Inlägg från: Bisquit |Visa alla inlägg
  • Bisquit

    Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)

    Puffar upp denna underbara tråd!

  • Bisquit
    Zixi skrev 2010-05-09 12:12:35 följande:
    73 dagar kvar och har nu läst hela tråden. Kan ju inte direkt säga att jag ser fram emot förlossningen och alla dess bieffekter men är ändå glad för att jag nu fått en bild av vad worst-case-scenario kan innebära. Jag föredrar att vara påläst framför att leva i en drömvärld. Tack för era skrämmande, roliga, häpnandsväckande och intressanta berättelser!
    Håller helt med. Har läst mängder av förlossningsberättelser. Och trots att man ibland läser om att det kan gå riktigt åt helvete så överlever ju alla ändå.
    Och de allra flesta "skaffar" ju fler barn....

    Och det är ju alltid bra att veta vad som kan hända så man är beredd ifallatt det händer.
  • Bisquit
    gutegirl skrev 2010-06-02 11:10:30 följande:
    Visste ni att det kan komma ut stora, stora bitar fosterhinna flera dagar efter förlossningen?
    Det visste inte jag förräns förra veckan. Kräks
    Tomten bjuder alla som vill på risgröt
    Men HUUUUU!!!!!!!

    Fast tänk vilken tur att man fick reda på det nu så man inte blir helt chockad och skräckslagen sen om / när det händer....
  • Bisquit
    vevik skrev 2010-06-22 08:30:28 följande:
    det kan ju hända massor med saker under en förlossning och kanske finns det en poäng i att inte berätta precis allt som kan hända? det är ju onödigt att oroa sig ionödan - det ju inte alla som bryter svanskotan direkt...
    jag läste väldigt mycket innan förlossningen och hade koll på avslaget och annat som inte är allmänt känt direkt (typ att man bajsar på sig och annat kul) men det är nog omöjligt att ha koll på exakt allt. Hade inte en aning om att man kunde få sk värkstormar (trots allt jag läst så nämde ingen bok detta fenomen) - värkar som håller i sig utan paus i timmar.... det fick jag. Det är väl mycket tack vare fl som jag också fått så mycket info. för att jag vill det, men det ska nog vara valbart hur mycket info. man vill ha.
    Ibland är vi så upptagna av vem som har rätt eller fel, vilket innebär att vi ofta glömmer vad som är rätt eller fel.
    Jag tycker snarare tvärt om!
    Berätta ALLT!! Det förstår man väl själv att inte allt som står här kommer att hända under ens egen förlossning. Men det är skönt att ha ett hum om vad som kan hända ifall att det händer.

    Tänk dig själv att du är hemma och något långt slemmigt helt plötsligt glider ur dig. Då kan det ju vara skönt att veta att det fömodligen är en bit av fosterhinnan och att du förmodligen inte kommer dö på stuberten. Eller om nu avslaget luktar gammal död råtta så ska man åka in och få tabletter, eftersom det förmodligen är en infektion.

    Jag har aldrig haft avslag förut så jag vet inte vad det ska eller inte ska lukta.
    Och jag var faktiskt helt övertygad om att man hade ont i magen, att värkarna kändes där och inte i ryggen.

    Så mer mer mer!!!
  • Bisquit
    after eight skrev 2010-09-28 14:05:16 följande:
    Hahahahaa! Skrattade hysteriskt åt TS beskrivningar. Jag är snittad två gånger och det ger ett något annorlunda perspektiv. I min fantasi trodde jag ju att jag dagen efter skulle vara ute och gå med barnvagn (jo, på fullaste allvar trodde jag det). Istället behövde jag hjälp av av maken att vända mig i sängen.

    Att göra nummer två med ett snitt ska vi ju inte heller prata om. Jösses vad duktig man kan bli på att skita utan att krysta.

    Och amning (inte för att det har med snitt att göra), varför i h-vete var det ingen som sa att det gör ont som tusan att amma? Att det känns som tusen nålar rakt in i bröstet?! Jag bet i mina knogar varje gång jag skulle amma min äldsta. När min yngste kom var ju brösten så förstörda att det inte längre gjorde ont, känseln var ju väck. 
    Hur fan skiter man utan att krysta????

    *jätteförvånad smily*
Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)