Inlägg från: hallencreutz89 |Visa alla inlägg
  • hallencreutz89

    Är svenska kvinnan verkligen så fri som hon tror?

    Håller med dig. Nu använder jag visserligen högklackat för jag gillar fina skor, sen blir jag ju huvudet längre än alla men dte har inte med saken att göra.

    Något jag funderar på är dock alla som "klär ner sig" för att visa att de minsann inte bryr sig och sen ser de ner på de som klär sig i klckar och kjolar för de är utseendefixerat, är det inte lika utseendefixerat egentligen att fixera sig på att inte objektifiera sig också? Som många alternativa som ska vara annorlunda och går till specialaffärer för att få tag på annorlunda kläder för de är minsann inte såna ytliga som följer strömmen, men så länge man lägger ner liak mycket (om inte mer) energi på sitt utseende så är man ju lika ytlig själv.

    Så det minst ytliga är väl att kasta på sig de billigaste kläderna man får tag på med minst ansträngning

  • hallencreutz89

    Och måste säga att jag gillar grundidén med slöjan - att man ska dömas efter sin personlighet och inte efter utseende. Däremot så ogillar jag när den används för att förtrycka

  • hallencreutz89
    Uppsala86 skrev 2010-02-27 02:33:34 följande:
    Men grundién med slöjan är ju att kvinnor enligt Koranen ska klä sig anständigt! De ska alltså se anständiga ut tack vare den! Trodde du verkligen att muslimska kvinnor generellt använder slöjan för att de ska dömas för sin personlighet och inte för sitt utseende? Då kan du inte känna många muslimska kvinnor eller ha besökt något muslimskt land och sett vilken verklighet dessa kvinnor lever i, dvs majoriteten är förtryckta. Sen finns det ju några som kan välja att ha slöjan pga personliga skäl men i vissa muslimska länder kan en kvinna bli arresterad om hon inte har slöja eller burka!!
     Fast nu snackar du ju om kulturen i många muslimsk aländer, du ska inte blanda ihop det med religionen. Enligt koranen så sk aju kvinnan klä sig i slöja och därmed dömas för vem hon är osv
Svar på tråden Är svenska kvinnan verkligen så fri som hon tror?