• vegankaka

    Tråden för oss äggdonatorer 12

    Tråden för oss äggdonatorer 12

    Här är en tråd för oss som ska/vill donera, har donerat ägg eller som just nu är mitt i äggdonationsbehandling. Visste inte riktigt var jag skulle lägga tråden, men det passade ju ändå bäst här. Tråden är såklart öppen för alla men först och främst för oss äggdonatorer som kan följas åt, ge tips och stötta varandra.

    Några länkar till hemsidor som har information om äggdonation.

    Villhabarn.com: www.villhabarn.com/aggblidon.html

    Artikel i vlt.se: www.vlt.se/artikelmall.asp?version=280346

    Karolinska universitetssjukhuset www.karolinska.se/templates/Page.aspx?id=5770...

    Ava-klinikka: www.avaclinic.com/index.php?63

    Akademiska sjukhuset: www.akademiska.se/templates/page____29362.asp...

    Barnviadonation.se: www.barnviadonation.se/index.html

    Vårdguiden: www.vardguiden.se/Article.asp?c=3195

    Ägg- och Spermiedonatorernas Förening: www.aspef.org/

    Gamla trådar:

    Tråd 1: www.familjeliv.se/Forum-7-147/m21230448.html
    Tråd 2: www.familjeliv.se/Forum-7-147/m24325551.html
    Tråd 3: www.familjeliv.se/Forum-7-147/m27330501.html
    Tråd 4: www.familjeliv.se/Forum-7-147/m30096983. Html
    Tråd 5: www.familjeliv.se/Forum-7-147/m33071944. Html
    Tråd 6: www.familjeliv.se/Forum-7-147/m35401681. Html
    Tråd 7: www.familjeliv.se/Forum-7-147/m38476323.html
    Tråd 8: www.familjeliv.se/Forum-7-147/m41354014.html
    Tråd 9: www.familjeliv.se/Forum-7-147/m43992458.html
    Tråd 10: www.familjeliv.se/Forum-7-147/m46411113.html
    Tråd 11: www.familjeliv.se/Forum-7-147/m48765681.html
  • Svar på tråden Tråden för oss äggdonatorer 12
  • miss Majs

    kopierar och klistrar in!! Hejsan! Jag skynda mig hem så mycket att jag höll på att glömma min lilla avkomma på dagis hahaha! Men i alla fall! Jag är förvirrad! Som jag misstänkte är flera ägg mogna och ligger på mellan 19-21mm sen är det massor som ligger på mellan 10-18mm och en hel drös som ligger under, men dom skulle man inte räkna alls nu. totalt var det 15ägg som ligger mellan 10-21mm. Men hon visste inte om man skulle plocka dom som var mogna nu eller om man skulle strunta i dom och vänta in dom andra eftersom dom var fler. Just nu sitter jag och väntar på att huddinge ska höra av sig så man vet vilket ben man ska stå på! skit svårt det här ju! Nu ska jag ut med sonen i lekparken o hoppas huddinge ringer snart. Bäst att bege sig innan jag blir totalt döv! -MAMMA MAMMA MAMMA MAMMA KOM DÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ!!!!

  • HannaS86

    Hahah vad bra att det var så bra resultat :) För mig har de kört att jag tar gonal ca 10 dagar, uppehåll en dag och sen plock varje gång, jag tror SU är lite konservativa vad det gäller behandlingarna :) När kan plocket bli? Alltså vad för tidsspann? Imorgon? På måndag?

  • Kicki82

    Hmm sputorna kommer säkert att gå bra. ÄP ska bli spännande att se hur ont det gör eftersom alla tycker så olika. Men det är ju samma med förlossningar, att man upplever det olika. Jag tänker iaf tacka ja till all smärtlindring som de erbjuder mig :) Jag är ett big fan av lustgasen!

    Hur är det med ÄP bör man ha med sig ngn? Vem har ni haft med er isf? Jag måste iaf ha ngn som hämtar mig eftersom jag måste åka bil hem i brist på bussar i skogen.

    Jag ska donera på Sahlgrenska, där går väl du med Hanna?

    Angående människors reaktioner så är det oftast förvåning som är den första reaktionen tycker jag. Efter en tyst stund brukar kommentaren "Oj va snällt av dig men jag skulle aldrig..." komma.

  • HannaS86

    Jag är också ett big fan av smärtlindring :D Varför ska man ha ont i onödan? Så jag tänker be dem kräma på med morfin den här gången, hoppas att de gör det. Och hoppas att lokalbedövningen hamnar lika bra som senast.

    Jag har aldrig haft med mig någon på äp. Man är i ett rum för 4 personer med 4 sängar som är avgränsade med draperier. Det känns väldigt konstigt, nästan lite pinsamt att vara där själv eftersom de andra som är där ska göra IVF och har sina killar med sig. Och varje gång har jag inte vetat om jag ska prata med de andra eller inte, vi är ju liksom i motsatta situationer där de har svårt att få barn och har det jobbigt pga det medan jag har såpass "lätt att få barn" eller vad man ska kalla det att jag ska donera ägg till andra. Jag hoppas att ni förstår vad jag menar. Man vill ju inte att det ska kännas jobbigt för dem att börja tänka på att deras ägg kanske inte duger osv när man pratar äp/ivf. Men jag har ingen direkt som jag vill ha med mig och det brukar gå bra ändå. De är så gulliga där, kläderna ligger på sängen som man får byta om till och så har man varsitt skåp där man låser in värdesaker. Och där de gör äp:t har de en "trospall" haha, jag tänkte också på det första gången att ska jag ha trosor på mig och var fasen gör jag i så fall av dem när det är plock?

    Jag går med på Sahlgrenska, har du pratat med barnmorskorna än kicki? De är hur gulliga som helst och alltid så himla positiva, man är alltid på bra humör efter att ha pratat med dem :)

  • miss Majs

    Äggplocket är spikat till på måndag! Tar mina sista gonal-f och orgalutran idag :) I morgon tar jag den absolut sista sprutan för ägglossning vid 22 och på söndag beger sig sig upp till sthlm efter hundar och barn är avlämnade till sina respektive vakter moahah ;) Har en resa på mellan 4-5timmar att åka sen ska man ju stanna för att kissa, röka o såna där saker på vägen också. Idag är det storstädning eftersom vi kommer vara iväg ett tag o vill gärna mina blommor överlever och så är det mycket roligare att komma hem där det är nystädat, nydammat och var sak på sin plats - Jag perfektionist? lite kanske hahaha! Jag är jätte nervös inför äggplocket, Har nästan lite ont i magen utav nervositeten men jag ska försöka hålla mig sysselsatt hela dagen och i morgon ska vi iväg till våra kompisar o grilla, så ska dom andra öla och vina medans jag tittar på ;) Vill ju inte äggen fortfarande ska vara fulla när man lämnar över dom *S* Hur går det för dig Hannas86? Det är ju inte långtid kvar tills du ska ge dig iförd med att plocka ut dina ägg också, fast du gjort det förut så är du nervös? Kicki: På huddinge rekomenderar dom starkt att man har med sig någon för upplevelsen kan kännas lite "obehaglig" som dom så fint sa och då kan det vara skönt att ha någon med sig. Men vill man absolut inte det så kan dom ju inte tvinga än! Min sambo följer med mig upp till sthlm och kör mig hem sen. Jag får ju inte köra bil efter dom lugnande, så han får vara min taxi :D Tur han inte tar så höga priser hahahaha! Ja jag känner igen det där, skojjade med några kompisar att vi alla går ihop i en grupp och gör detta tillsammans, så 8tjejer donerar samtidigt, måste ju bli skit mycket ägg. Men dom blev helt vita i ansiktet och sa -tack men nej tack, det är bra endå *s* mesaaaaar hahahaha :) Men jag respekterar deras val!

  • Kicki82

    Miss Majs, lycka till på måndag! Eller vad säger man? Jag förstår att du är nervös men nu är det snart över och något lyckligt par får chansen att få barn :)

    Hanna, Jag pratade med en BM och hon var väldigt trevlig. Det är nästan som när man ger blod, att de är helt överlyckliga att man kommer.

    Jag får se vem som följer med mig. Min man om han ändå är ledig annars så får jag fråga min syster och i värsta fall så får jag åka med min mamma hem eftersom hon ändå jobbar i Gbg.

  • Kicki82

    Och glömde... självklart respekterar jag de som inte vill donera. Det är ett stort beslut och något som man kommer ha med sig resten av livet. Det går inte att ångra sig efteråt. Om man inte är helt säker ska man inte donera.

    Jag försöker inte övertala någon att donera (som jag gör med att ge blod :)) men det är tråkigt att vetskapen/kunskapen om ÄD är såpass låg att många aldrig ens har tänkt tanken. Därför tycker jag att det inte skadar att man pratar om det. 

  • miss Majs

    Snöig: Ja det verkar så, jag trodde inte man fick det men Hannas86 har bevisat motsattsen :)

  • miss Majs

    Kicki, tackar :) Det kommer nog gå jätte bra! Det är ju just det när man inte vet hur det kommer kännas och sen såfort ordet nålar näms blir man ju lite svettig, o När nålar och det heligaste kommer i samma mening jag då blir man helt enkelt lite svettig allså *skrattar* Kommer du att donera till någon närstående eller kör du helt på eget bevåg?

Svar på tråden Tråden för oss äggdonatorer 12