Inlägg från: högavisan |Visa alla inlägg
  • högavisan

    Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)

    Det var lääänge sedan jag fick mitt första barn och nu är jag gravid med tvåan. Detta var innan jag hade internet, så läsa på var inte så lätt. Hade en bok, en sån där myspys bok där allt är gulligt, vackert och naturligt. Jag hade velat veta massor innan, helst hade jag velat läsa den här tråden. För allt blev liksom fel efter, och under tiden med tror jag. 

    Avslag som luktar illa i kombination med feber ska man inte ha. Särskilt inte två gånger. Det går inte att gå, stå eller knappt röra sej på några månader efter. Man kan svimma under krystningsfasen. BB är snåla så man får bara en stor binda, sedan får man vanliga mensbindor. Det funkar inte om man kissar ner sej precis hela tiden. Att tömma tarmen kommer att vara en pina de närmaste månaderna. Man får ingen smärtlindring efter klipp, massiva sprickor och enorma hemmisar, för det är inte bra för barnet. Om stygnen går upp kommer ingen att sy ihop dom åt dej igen. Man kan bryta både revben och svanskota under en förlossning, och den kommer ändå att benämnas som normal.  När man kört klart sitt maraton får man en smörgås.  Man kan få sova i korridoren på en besöksbrits utan filt för att det inte finns någon annanstans att ligga.

     Jag har faktiskt inget positivt att säga om mina tidigare erfarenheter, men jag hoppas på att bli lite bättre bemött den här gången. Jag vill tro att mycket har ändrats sedan sist.

      

Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)