• Lady Dahmer

    Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)

    Jag är gravid för andra gången och tänker således ganska mycket på min kommande förlossning. Och jag tänker en hel del på förra vändan.

    Det är ju så mycket man egentligen inte har en jävla aning om och jag tänkte lista mina egna överraskningar:

    1. Avslaget: Wft? Det slemmar och blöder och äcklar och STINKER från snipperiet i typ två månader. Man skulle kunna tro att en ökenråtta krypit upp och dött om man ska bedöma den odör som ångade från snippan under denna tid. Rutten död råtta. I dubbel bemärkelse. Sen som en biverkning på det fick man som det så fint kallas "obalans i underlivet". (Tack gud för de där vaginalgeggan man kan köpa på apoteket. Fixade råttan på nolltid.)

    Detta LÄSTE jag om ca 2 veckor (!) innan jag födde. Inte en föraning hade man. Ingen varning. Ingen som berättade. Köpte hem always ultra slim eller va fan de nu heter, förberedde mig liksom lite inför detta mystiska avslag. Överraskning #2. Avslaget är inte som mens. Fick skicka maken på apoteket för att införskaffa de största vuxenblöjor han kunde hitta. Härligt. Vuxenblöja.

    2. Bruten/knäckt svanskota. VA FAN?! Detta kom som en total överraskning. Snacka om att känna sig helt tagen på sängen då jag dan efter vaknade och upptäckte att jag inte kunde sitta utan att vråla. De efterföljande tre och en halv månaderna var lika illa de med. Fick halvligga 24/7. Glöm att kunna gå. Grät av värk på kvällarna. Skulle ha köpt en badring att sitta på om jag vetat, men nej. Inte ett pip om detta.

    3. Värkarna. Jag väntade mig mensvärk x 100 typ. Kramper i MAGEN. I livmodern. Nej. Bajsnödig är ledordet. Det kändes ungefär som att jag var "havande" med en fem kilos bajskorv som tryckte på i röven. Precis så. Ingen magvärk, bara ett rövtryck som hette duga. En timme innan jag skulle börja krysta: Kan jag få lavemang? Läkarn ba: Du, det är lite för sent att tänka på det nu va?

    4. Efterföljande toalettbesök. Att kissa efteråt var det skönaste jag upplevt. Vad jag inte visste då var att man förlorar krystförmågan efter förlossningen. Detta upptäckte jag dagen efter då jag var bajsnödig. Jo. jag var det. Jag erkänner. Jag ville bajsa. Men tji fick jag! Jag satte mig på toan, tänkte att jag skulle "hjälpa till" lite och...... ingenting. Nej. Man kan inte krysta. Jag blev sittandes, Helt chockad. Och nödig. Och inget hände. Det var bara att ge upp och dra på sig brallorna igen. Det tog tre dagar innan korven till slut kom ut av sig själv. Tre ångestfyllda NÖDIGA dagar.
    Confessions of a Neurotic Attentionwhore - ladydahmer.blogg.se/
  • Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)
  • LisaLuck
    Dansken skrev 2010-02-18 01:51:54 följande:
    kan?! vaddå? så den blir alltså äcklig o lös utan 589877 knipövingar?:( ohnej!!
    Haha!! nej då, min barnmorska student sydde ihop mig så fint så jag tror till och med att hon gjorde mig tightare än innan! Guld!
  • Yoshii
    LisaLuck skrev 2010-02-18 15:34:47 följande:
    Haha!! nej då, min barnmorska student sydde ihop mig så fint så jag tror till och med att hon gjorde mig tightare än innan! Guld!
    hahahahaha (tightare än innan) *Fniss*
  • Phlippan87

    jag fick bedövningsspruta när de skulle sy, ungefär som när ma får bedövning hos tandläkaren tyckte jag, ett litet stick, spänner lite och sedan var det prima


    28/12 2009 föddes vår lilla Therese | phlippans.blogg.se
  • MansonDust

    Hade också jätteont i svanskotan efter 1:a barnet, men inget med de andra. Med 1:a barnet hade jag avslag i 2½ mån, fy fan vad det stank ! Men med andra barnen varade det bara i 2-2½ vecka. Med 1:a barnet krystade jag i TVÅ timmar, de andra har mest sagt PLOPP.

    Så det kan vara väldigt olika !


    ♥ Fick äran att bli mamma 2002, 2006 & 2008 ♥ Två döttrar & en son ♥
  • lokisse

    nagot som inte en kotte sagt nagot om var eftervärkarna... dessa mystiska samandragningar av livmodern...
    tydligen hade jag inte dragit ihop mig tilräckligt sa jag fick ligga tva timmar pa magge och dra.. fy fan säger jag bara


    Difficile est saturam non scribere
  • Phlippan87

    det eviga tjatet om att kissa ja... fick en potta bredvid sängen på förlossningssalen först, sedan, mitt under krystandet satte bm en kateter för att tömma blåsan på mig. sedan frågade hon varannan minut om jag hade kissat ännu när jag fick duscha efteråt, inte så lätt att kissa när de tömt blåsan på en bara någon timme innan


    28/12 2009 föddes vår lilla Therese | phlippans.blogg.se
  • LillTussa

    Skrattar ihjäl mig. Oh vad man inte vet första gången, och tur är väl det? 

  • Gelehallonet

    Ush!! Menar ni att avslaget kan hålla på så länge efteråt!!! Örk!
    Dock mycket bra att få denna info innan det beger sig=) Ibland känns det som att BM undanhåller saker för en medvetet för att det är för äckligt att prata om! 

  • baby beluga

    jag hade trots allt läst på tills det sprutade ur öronen - MEN fattade ändå inte exakt HUR ONT det kan göra efteråt. jag hade smärtor värre än förlossningssmärtorna och skrek rakt ut så fort jag rörde mig. det var kanske ett extremfall men ändå - bättre att vara beredd än oförberedd.

    fler saker - jag använde INGENTING ur bb-väskan utom katrinplommonjuicen, och den tackade jag gudarna för.

    sen kan det vara bra att inse att många BM:ar inte orkar läsa förlossningsbrevet. hade jag fått göra om det hade jag skrivit det mycket kortare och mer "to the point" - nu ignorerades det mesta jag skrivit.

    att BM kan vara en medelålders man som diskuterar hur han måste hinna med sista tåget under krystningsskedet och sätter en tid på när barnet "måste vara ute" så han hinner hem i tid - för mig innebar detta att jag blev klippt och i princip "forcerad" under krystningen. hade inte ens i mina vildaste fantasier (och de var ganska vilda) tänkt mig nåt sånt och hade varit mkt mer specifik vad gäller min önskan att INTE BLI KLIPPT eller påstressad om jag vetat. trodde inte man gjorde sånt utan att det var fara för barnet.

Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)