Inlägg från: IceCloud |Visa alla inlägg
  • IceCloud

    Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)

    Sally09 skrev 2011-05-16 14:48:33 följande:
    Avslaget var inte jag heller riktigt beredd på, att det dessutom kom tillbaka igen några dagar efter det äntligen verkade borta var en riktig downer! trodde det aldrig skulle bli normalt igen, där fick man tillbaka ggr 100 efter att ha varit helt mensfri 9-10 månader...

    resterande överaskningar hade nog mest med amningen att göra. när bm sa att lilla bebisen skulle få komma till bröstet strax efter förlossningen förklarade jag att det inte fanns någon mjölk hos mig. brösten hade varken växt, läckt eller ens ömmat under graviditeten så där kunde omöjligt finnas nåt för bebisen att hämta. kändes bara dumt när bm ändå propsade på, jodå prooova nu! och minsann, det kom visst ut mat från mina små pluttar ändåGlad

    att sen brösten kunde svälla till 25 ggr sin naturliga storlek och läcka som såll tre dagar senare var också för mig en överraskning. och vad det rann även från bröstet hon inte sög på! trodde hon kissat på mig där jag satt och ammade mitt i natten men insåg till slut att det var mjölk som runnitObestämd
    Det där kändes bra att veta. Har funderat lite över mina som jag har tänkt att de där kommer det aldrig komma nån mjölk ifrån.
  • IceCloud
    Daeminimon skrev 2011-05-17 10:09:58 följande:
    Man kan amma med meloner, citroner, myggbett och allt däremellan! Skrattande
    Så bra ju. Började bli lite fundersam eftersom de inte har växt en ynka milimeter o det känns som de flesta får börja leta ny bh, men icke jag!
  • IceCloud

    Det kan gå otroligt sakta att öppnas. O när det bara är ett par cm kvar kan stanna upp fast värkarna fortsätter o att det då kan sluta med akut kejsarsnitt.


    ☆ Vincent ☆ 110817
  • IceCloud
    Mumin80 skrev 2012-01-02 17:16:31 följande:
    Eller att man även som förstföderska kan öppna sig ganska snabbt och utan värkar större delen av tiden. Och att det kan ta minst 2 timmar efter att man är helt öppen innan vattnet går (vet inte exakt när jag var öppnade mig, eftersom jag redan var helt öppen när dom kollade det på förlossningen, en timme efter att vi anlänt. Å då hade jag redan fått tjata mig till att alls få åka in, dom trodde inte det var dags eftersom värkarna inte var så långa, bara täta...).



    Jobbigt när det går så fort har jag hört. För mig tog det 2 dygn att komma till 7 cm. Sen stannade det där. O 5 timmar senare blev det snitt. Hade gärna sett att det gått lite fortare men kanske inte så fort som ditt.
    ☆ Vincent ☆ 110817
Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)