Inlägg från: 2barnsmamman89 |Visa alla inlägg
  • 2barnsmamman89

    Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)

    Nr 1: förlossningen gick lätt och smidigt. Hann aldrig få någon bedövning då det gick undan och sprack inget. Från första känning till bäbis ute tog det 7.5 timmar varav 3 av dom på förlossningen. Direkt efter gick jag upp och tog kort på alla barnmorskor och kände att detta gör jag gärna om.

    Nr 2: Visste att förlossningen med 2an går i regel fortare än med 1an men var inte beredd att från första känning till bäbis ute tog det 1.5 timme. Hade så fruktansvärt ont då jag öppnade mig så fort och vi hade 1 timme in till förlossningen. Fick krystvärkar i bilen och sambon vägrade stanna så jag fick sitta och knippa igenom krystvärkar i 15 minuter. . Då körde sambon i över 100km/t samtidigt. Väl framme mötte dom oss med en säng och lillan föddes på 1 krystvärk. Sprack inget nu heller och noll smärtlindring.

    Nr 3 skulle bli planerad igångsättning men väl på plats fick jag värkar och lillan föddes 4 timmar senare. Gick lite trögt med värkar i början men när jag va 4 cm öppen på en värk gick det över i krystvärkar så lillan föddes 15 min senare. Sprack inget här heller.

    Förlossningar kan gå bra trotts fullgångna barn utan smärtlindring och utan att man spricker något. Och är pigg och glad efteråt :)


    ♥Elina 22/1-2010♥Linnéa 21/6-2011♥Emilia 14/12-2012♥Bäbis 14/1-2016♥
Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)