• Svar på tråden Tips Tråd Till Tvillingar! TTTT, del 3
  • Söderbönan71

    Vill man åka utomlands med twinsen så är det bra att passa på innan de har fyllt två år då det praktiskt taget är gratis att åka m dem. Självklart ska man även åka efteråt men vi hade tänkt oss Thailand nästa vinter och det är lite surt att de fyller 19 dec. De hotell vi tänkte på gör en prisskillnad på 30-35.000 kr så vi kommer nog att försöka åka i november istället! Haha!

  • Vitros

    huj sicken skillnad! Åk i november i stället :)


    Vi ska åka nu om tre veckor (grynen är 10 månader) - känns väldigt lyxigt!
    Hoppas det ska gå bra så kanske man vågar åka något mer innan de blir dyrare att ta med...
  • HN79

    Vi var iväg i januari när de var 14 månader. Allt gick superbra men jag är glad att vi inte åkte själva så att vi hade mkt hjälp.

  • FrökenPillson

    Söderbönan: Vi tänkte oxå åka med våra tvillingar, och de stora barnen såklart, till Thailand nästa vinter. Kanske stöter på varann *s*

  • Söderbönan71

    Fröken Pillson, vad kul, Thailand är ju härligt men man vet ju inte om det blir så mycket relaxing denna gång!
    Tvillingmamma, vi var också inne på att köpa den där vagnen men då vi bor i Stockholms innerstad så vet jag inte hur mycket jag skulle använda den, ser härlig ut!

    Jag har ett problem. Min tjej som är 14 mån tar sig upp o ur allting. Jag spänner fast henne i Antilopstolen och hon har ställt sig upp på en gång, trots att hon är fastspänd så mycket jag kan. Gick över till Stokkestolen för några veckor sedan. Samma sak där hon klättrar upp på bordet inom 20 sek. Är inte van vid detta då min 5 åring var så lugn, behövde varken spänna fast han i vagnen el matstolen.
    Några tips?

  • HN79

    Har samma problem med en utbrytarkung. Tog selen som jag köpt till vagnen(99:- på babyproffsen) som är en sån som sitter över axlarna och runt magen, den har olika knäppen så den gick att spänna fast i stolen.

  • Nihao

    Jag har också en cykelkärra till våra tvillingar, liknande den som länkades till ovan. Det kan vara vårt bästa inköp. Satte dem i den från ca 9 månader, vilket kanske var liiiite tidigt, men det gick bra och vi satte kuddar på sidorna och mellan dem och de njöt för fullt.

    Sen har vi använt den kalasmycket under snart 2 år. Cykla till kompisar på sommaren för grillning, ett glas vin och samkväm. Lägga barnen i nåt rum, sen när man åkte hem lyfte man över barn, täcken och allt i cykelkäran och där tittade två halvvakna nyfikna fram ur täcken och kuddar i sommarnatten, för att sedan somna om hemma i sängen. Utflykter, slippa parkeringsplats, handla, även på vintern har vi använt den rätt mycket. I med ett fårskinn, gott om kläder, spänn fast och stäng, de myser som 17. Har det varit riktigt kallt har de fått extra filtar, men det är skönt nere i vagnen...

    Oj, vilket reklamsnack, men vill man inte använda bil så mycket så är en 3-i-1 cykelkärra helt fantastiskt. Kan bara rekommendera!

  • bluebluebird

    hej alla!

    härliga trådar :) ser att det i TTTT del 2 diskuteras angående uppvärmning av välling, bl.a i mikro. usch, jag säger bara: ge inte mikromat till era barn! att värma mat i mikro förstör näringen i maten och gör att den förlorar de ämnen som gör den hälsosam för kroppen (se t.x här http://www.ehdin.com/News_viewsht03.html)

    som om inte detta är nog är mikromat helt enkelt farligt för kroppen! forskning som är gjort på detta är inte populär i mikro-vänliga länder som usa och sverige, därför är det inte många som hört om detta. kan tipsa om en lättläst liten infosida om ämnet: http://www.alternativahalsokliniken.se/Mikro.pdf . när man vet detta blir man inte särskilt sugen på att använda mikrovågsugn, och då speciellt inte till våra kära sötnosar som ju inte kan välja själv.

    ps: kan tillägga att jag själv inte har mikro, och jag klarar mig utmärkt trots kombinationen tvillingar och tidspress :)

  • Billabong
    bluebluebird skrev 2010-02-22 22:43:00 följande:
    hej alla! härliga trådar :) ser att det i TTTT del 2 diskuteras angående uppvärmning av välling, bl.a i mikro. usch, jag säger bara: ge inte mikromat till era barn! att värma mat i mikro förstör näringen i maten och gör att den förlorar de ämnen som gör den hälsosam för kroppen (se t.x här www.ehdin.com/News_viewsht03.html) som om inte detta är nog är mikromat helt enkelt farligt för kroppen! forskning som är gjort på detta är inte populär i mikro-vänliga länder som usa och sverige, därför är det inte många som hört om detta. kan tipsa om en lättläst liten infosida om ämnet: www.alternativahalsokliniken.se/Mikro.pdf . när man vet detta blir man inte särskilt sugen på att använda mikrovågsugn, och då speciellt inte till våra kära sötnosar som ju inte kan välja själv. ps: kan tillägga att jag själv inte har mikro, och jag klarar mig utmärkt trots kombinationen tvillingar och tidspress :)
    Jag orkade bara läsa första artikeln du länkade till. Men, inte värmer man barnmaten i mikron så att den kokar! Jag värmer bara upp till ättemperatur... Dessutom nämns det i artiklen eg. bara att näringsinnehållet i broccoli förstörs till en väldigt hög procent vid kokning i mikro. Så att påstå att ALL näring förstörs vid uppvärmning av mat i mirko såsom du gör är väl ändå en grov överdrift!?

    Nåväl, jag är ingen super-fantast av mikron men måste säga att om jag ändå ska ge mina barn barnmat/burkmat så inte drar jag fram en kastrull o värmer den i, utan då är det mikron som gäller.

    Tvillingmamma: Vilket supertips! Tack för det!
Svar på tråden Tips Tråd Till Tvillingar! TTTT, del 3