Inlägg från: Minifer |Visa alla inlägg
  • Minifer

    Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)

    Bra där =)

    Mina upptäckter:

    Man kan VISST föda fort fast man är förstagångsföderska. Hade bara värkar tre timmar innan det avr dags att krysta.

    Hade aldrig kunnat tro att det skulle vara en sådan lättnad att krysta. Att krysta ut barnet var INGET mot värkarna.

    Precis som tidigare skrivit, var HELT oförberedd på att det skulle göra ont i röven! Trodde det skulle vara som mensvärk gånger tusen, men var ju i röven det gjorde ont.

    Jag hade fått uppfattningen att ungen skulle glida ut som en liten fisk när huvudet var ute. Icke, det var som en armbågande flock bakpotatisar som knölade sig ut! ajee!

    Jag var (detta är mer korkat än ovanligt) helt oförberedd på att barnet skulle vara varmt (???? nä jag vet inte heller)

    Bebisen luktar skumt. Det visste jag inte innan.

    Jag visste inte heller att man inte kunde hålla igen efteråt! Jag höll på att kissa på mig 9359237 gånger! NOLL muskelvärksamhet därnere. Man sätter sig och så bara rinner det, utan att man kan göra något. Kändes precis som när vattnet gick

    Jag visste INTE att amningen skulle göra så jävla ont!!!! Tur att det går över! Jag visste inte heller att det skulle SPRUTA mjölk från brösten och att de också gjorde jätteont. Aning är skönmålat, tro fan många ger upp tidigt när man bara får en tuttesnuttversion av det. Sen när man vant sig är det ju mysigt, men i början, ajeeeeeeee!!! Håller med parvati. Man gör inget annat än att amma i början.

    Sedan visste jag inte heller att man kunde bli så återställd efteråt. Nu fem månader senare är allt precis som vanligt. Gått ner 22 kilo och ser ut som innan jag blev gravid förutom att tuttarna halkat ner ett litet snäpp. Trodde det skulle vara bajbaj body. Det finns hopp! :)

  • Minifer
    URmama skrev 2010-02-18 10:29:19 följande:
    Fantastiskt! Tänk om man kunde läst något liknande när man väntade ettan, väntar tvåan nu i sommar och tänker tillbaka... 1. Värkarna..vilket skämt att du ska ha en viloperiod på 30-60sek mellan jag hade värk konstant. På 30 min hade jag öppnat mig 6 cm barnmorskan vart alldeles häpen. 2. Värkarna igen..att gå från värk var 11 minut till värk var annan minut ppå 5 min var oxå en överraskning. 3. Epidural denna fantastiska drog jag var emot från början räddade hela min förlossning och jag låg på rosa moln, tills krystvärkarna var igång. 4. Skita ut en soffa på tvären, nej så hemskt var inte själva krystningen, min stora överraskning var förvärkarna jisses jag skrek konstant i 4 timmar. 5. Avslaget började på bb redan och jag roffade åt mig 10 megajättebindor och deras sexiga nättrosor för LYCKA TILL att sätta på bindan i dina egna normalstora trosor "Ett tiips" 6. Hade med 6-pack cola, 10 påsar godis och allt man kan tänka i energiväg som bara blev liggandes lycka till att få i sig något av det när man hade värk konstant i 5 timmar. 7. Dolly Parton bröst ala betongblock som någon skrev, kändes som implantat. Sist men inte minst..Att titta på moderkakan med barnmorskan efteråt, ja det ser verkligen ut som ett "spykänsla" träd! Så vackert...! Så jippie har sååå mycket att se fram emot denna gång, är mest orolig över att epiduralen inte ska ge samma effekt som förra gången.
    Jag hade som du, Förlossningen rivstartade. Värk var tredje minut första halvtimmen, sen var det ihållande resterande 3½ timme. Är skitsur för det där med "jo det gör ont som inihelvete, men man räddas ju av att man har pauser mellan värkarna" Jo tjena! Vadå paus? Jag hade dock ingen epidural, narkosnissen var upptagen och sedan hanns det inte. Jag använde lustgastuben, men de fick stänga av lustgasen för att jag tyckte den var läskig,, jag ville bara ha munstycket att släppa ut mitt ihållande vrål i eftersom jag inte ville skrämma de i de andra rummen :D
  • Minifer
    Shadilly skrev 2010-04-05 17:32:37 följande:
    Man kan få jättemycket flytningar, det är slidans naturliga sätt att hålla sig ren, och det är ju extra viktigt att undvika infektioner under graviditet. En del får bara lite mer och andra får så mycket att det är svårt att avgöra om de läckt urin eller om det bara är vattninga flytningar.
    jag dör, jag läste fel! Jag läste:

    Man kan få jättemycket flytningar, men det är slidans sätt att skapa regn

    :D

    jag var inne 3 gånger pga flytningar eftersom ajg trodde det sipprade fostervatten. Så deet kan vara MYCKET
Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)