Inlägg från: LindaJohansson81 |Visa alla inlägg
  • LindaJohansson81

    Är det okej att som 23-årig kille ha sex med en 14-årig flicka och sen skylla på att hon såg mycket äldre ut än hon var?

    Lady Dahmer skrev 2010-02-17 19:13:46 följande:
    jag tycker personligen att lagen ska ändras till 18 år. givetvis så finns det omständigheter som man får ta hänsyn till (t.ex om en 20 åring har sex med en 17åring) gränsen kan vara luddig, men rent generellt så anser jag att det är fel av en vuxen att ha sex med en 15- 16åring.
    Tycker inte jag att den ska göra alls. Det där var ju ett så löjligt förslag så det bara skriker om det!

    Kolla i uSA där man måste vara 18 för att få ha sex, det fungerar ju verkligen superbt! För de har ju INGA problem med tonårssex eller graviditeter.......Lysande! *suck*
  • LindaJohansson81
    Lady Dahmer skrev 2010-02-17 19:15:58 följande:
    eller så kan vi ta bort lagen helt eftersom att man tydligen kan vara mogen när man är 12,13,14eller vad det nu m vara. fritt fram för 30åriga pervon snälla fina killar att ha sex med tolvåringar!
    12 år och 14 år anser jag vara en stor skillnad, som kallas PUBERTET.
  • LindaJohansson81
    Lady Dahmer skrev 2010-02-17 19:19:35 följande:
    jag var fullt utvecklad när jag var tolv. är det ok då?
    Mei skrev 2010-02-17 19:19:24 följande:
    Individuellt. Kan lika gärna inträffa när man är femton.
    Det är ju det jag säger att detta ÄR individuellt. Jag tycker att 15 år är en alldeles perfekt åldersgräns.
  • LindaJohansson81
    Mei skrev 2010-02-17 19:23:37 följande:
    Femton är en bra gräns...men någonstans går gränsen för hur gammal killen/mannen kan bli innan det blir äckligt. Var går din gräns?
    Individuellt anser jag.

    Som sagt när jag var 16-20 så hade jag ett förhållande med en 14 år åldre man, som fungerade alldeles utmärkt.
  • LindaJohansson81
    Jollybolly skrev 2010-02-17 19:28:29 följande:
    tycker inte att det är lugnt. låg själv med vuxna karlar när jag var en bra bit under 18, helt frivilligt i den stunden. men man är inte förmögen att inse vad man håller på med och varför när man är så ung. man är så himlans uppe i att göra revolt mot föräldrar, hitta sig själv och hitta rätt i sin sexualitet och bör snarare utforska den med någon som är i samma ålder och/eller på någorlunda samma nivå istället för att att vara förverkligande av någon vuxen mans sexfantasier.
    Men jag då? Som ALDRIG i mitt liv hade velat bli tillsammans med en omogen 15-årig kille när jag själv var 15. Ska jag vara ensam hela livet då? Eftersom jag inte dras till killar i min egen ålder och har aldrig gjort.
  • LindaJohansson81
    pepprar skrev 2010-02-17 19:30:14 följande:
    Nej men det är ju DIN känsla, jag har aldrig blivit lurad. Och ångrar mig inte. Jag är glad över de erfarenheter jag har haft jag är tacksam för att jag har haft så bra pojkvänner som jag har haft. Jag är oerhört tacksam att jag visat att jag själv tagit ansvar för mitt liv och låtit mig uppleva alla de bra saker som jag upplevt.

    Så mina barn kommer att lära sig använda en kondom och ha säker sex.
  • LindaJohansson81
    Jollybolly skrev 2010-02-17 19:37:47 följande:
    jag vet inte, jag ville ju inte heller ha jämnåriga killar. min nuvarande är 13 år äldre och vi träffades när jag var 19 och vi har det hur bra som helst. däremot så kan jag tänka tillbaka på de där killar som borde vara de vuxna i sammanhanget och insett att jag var förliten för det vi höll på med då, både sexuellt och det där kroglivet osv. tycker bara att vuxna ändå har nåt slags ansvar för barn och ungdomar i sin omgivning.. det var killar som bara umgicks med så unga tjejer därför att de inte ville ha relationer med ansvar och allt vad det innebär och jag tycker faktiskt att de utnyttjade oss på det sättet. jag förespråkar inga lagändringar, tycker bara att det är moraliskt fel.
    Jag säger inte att det inte finns vuxna som utnyttjar yngre, MEN det jag påstår är att det inte är så för ALLA. Det finns mogna 14-åringar likaså som det finns lika omogna.
    Men att dra alla över en kam och kalla killarna för perversa äckel är att ta i.
  • LindaJohansson81
    lennartsdotter skrev 2010-02-17 21:45:04 följande:
    Inte om vi tar hänsyn till de neurobiologiska skillnaderna mellan dig som tonåring och hos en vuxen person. Tonåringar förändras enormt ren fysiskt (inklusive hjärnan) och de tror att de är vuxna, men saknar faktiskt den vuxna människans konsekvensbedömningsförmåga. Således kan inte tonåringar ansvara för bla. sin sexualitet på samma villkor som en vuxen person. Det är därför det anses vara en ojämn maktbalans... till tonåringens nackdel.
    Nej du, jag hade konsekvensbedämningsförmåga långt före tonåren. Det du!
  • LindaJohansson81
    Lady Dahmer skrev 2010-02-17 21:55:19 följande:
    det är helt förjävligt. men mest förjävligt är att det är socialt accepterat av omgivningen. jag kommer också från samma slags håla. Det var liksom helt sanktionerat av alla att vuxna karlar rovdjur raggade på mig när jag var 12, 13, 14 15 osv.  ATt det sen blev en ojämn maktbalans och utnyttjande. Bara det är kärlek så är det fritt fram att knulla på barn. Fy fan.
    Men här har vi ju det, jag citerar; samt präglat hela min sexualitet och självbild är ju skitsamma,

    Ledsen att det drabbat dig, men MIG har det aldrig varit så för, varför straffa ALLA för att DU har haft taskiga erfarenheter.?
  • LindaJohansson81
    Lady Dahmer skrev 2010-02-18 07:10:51 följande:
    givetvis så är jag medveten om att unga ÄR sexuella och att de experimenterar och att de har sex och det tycker jag är helt ok. Med partners i samma åldersgrupp. Det är ok för två femåringar att "leka doktor" och det är ok för två tioåringar att utforska varandra. osv. Men jag kommer aldrig tycka det är ok för vuxna att inleda sexuella relationer med mindreåriga.
    Fortsätter på mitt personliga;
    När jag som 15-åring aldrig hade velat ha en annan 15-åring, skulle jag varit ensam då?

    Nej, jag träffade en människa som var 7 år äldre som jag trivdes med osv. INgen kan få mig till att tycka att han var ett preverst äckel eller att vi gjorde fel.
    Lady Dahmer skrev 2010-02-18 06:52:02 följande:
    kan DU garantera att det inte kommer påverka en småtjej negativt av att ha sex med en vuxen man? Jag minns ju själv min egen tonårstid. Fan jag var ju en sån där MOGEN fjortonåring, och äldre såg jag ju ut att vara  och jag VILLE ju. Jag var ju med på noterna, nej fan... jag var ju t.o.m drivande för det mesta. Men mest av allt mogen. Hade någon sagt åt mig då att jag bara var en snorvalp som inte kunde ta vuxna beslut så hade jag blivit flyförbannad. Idag så undrar jag vart fan alla vuxna var. Varför reagerade ingen? Jag säger som flera sagt tidigare --- man utvecklas enormt mycket mellan 15 och 20. Iallafall gör de flesta det, men jag antar att vissa står kvar mentalt.
    Jag var MOGEN, för att jag i min hela uppväxt har fått fatta vuxna beslut, därför kan ju jag säga att bli tillsammans med en 15-åring som var omogen och inte kunde fatta ett endaste beslut hade intepassat mig alls.
Svar på tråden Är det okej att som 23-årig kille ha sex med en 14-årig flicka och sen skylla på att hon såg mycket äldre ut än hon var?