• Fjärilen235

    Fler med foglossning/svår foglossning?!

    2006 fick jag veta att jag lider av kronisk foglossning. 2004 fick jag en underbar son.
    Mellan 04-06 hade värk i bäckenet & höfterna. en morgon i mitten på nov-06 vaknade jag en morgon & hade apont i vä höft, kunde inte komma upp ur sängen på det vanliga sättet ( sätta sig upp & svänga benen över sängkanten). Fick lägga mig på mage & vända på mig så att den onda höften pekade upp mot taket & trycka upp mig i sittande ställning.
    Samma vecka kontaktade jag min medicinläkare om en annan sak (svår huvudvärk) & berättade om min onda höft. Han ordnade remiss till rtg för höfter & bäcken. rtg:n gjordes i början på dec-06, en &halv vecka senare fick jag beskedet med posten( pluggade till uska 05-06 & hade två dar kvar till examen när beskedet kom). var ckockad en tid efteråt, fattade det inte.
    2007 fick tid på ortopedmott & träffade en underbar läkare han visade mig min rtgbild, trodde jag skulle svimma när jag fick se den(5 cm mellan bäckenbottenbenen). Träffade läkaren igen i juni samma år & då berättade han att det inte uppkommit efter ett fall, men att jag var född med den.
    Vsr sjukskriven, gick på soc. Af kopplades in & jag blev satt på Vac (värnamoArbetscenter), en plats dit alla arbetslösa går för att träna sig inför ett riktigt jobb. var där drygt en månad, men slutade pga för mycket smärtor i bäckenet & ryggen. Gick med kryckor.
    2008 blev jag skukskriven på heltid, min läkare på VC konstaterade att jag aldrig kommer kunna jobba dels pga min kroniska foglossning & pga min FAS (Fetalt AlkoholSyndrom = min mamma söp under tiden jag låg i hennes mage).
    Testade många olika mediciner både billiga & receptbelagda. Förra året påi nov så var på smärtkliniken & fick en jättebra medicin mot mina smärtor, Tiparol OD, inga smärtor & orkar gör en hel del idag. Men visst finns det dagar då jag är stel ( efter umgängen & andra fysiska aktiviteter, min son blev fsmiljehemsplacerad 05)

    Hade sjukgymnast förra våren, men hon slutade & ansåg att dom övningarna jag har haft sedan 2007 ( hade sjukgymnast på mitt förra bostadsområde & flyttade från min etta till en tvåa på markplan). 
     


    Tar dagen som den kommer carpediem.bloggplatsen.se
  • Fjärilen235
    060810 skrev 2010-05-05 21:21:31 följande:
    AJ jag har så jävla ont i kväll att det är hemskt. Gör ont vad jag än gör.. :(Jag har även kramp i bägge benen och fötterna + att höfterna låser sig hela tiden. Det är så sjukt jobbigt! Måste ju resa på mig snabbt när jag får kramp, vilket är många gånger per dag, men det går ofta inte så bra för höfterna har låst sig eller att jag har så jäkla ont..Jag vill snart inte mer, är bara i v. 23 och det är lååångt kvar tills bebis kommer....Sen att det blir semester på lördag 1 vecka i Kroatien gör inte saken bättre heller för då vill jag va pigg och glad + att vi ska flyga... hur det nu ska gå med mina kramper i benen och allt.. jaja det får väl helt enkelt gå..
     * Kramar om* 

    Va härligt med utlandssemester, du fixar d.
    William 041016 Tar dagen som den kommer carpediem.bloggplatsen.se
Svar på tråden Fler med foglossning/svår foglossning?!