Inlägg från: Myngle |Visa alla inlägg
  • Myngle

    Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)

    Lady Dahmer skrev 2010-02-17 23:02:24 följande:
    Jag är gravid för andra gången och tänker således ganska mycket på min kommande förlossning. Och jag tänker en hel del på förra vändan. Det är ju så mycket man egentligen inte har en jävla aning om och jag tänkte lista mina egna överraskningar: 1. Avslaget: Wft? Det slemmar och blöder och äcklar och STINKER från snipperiet i typ två månader. Man skulle kunna tro att en ökenråtta krypit upp och dött om man ska bedöma den odör som ångade från snippan under denna tid. Rutten död råtta. I dubbel bemärkelse. Sen som en biverkning på det fick man som det så fint kallas "obalans i underlivet". (Tack gud för de där vaginalgeggan man kan köpa på apoteket. Fixade råttan på nolltid.) Detta LÄSTE jag om ca 2 veckor (!) innan jag födde. Inte en föraning hade man. Ingen varning. Ingen som berättade. Köpte hem always ultra slim eller va fan de nu heter, förberedde mig liksom lite inför detta mystiska avslag. Överraskning #2. Avslaget är inte som mens. Fick skicka maken på apoteket för att införskaffa de största vuxenblöjor han kunde hitta. Härligt. Vuxenblöja. 2. Bruten/knäckt svanskota. VA FAN?! Detta kom som en total överraskning. Snacka om att känna sig helt tagen på sängen då jag dan efter vaknade och upptäckte att jag inte kunde sitta utan att vråla. De efterföljande tre och en halv månaderna var lika illa de med. Fick halvligga 24/7. Glöm att kunna gå. Grät av värk på kvällarna. Skulle ha köpt en badring att sitta på om jag vetat, men nej. Inte ett pip om detta. 3. Värkarna. Jag väntade mig mensvärk x 100 typ. Kramper i MAGEN. I livmodern. Nej. Bajsnödig är ledordet. Det kändes ungefär som att jag var "havande" med en fem kilos bajskorv som tryckte på i röven. Precis så. Ingen magvärk, bara ett rövtryck som hette duga. En timme innan jag skulle börja krysta: Kan jag få lavemang? Läkarn ba: Du, det är lite för sent att tänka på det nu va? 4. Efterföljande toalettbesök. Att kissa efteråt var det skönaste jag upplevt. Vad jag inte visste då var att man förlorar krystförmågan efter förlossningen. Detta upptäckte jag dagen efter då jag var bajsnödig. Jo. jag var det. Jag erkänner. Jag ville bajsa. Men tji fick jag! Jag satte mig på toan, tänkte att jag skulle "hjälpa till" lite och...... ingenting. Nej. Man kan inte krysta. Jag blev sittandes, Helt chockad. Och nödig. Och inget hände. Det var bara att ge upp och dra på sig brallorna igen. Det tog tre dagar innan korven till slut kom ut av sig själv. Tre ångestfyllda NÖDIGA dagar.
    Där gick du upp på bästa ts jag läst på FL någonsin. Snälla bli författare eller journalist om du inte redan är det! Helt underbart! {#lang_emotions_smile}
  • Myngle

    Ja, eller hur?! Och värre för varje barn. Himmel, som att påbörja förlossning ytterligare en vecka. Sorry, ts, men just det blir värre med varje barn. Själva förlossningen brukar bli lindrigare med tvåan.

  • Myngle
    Mrs Noname skrev 2010-02-18 11:57:56 följande:
    ÄNTLIGEN!!! Någon som berättar "the truth and nothing but the truth"!! Jag visste att det var nått lurt.. Har haft otroligt svårt att tro att det skall vara alldeles underbart att SKITA UT EN TRESITTSSOFFA!! Äntligen vet jag bättre! Ska nu fundera en gång till innan verkstaden börjar om det är värt allt detta.
    Eller så ber du lite snällt, en av alla dessa MANLIGA förlossningsläkare, om ett litet litet snitt. {#lang_emotions_wink}
  • Myngle

    Min största förvåning första gången var att det var så hårt jobb. Rent faktiskt! Värsta träningspasset. I timmar! Jag hade fruktansvärd träningsvärk i hals, nacke och axlar dagarna efteråt. Det var inte vad jag väntat mig.

  • Myngle
    Brunello skrev 2010-02-18 18:55:57 följande:
    du kan ju tänka dig hur stor ågren jag har nu när nr 2 snart ska komma och jag hade sådana efter FÖRSTA barnet och ALLA säger att de är ÄNNU jävligare efter tvåan...
    Jo, det var jobbigt men man får bita ihop. Bokstavligt talat. Kommer ihåg att amningsstuderna var jobbiga första veckan men det gick över efter några minuter. För mig i alla fall. Precis samma känsla som vid kraftig mensvärk när man nästan får psykoprofylax andas och blunda. Ja tänk, det hade jag nästan glömt. Helt otroligt vad man glömmer. Egentligen borde man fira sig själv med något glammigt varje vecka. För förlossningar, eftervärkar och allt som står i ts och alla inlägg.
  • Myngle
    Love3 skrev 2010-02-18 20:13:38 följande:
    Har jag aldrig hört!!
    Joddå. En av mina kompisar fick det. Hon hade så fruktansvärt ont i huvudet en vecka efter förl. Det var himla synd om henne då.
  • Myngle
    Love3 skrev 2010-02-18 20:17:43 följande:
    Nej FY... Kan säga att jag då har haft rätt bra förlossningar! TUR att det går att få bort så lätt! inte kul då man ska få njuta av sin bebis!
    Ja, hon blev lite deppig men det var längesedan och gick över. Nu är det bra. Men det blev en tuff vecka.
  • Myngle
    Missy E skrev 2010-02-18 20:44:51 följande:
    Det konstiga var att ingen värk kändes så länge man låg i horisontalläge. Det gick liksom över på en sekund bara man lade sig i sängen. Men som sagt, inte kul att inte kunna vara med när lillan fick första badet, alla tester och vägningar mm. Jag stod bredvid hopfälld som en fällkniv och fick titta på medan pappan skötte allt det. (Värken var lindrigare bara ryggen var i horisontalläge så att hänga över skötbordet funkade ) Glöm alltså inte att kräva bloodpatch om ni råkar ut för detta!!
    Hemskt! Bra tips. Hoppas det är standard idag då. Det här var ganska många år sedan. När födde du?
Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)