apoteket för att köpa ett par små medicinburkar. Jag hämtade två paket, ett var stort och det bar expediten ut till bilen. I normala fall tar detta max 1 timma, nu tog det två. Aktivitetsnivån var typ ingenting. Tidigare på dagen hade jag tagit en timmas promenad med kryckor och myrsteg för att njuta av det vackra vädret. (i vanliga fall det det ca 15-20min att gå samma sträcka).Idag har jag knappt kunnat gå ens med mina kryckor!!!! Detta för att jag inte ens klarar av gårdagens ynka aktivitetsnivå. Men jag måste ju för tusan kunna få leva! -Det här känns skit rent ut sagt. För om jag inte klarar av en dag som gårdagen, vad h h****e ska mina dagar då bestå utav?!! bara innesittande eller? Nej, det känns inte bra. Var tom så att jag övervägde rullstol i framtiden, för ut i solen SKA jag i vår och sommar! *skit oxå* (igen)
    Känner igen det där så d skriker om det!! gjorde samma sak i helgen... tog mig inte ens upp ur badkaret på kvällen... man känner sig värdelös som inte kan göra ett dyft... jag som inte ens har bilen hemma på dagarna blir verkligen innesittande och kollandes på det fina vädret.... isen som vägarna nu består av är inte heller så rolig....
    Har oxå övervägt rullstol så ja får komma ut nån gång.. idag tänkte jag vara tjurig och skita i kryckorna när ja hämtar min dotter men jag vet att jag kommer få sota för detta ikväll och imorgon! man blir inte ett dugg deppad lixom!
    Vilken vecka är du i?
  • heartbeat186

    där tjurigheten gick in gick vettet ut.... jag var sur o grinig efter ett stort bråk med min man tidigare idag... så jag gick utan kryckorna o hämtade min dotter.... skulle jag INTE ha gjort... nu har jag myrkryp i hela benen och smärtan är inte att snacka om.... så går det när man är tjurskallig o tänker att det ska gå ändå... väldigt svårt att acceptera att man inte kan...

  • heartbeat186

    Värsta med hela skiten är nog att man gråter oerhört mycket och känner sig värdelös som inte kan göra nåt.... o ingen utanför verkar förstå eller vill förstå hur man känner dom tycker man bara "larvar" sig och tror att det ska gå över om någon vecka... det är iaf så folk behandlar mig... visst d kanske blir bättre men det tror jag inte och vågar inte hoppas heller men samtidigt så kan d bli värre så man inte kan göra ett dyft ju längre man går o ju tyngre man blir....

    Ingen där ute vill förstå.... nästan så man skulle vilja ha ett trollspö o sätta smärtan på dom en dag så dom fattar!!
    dom enda som förstått mig är ni som har likadant och pensionärerna man träffat efter vägen när man gått med kryckorna=)

  • heartbeat186

    Var till läkaren på mvc igår... hon sjukskrev mig en månad till och börja med för hon var lite osäker på om fk skulle godkänna min sjukskrivning... dels för foglossningen och dels för att jag gått o blivit arbetslös iochmed detta oxå... så vi får väl se vad fk har att säga men hon sa att vi prövar med en månad godkänner dom så skulle hon sjukskriva mig tiden ut om det absolut inte blir bättre... och som d känns nu så kommer ja nog sitta som ett annat kolli om 2 mån lr nåt.... allting i bäcken/ryggen har börjat krångla så.... SUCK!

  • heartbeat186

    Gick inge bra på fk för mig idag... gick gråtandes därifrån... har jobbat för kort tid för att få en enda spänn... hur värdelöst blev inte detta livet på en gång.... så nu vet jag inte vart jag ska vända mig eller nåt.... af var snälla och skrev av mig iaf för dom sa att det spelar ingen roll om vi ser läkarintyget eller inte vi ser att du inte kan sitta eller stå och att du går med kryckor så d kändes skönt... men tankarna for ju iväg nu om jag ska trotsa hela skiten och börja jobba igen men jag kände när ja kom hem för mitt i alltihopa missade jag ju bussen hem med så jag fick snällt gå hem.... =/ jag är helt sönder nu... domnar i ena benet och det låser sig hela tiden så fort ja ska göra nåt så nä jobb blir d inget.... så jävla sjukt att min man ska behöva jobba röven av sig för att vi ska klara oss men vad ska jag göra??? ush jag har lugnat mig efter besöket iaf men jag gillar inte stilen personalen har på fk... hon nästan slängde pappret tillbaka till mig och sa att dom inte hade nån användning för d o sen fick ja gå... inget hejdå lr nåt... SÅÅÅÅ knäppt... o känslig som man är så börjar man böla direkt utanför dörren... alla glodde på mig men ja sket it....

  • heartbeat186
    Queenofice skrev 2010-03-17 17:39:57 följande:
    men herre gud! *arg som ett bi*Har dem skrivit i sitt system att du fått avslag? Du ska så klart inte ge upp utan begär en omprövning och se till att få en annan handläggare och gå dessutom inte till fk utan ha telefon kontakt i stället! Alltså posta upp intyget till inläsningscentralen. Vissa ursäkta uttrycket KÄRRINGAR ska inte finnas på fk. Ge inte upp! Styrke kramar
    Du jag vet inte vad dom gjorde igår men ja mena dom hade väl kunnat ta emot pappret iaf? men inte ens d... så ja jag ska köpa ett kuvert idag och skicka iväg det till inläsningscentralen.. får vi se.. blir d samma svar igen så får d väl vara så då men jag är bra nog less på tanterna på fk.. har bråkat med dom förut ang föräldrapenningen o så för min dotter så....
    Känner mig lite starkare idag faktiskt.. men man är ju ändå orolig att ekonomin inte ska gå runt riktigt... vill ju kunna köpa vagn o så utan o behöva köpa skiten på avbetalning... =/
  • heartbeat186

    Att man aldrig lär sig av sina föregående misstag....
    Har vart lugn och sansad i några dagar nu och knappt känt av någon smärta.. har kunnat sova som vanligt och inte varit helt stel o knäpp... IDAG skulle jag ju såklart slå på stort o storstäda köket.... dumma dumma mig... jag var klantig och tappade ur en tillbringare med saft över halva köket igår... upptäckte att d va kladdigt på vissa ställen imorse men istället för att bara ta dom ställena så tog ja alla skåp och skurade t.om ugnen... MYCKET påfrestningar för bäckenet må ja säga... sen fram och tillbaka till min dotters dagis två ggr idag... jag är helt slut... mitt bäcken vill inte d knakar o känns som d hoppar ur led trots att sjg sa att d inte kan göra d... o stel o jävlig... varför lär man sig aldrig o ta d lugnt när man vet att d kan hjälpa?? jag har inte behövt mina kryckor på hela helgen o nu vet ja inte hur d ska gå imorgon.... =/ ush jag blir besviken på mig själv....
    Enda jag har att vara glad för nu är RUL:et igår=) helt underbart!!

  • heartbeat186

    man blir ju så himla irriterad på sig själv.... natten som varit har inte vart rolig... d va inte roligt o gå o lägga sig igår... gjorde ont ÖVERALLT! från framsidan under och runt till svanskotan o ryggen... jag var på väg o ge upp och kliva upp men ja lyckades somna mellan den tanken =) idag är ja väldigt ostabil i bäckenet överhuvudtaget... men d e snart dags o klä på sig ytterkläderna o gå med dottern på dagis.. men sen ska ja nog bara ligga på soffan tror jag!

  • heartbeat186

    Jag mådde någorlunda innan jag gick ut nyss... nu gör d t.om ont och ligga ner... =( jag orkar inte gå runt med kryckorna jämt för dom är bara ivägen!!!

    Ush bilturer är ingen höjdare... sitta still länge överhuvudtaget är hemskt....

  • heartbeat186
    060810 skrev 2010-03-25 15:34:36 följande:
    Jag befinner mig i stor chock! *det är inte tvillingar* Min älskade bebis har en allvarlig missbildning som heter diafragmabråck. :(Just nu har bebis hjärtat på höger sida och levern där hjärtat ska sitta. :(Jag befinner mig i mer än chocktillstånd. Jag vet inte riktigt hur jag känner.Bara gråter så fort jag tänker på det och tårarna rinner på mig när jag skriver detta. Först såg allting hur normalt ut som helst, men helt plötsligt så hämtar hon som gör ul:et en läkare som kommer in och tittar. Hon sitter tyst i ca 2 min (kändes som en evighet) och tittar på skärmen och har sig. Sen säger hon:Jag är ledsen men ditt barn har en allvarlig missbildning som heter diafragmabråck. Hjärtat sitter på höger sida och levern sitter där hjärtat borde suttit.Då börjar jag stortjuta! För det var INTE så mitt ultraljud skulle gå till!! Jag skulle gå därifrån med ett friskt barn och få veta könet.Enda positiva är att jag fick veta könet och det är en liten flicka. Det har gjorts fostervattensprov och på måndag ska jag till Lund på extra kontroll och mätning av hur pass stor missbildningen är.Visar fostervattensprovet på en kromosomavvikelse så kommer de inte rädda mitt barn men visar det inte på något onormalt så kommer jag bli snittad i Lund och de ska försöka rädda min lilla flicka där. Nä nu gråter jag igen.Men nu vet ni.Det föds inte ens (statisktiskt sett) ett barn per år med det här på mitt sjukhus, ca 1 vartannat år. VARFÖR JUST MITT BARN???????Lite ot, men nu har ytterligare problem att tänka på än foglossning och illamående...
    Ush jag sitter helt mållös.... vet inte riktigt vad jag ska skriva faktiskt.... Hemskt är det iaf..... jag förstår att du inte mår bra och att tårarna rinner... skulle dom gjort på mig med.... *tänker på dig*
  • heartbeat186

    Hör och häpna... tror det är lugnet före stormen men min smärta är så gott som bortblåst.... enda gången jag får ont är när jag hållt igång länge och när ja är ute o går.... kryckorna står mest och trycker mot dörren nu men som sagt det är säkert lugnet före stormen... skönt att kunna gå som folk ett tag iaf...
    Dessvärre har sammandragningarna börjat så smått... känns sådär faktiskt....

Svar på tråden Fler med foglossning/svår foglossning?!