• Lady Dahmer

    Jo, jag är en manshatare.

    Darling1980 skrev 2010-03-02 13:01:28 följande:
    Och du har väl samma möjlighet att gå ifrån dem? Hela skulden är inte din- men en kvinna som ständigt får svin på kroken gör något fel(för sin egen skull) också. Sen är det ju _aldrig_ din skuld ATT de ÄR svin, att de våldtog eller slog dig- för inget du gjort kan försvara ett sådant beteende från en annan människa. Jag är glad att du fått en bra man- hur du kan ha en man då du HATAR MÄN SÅ MYCKET osv :)
    så det är min uppgift att gå ifrån? när en man tar mig på pattarna på krogen så är det mitt fel för att jag befann mig i lokalen? När mitt ex misshandlade och tryckte ner mig så var jag ansvarig för att jag inte drog på en gång? När jag blev utsatt för pedofiler som liten så var det mitt fel som inte sa stopp? Jag gjorde fel? Eller hur menar du?

    ska jag inte kunna vistas bland män utan att bli tafsad på?

    Tack för att du bevisar min poäng med skuldbeläggning.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    tvåtjejstomp skrev 2010-03-02 13:00:22 följande:
    Jag tycker att jag känner igen ditt resonemang Lady D. Mest från den mer obskyra delen av flaschback. Där klagar diverse folk på att de drabbats av våld och övergrepp från invandrare. De kallar det "kulturberikning" eftersom de anser att det finns något i mellanösternkulturen som gör att det är ok att begå övergrepp. De ser inte och vill inte se att det bara är ett fåtal av invandrarna som begår de här övergreppen även om de är överrepresenterade i brottsstatistiken.Jag tycker att du resonerar på samma sätt som de här människorna. Att de har blivit bittra på invandrare kan jag på ett sätt förstå efterom deras erfarenheter är dåliga men det gör bara resonemanget ännu farligare. De har blivit främlingsfientliga på vad de ser som goda grunder på samma sätt som du har blivit mansfientlig.Många av de här är inte rasister i klassisk mening att de ser ner på invandrare som enskilda personer men de anser att deras kultur skall utrotas. Det du kallar mansrollen kallar de här kulturen och ni resonerar lika skevt båda två.
    att invandrare är överrepresenterade beror, precis som med män, på sociala förhållanden.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    Darling1980 skrev 2010-03-02 13:15:39 följande:
    Av vem? Polisen? Samhället? alla individer? Av sig själv?Ochäven om du beläggs med skuld, vad har det med manshat att göra? Isf är det ju fel på BÅDA könen- hela samhället! Inte just män. Kan inte tänka mig många mödrar idag som säger åt sina söner att våldtäkt minsan är tjejens eget fel.
    de sociala strukturer som gör kvinnan ansvarig för mannens sexualitet.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    TigerLily skrev 2010-03-02 13:18:29 följande:
    nej det har jag inte påstått heller. Men jag ser inte att det är ett allmänt vedertaget faktum att våldtäcksoffer och misshandlade beläggs med skuld? Förr var det kanske så.. men inte längre... för samhället är bra mycket mer förändrat än vad det var för 20 år sen.
    oj oj, jag man hade kunnat hoppats det. Följer du inte överhuvudtaget dessa debatter? Har du missat att det fortfarande pågår?
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    Darling1980 skrev 2010-03-02 13:18:56 följande:
    Ja du, som barn och på krogen kan man inte göra mycket. Men att stanna i ett dåligt förhållande- det är naturligt. Har själv varit precis där. Men det är ditt problem att lösa varför du dras till sådana män. Okej på krogen, men du kan ju inte ksylla på att svinend ras till dig - och därför msåte du ha en relation med dem`? Du väljer väl vem du ska inleda en relation med?På krogen har jag också råkat ut för "beöst och röv kläm". På krog festivaler, fan tillochmed på en buss! Och det var värst då man var "ung" och jag blev då ofta utsatt av just unga, dumma män. Men det fanns så många killar där ute som även tog mig i försvar många gånger! Och aldrig skulle lägga hand på mig. Förstår du inte vad jag motsätter mig? Ditt startinlägg säger att du hatar män. Jag säger att man ska hata individen.Over and out
    jag har haft EN relation med ett arsel.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer

    Yoanna - jag rekommenderar att du läser "flickan och skulden" samt "en riktig våldtäktsman".

    http://www.bra.se/extra/pod/?action=pod_show&id=172&module_instance=12

    Jag citerar:
    Lena är 18 år. Efter ett krogbesök träffar hon en kille som hon tror ska köra henne hem. Det slutar med att hon blir våldtagen upprepade gånger av tre olika män. Trots det dömer tingsrätten inte förövarna för våldtäkt. Orsak: Lena var för full.


    och här - en artikel som tar upp fenomenet: http://www.aftonbladet.se/debatt/article3999441.ab


    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    Darling1980 skrev 2010-03-02 13:21:33 följande:
    Har du missat att det är lång väg kvar men ändå har det hänt saker, positiva saker?
    jag vet att det har hänt mycket, men som du själv säger - det är LÅNG väg kvar. Och det är det som är problemet.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    Darling1980 skrev 2010-03-02 13:23:27 följande:
    Okej grattis.Lät som du haft flera. Så där är skulden på dig. ;PEn fråga i allmänhet- säger du ifrån då män tafsar på dig? Jag skuldlägger inte nu. Utan är mer nyfiken på hur de och omgivningen brukar reagera isf. Då talar jag inte om någon händelse för 15-20 år sen- utan i dagarna, kanske något år sen eller under de senaste 10 åren.
    idag gör jag det. reaktionerna brukar vara negativa. Bortsett från det sedvanliga "jävla hora" från killen ifråga så är omgivningen värre: Herregud -- han tog ju bara lite, det får man ju räkna med! Du kan ju inte SLÅ honom! Går man på krogen så får man tåla lite!  eller "det var väl inte så farligt?!" osv osv.

    Värst var när en karl tog tag i pattarna på mig och jag gav han tre snabba flatsmällar över käften. "Men Natta! Han var ju kortare än dig! Kolla va ledsen han ser ut nu!"

    När jag var yngre så var det mer "men han tycker ju om dig!" "killar är så" Eller favvon; "Men det är ju du som retas med pojkarna, klart de blir till sig då! Du får väl sluta med det!"
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    TigerLily skrev 2010-03-02 13:26:38 följande:
    inte i den utsträckning som du vill påskina... prova att vända på steken? Det är DU som målar upp kvinnan som ett hjälplöst offer. Märker du inte det? Jag behöver inte hävda mig på det viset, jag spelar hellre på min KVINNLIGHET genom att få som jag vill. Det kallas för socialt samspel. Och det är givetvis mina egna regler jag spelar efter. Säger som Grynet, Ta Ingen Skit! Men jag vägrar ge upp min KVINNLIGHET ( ja de bitar JAG gillar då såklart.. )Jag är inte kvinna för någon annans skull, bara för min egen och för att det gynnar MINA syften, ingen annan. Tycker helt ärligt väldigt synd om dig som strider så hårt för något som aldrig kommer ändras. Som att strida för en platt jord då den faktiskt aldrig kommer bli just PLATT...
    du spelar på din kvinnlighet för att få som du vill? wow. då tycker jag synd om DIG.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
Svar på tråden Jo, jag är en manshatare.