Inlägg från: rattle and hum |Visa alla inlägg
  • rattle and hum

    Fikasugna Göteborgsmammor DEL 6

    Men stackars lille Victor   Jag hoppas att ab verkar snabbt och att han blir av med eländet. Sen får det faktiskt vara färdigsjukat för honom (och alla andra små också för den delen). Kram till er!

  • rattle and hum

    GRATTIS Lina!! Vad roligt att det äntligen är påskrivet och klart - hon var ju lite skakig tanten så jag kan tänka mig att det har känts oroligt. Roligt att Felix börjat krypa och stå också.

    Jag och Linus har varit på semester i en vecka hemma hos mina föräldrar. Det har varit jätteskönt. Vi åkte tåg ner till dem på måndagen förra veckan och på skärtorsdagen kom Robert och även min syster och hennes kille med bil, så nu på annandag påsk åkte vi hem till Götet igen. Får nog säga att det var smidigare att åka tåg än bil, det är ju så lätt att kunna aktivera och mata och byta blöja på tåget, i alla fall om det är en liten längre sträcka där man har möjlighet att sätta sig ner på sin plats i lugn och ro.
    Under "semesterveckan" hände det mycket med Linus, hans två första tänder tittade fram under lite gnäll och oro. Han kan sitta själv lite kortare stunder och det här med att ligga på mage är nu faktiskt inte den stora plååååååga som det faktiskt har varit innan - skönt!
    Jag har tagit mig i den mentala kragen och försökt börja röra på mig lite mer. Min syrra lockade med mig på en joggingtur när vi var nere i Blekinge, och till min förvåning lyckades jag jogga hela sträckan - en sträcka som jag aldrig någonsin innan lyckats ta mig igenom utan att växla mellan jogging och gång. Que!? Vad hände? Min misstanke är att barnvagnspromenaderna är ganska så effektiva i att hålla igång konditionen - men det blev ändå träningsvärk from hell...
    I min nyupptäckta motionsglädje så har jag nu också öppnat gymkort och idag invigt med ett BP-pass. Nu är ambitionen att komma iväg 2 ggr/vecka - det ska gå, det ska gå, det ska gå...
    Linus är för tillfället lite förkyld igen, så därför inget fika i onsdags, men vi hoppas och håller tummarna för att kunna komma med nästa vecka.

    Om två minuter är det fredag - Yeeej!
    Kram och godnatt

    Fika hos Lina, Jonatan och Felix 14/4


    Lina o Felix (oklart om Jonte kommer va hemma)
    Cecilia o William (kan hända att S dyker upp OM Jonte är hemma....)
    Jenny o Vilmer
    Malin o Ellen
    Marie o Joel
    Cornelia o Theodore
    Eva o Linus
  • rattle and hum

    Malin: Vad tråkigt! :( Nu får det ju vara slut på förkylningar har vi ju bestämt. Hoppas ni kan njuta av det fina vädret ändå och att Ellen kryar på sig snabbt.

    Jag har precis varit på mammafika och promenad med Torslandamammorna. Idag skulle vi möta upp hemma hos en utav tjejerna och jag skulle ta bussen dit. Jag hade fått vägbeskrivning på telefon och även kollat lite snabbt på hitta.se, men klant som jag är så gick jag fel. Mycket fel! Jag gick på en ensampromenad i ~halvtimme och fick möta upp med de andra mammorna när de kom från andra hållet. Hmm, men jag hade i alla fall tur med vädret Tur att jag har varit hemma hos dig förut Lina, så att historien inte upprepar sig imorgon.

    Någon som har några bra tips på uppdrag etc som den blivande bruden kan utföra på en möhippa? Tas tacksamt emot i så fall.

    Linus har sovit hela nätter tre nätter i rad nu Känns väldigt skönt. Hoppas att det håller i sig. Jag tror att det beror på att vi har bytt ordning på måltiderna, så att han får gröt till lunch och lagad mat (burkmat) på kvällen. Han håller väl sig mätt längre på den.

    Nu, ut och njuta lite till!

    Kram!

  • rattle and hum

    Gomorron en liten bit in på da'n,
    Här är det förkylt igen, både för mig och Linus. Nytt sen sist är att han totalvägrar koksalt och snorsug och man får knappast torka honom runt näsan, så det rinner jättemysigt hela tiden. Han passar på att torka av sig på min tröja lite då och då dock ;)

    Marie - lägenheten är ju superfin. Lycka till!
    Lina - mysigt med mammabesök
    Cornelia - oh, vad kul att ni får er gamla hund på besök. Passa på och njut i massor!
    Camilla - neej, inte förkyld igen! Men kul med budgivning. Tycker att huset ser jättemysigt ut (såg länk på FB) och det ligger ju perfekt.
    Ullared alltså - om du springer på Frida statiska engångsdammdukar (tror det är typ 5-pack) så får du gärna köpa 4-5 st sådana till mig. Köpte det sist jag var där, men de var så bra så jag vill ha fler. Sen fanns det även en fönster/spegelputsduk av något syntetmaterial som var bra. Låg också bland städgrejerna. Men leta inte ihjäl dig - utan det är bara om du ändå ser grejerna.
    Malin - vad skoj med babysim - bättre sent än aldrig Linus har bara använt sina fina badbyxor en gång än så länge. Ambitionen har funnits där, men det blir bara inte av.

    Vi skriver inte upp oss på fikan ännu, får se om förkylningen går över tills imorgon först.

  • rattle and hum
    SKATÅS vid fint väder/ IKEA BÄCKEBOL vid regn ons 28/4 kl 10:
    Maja o Linnéa
    Lina o Vildbarnet
    Cecilia o William
    Sara o Virvelvinden Erik
    Malin o KnäppEllen
    Camilla o Victor
    Jenny o Vilmer
    Julia o Pojken som vägrar sova
    Eva o Linus
  • rattle and hum

    Vi får hoppa över idag också pga Linus envisa förkylning (som jag tyckte var nästan borta igår). Tråkigt
    Fika och shoppa lite för mig också, va?

  • rattle and hum

    Smått avundsjuk på er shoppingfika igår - men plånboken är nog glad

    Maja - jag tycker helt klart att man ska säga till om man ser något som man tycker verkar vara dåligt för barnet. Självklart ska man ju säga det på ett taktfullt sätt, men jag tror att oavsett hur man säger det så är nog den instinktiva reaktionen hos föräldern att bli stött och kanske som i fallet för dig igår lite sur. Man vill ju sitt eget barns bästa och då är det ju inte roligt om någon påpekar att man gör något fel. Men eftersom hon hade dragit åt när du såg henne efteråt, så tyckte hon ju troligen inte att ditt påpekande var helt uppåt väggarna.
    Jag blev ju tillsagd en gång, på ett väldigt otrevligt och spydigt sätt, när jag var ute och gick med vagnen på lite skumpigt underlag. Tanten gick rakt emot mig och sa "Här var det risk för hjärnskakning, ser jag!" och sen utan att stanna gick hon förbi och sa samma harang till mamman som gick bakom mig.
    Hejar förresten på dig i kampen mot Specsavers! Klart de måste informera om att man inte får ha glasögonen på sig när man gör vanliga vardagssysslor som att baka osv.

    Linus är fortfarande snorig - jag tycker han har varit förkyld ganska ofta och det sitter i väldigt länge varje gång. Fast som tur är så är han ju inte så påverkad av det ser det ut som.

    Nu sover Linus och jag har under tiden förberett för hans lunch. Tänkte prova hemlagat idag och se ifall det går hem. Det blir kött och rotfrukter à la mos.

    Så, nu var det dags att plocka upp lillkillen. Ha en bra dag!

Svar på tråden Fikasugna Göteborgsmammor DEL 6