Inlägg från: wedding2009 |Visa alla inlägg
  • wedding2009

    Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)

    Skrattar gott när jag läser igenom denna tråd! Personligen hade jag inte koll på särskilt mycket av ovanstående...mitt absolut värsta var dock efter ungen kommit ut och moderkakan skulle ut. Den ville inte, så barnmorskan tryckte på magen...värkarbetet var zip-zip-zero i jämförelse. Så inför nästa förlossning kommer jag nog ha mest ågren för moderkakan...=)


    Det jag inte var förberedd på var hur tankeverksamheten lades ner under förlossningen. Jag hade läst på om bedövningar innan och ville absolut inte ha sterila kvaddlar, eftersom jag hört så himla mycket negativt om det. Men när barnmorskan föreslog just sterila kvaddlar tyckte jag att det lät jättebra (???!!!)...det var min man som meddelade att jag inte ville ha det (tack!)...

    Jag hade förväntat mig just det många beskriver; en skitjobbig tid efter förlossningen när man knappt kan sitta och än mindre gå på toaletten. I motsats kände jag mig jätte-fräsch och hade inte allt särskilt ont (kanske pga relativt snabb förlossning?!). Det enda (som jag inte väntat mig) som var väldigt obehagligt var känslan av att få framfall i typ en månad efteråt..."vad fan är det som är på väg ut?!".

    Och brösten; sov i bara trosor första natten hemma och vaknade som ett frågetecken när halva sängen var blöt...jaha; kan det läcka mjölk?? =)

  • wedding2009

    Superrolig tråd! Och nyttig!!

    En sak jag inte hade någon aning om var att smärtor kring ÄL och mens kan bli mycket skarpare under första året efter förlossning. Min första ÄL (sonen var då 4 mån) gav så mycket symptom att jag var övertygad om att jag var gravid igen och gjorde typ 7 gravtest innan mensen slutligen kom... Och menssmärtor...ajajaj...jag som tidigare aldrig vare sig känt ÄL eller menssmärtor...
      En positiv överraskning är dock att min kropp nästan ser ut som vanligt 6 mån efter förlossning och en månad efter avslutad amning. Hade förväntat mig betydligt mer "ärr" i form av hängigt, bulligt och brustet! Visst är brösten lite mer "ledsna", och magen inte riktigt lika platt som innan, men på något sätt är man mer bekväm i sig själv nu än innan!

  • wedding2009
    schersmin skrev 2010-08-13 10:42:33 följande:
    HAHAHA! Underbar trad!

    Jag var helt installd pa en forlossning med en "medeltid" pa cirka tio timmar. I min varld kunde det inte ga sa snabbt som det gjorde. Enligt BM skulle man ta ett bad och ata lite goda smorgasar nar varkarna borjade. Pyttsan, jag var glad att jag hann dra pa mig lite klader innan vi slangde oss i bilen. Jag gick fran ingen smarta alls till jatteonda varkar varannan minut. Kom in till BB vid 4.30 , var oppen 8 cm och bebben foddes 5.30.

    Var jattesnopen att jag inte hann fa EDA.

    Och mina varkar kandes varken i magen eller ryggen utan i underlivet, precis bakom blygdbenet. Trodde forst jag hade magknip...

    Ska ha mitt andra barn snart och ar livradd bade for att det ska ga ANNU FORTARE (HUA!) eller att jag ska behova sta ut med den dar infernaliska smartan i de "genomsnittliga" 10 timmarna:)
    Jag hade lite samma situation som du, om än lite mer utdraget. Blev igångsatt, och alla sa att det skulel ta jättelång tid. Vi hade tid onsdag morgon 08.30, och packade väskan full med snacks, godis, dricka, tidningar...allt för att fördriva tiden och ladda med energi inför det maraton som väntade...hade räknat med att det skulle ta ett dygn i alla fall...värkarna drog igång på allvar vid 14.00 och 16.30 var han ute...
     
Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)