Inlägg från: jojjo81 |Visa alla inlägg
  • jojjo81

    Decemberbebisar i Uppsala - del 17

    Tack för nya tråden!!!

  • jojjo81

    Hoho! Hur går det med alla magar och bebisar?

    Jag var och hälsade på en några veckor gammal bebis idag. Åh så gullig hon var! Blev nästan sugen på en till. (Men i så fall är kravet kejsarsnitt och en hemmaman som sköter bebben. ;)

    Och vilket underbart väder! Var ute och promenerade i solen. Har köpt målarfärg till taket i sovrummet så snart ska jag nog vara färdig med det projektet också.

     

  • jojjo81

    Petraplutt, Indra mfl - Det låter tufft och det är ju en omställning för alla i familjen med en ny medlem.

    Jag har ägnat den senaste tiden åt att måla om i sovrummet. Nu är jag så gott som färdig. A har inte varit ett dugg glad åt målandet. Konstigt nog är hon lugn om jag står och diskar, men annars är det konstant uppmärksamhet som gäller. Vet inte hur många gånger hon ropar MAMMA! per dag. Sedan vill hon vara bebis och vägrar äta med bestick. Mat från topp till tå, över bord och stol. Nästa sekund är hon stor och ska bestämma själv. Testar gränserna och springer iväg. Undrar vad det är för en slags fas eller om hon helt enkelt behöver mer stimulans.  

  • jojjo81

    Glad Påsk allihopa! Vi har redan tjuvstartat med påskgodiset. A och hennes lille vän var utklädda till påskgummor igår och delade ut kort. Urgulligt var det och barnen lyckades skramla ihop en hel del "snarra". Idag fick hon sitt påskägg. Vi har ingen tradition av att gömma påskägg i min familj. Är det ett regionalt fenomen månne?

    Hur gör man förresten för att lägga upp bilder i tråden?


     


       

  • jojjo81

    Indra - Det lät väldigt intressant, men kan man ta med sig dottern? ;)

    Hoppas allt är bra med er allihopa!

  • jojjo81

    Indra - Hon ser ut som en "tonårskatt" lång smal liksom. Tycker det är en bra idé med kastrering. Jag kastrerade min Smilla eftersom hon jamade och skällde (ja skällde) nätterna igenom under löpperioden. Efteråt blev hon hur tillgiven som helst. Den andra honkatten fick p-piller i väntan på ev kastrering. Hon var en nipprig och lättstött personlighet som det knappt gick att hålla i mer än några minuter.  

  • jojjo81

    Indra -
    Haha. Instinkten sitter visst kvar hos en del kattrackare.

    Kattungar är iofs mysigt om man har tid. Knorris (katten som åt p-piller) fick en kull trots pillrena. 3 sötisar som jag tack och lov lyckades bli av med innan de rivit ner alla gardiner, blomkrukor och klöst sönder soffan. ;) Älskar katter men vill inte bli mer bunden vid mitt hem än jag redan är. Dessutom odlar jag mycket växter som jag gärna vill ha ifred.

    Hittills har jag odlat tomat, dill, persilja, morot, kronärtskocka, sallad och doftranka. Mer blir det nog.

  • jojjo81

    Grodiz - Började med att odla kryddor och sedan fortsatte det bara. :) 

    Min kompis har också varit på Körlinge med sin dotter.
    http://www.korlingeridcenter.se/hitta_till_oss.htm

    Vi kommer förmodligen åka dit inom en snar framtid med. Jag är nästan säker på att A skulle gilla det. 

    Delar med mig av A:s senaste kommentarer
    - Mamma jag vill bli en pojke när jag blir stor.
    - Jasså, varför då?
    - Jag vill också spela fotboll!

    Av misstag råkade en fotbollsmatch vara på TV:n. (Här är praktiskt taget all idrott på TV bojkottad.) Hon blev alldeles till sig, hoppade och skrattade i soffan. 

    Så jag är väl så illa tvungen att släpa med henne på en match. ;)
     
    Hur hade ni det på Valborg?

  • jojjo81
    Indra78 skrev 2010-05-27 10:21:39 följande:
    Hur har ni det med era 3.5 åringar? Här funderar vi över Sagas flugskräck och hennes fumliga, kladdiga bordsskick. Någon som känner igen sig? Kanske hämnden för att hon inte kladdade som bebis. I förrgår gick hon med händerna framför ögonen och illvrålade i 20 min för att hon sett en humla. Ibland får hon vara inne i huset själv för jag vill hålla på i trädgården och där finns det ju flugor... Ska försöka köpa en bok om insekter och se om det hjälper.
    A har alltid varit en liten kladdgris. ;) Blev arg på henne senast idag då hon envisades med att äta med händerna. Då tog jag undan maten och hon började gallskrika. Jag är hungjiiiiiiiig! Dagen innan avslutade hon måltiden genom att hälla mjölken på tallriken.

    Barn är olika. Jag var inte rädd för insekter när jag var liten, men som tonåring låtsades jag vara rädd för spindlar bara för att "imponera" på killarna. Detta medförde i sin tur att jag blev rädd för spindlar på riktigt. Hehe. Såg förresten en riktigt vidrig spindel på vardagsrumstapeten igår. Svart och vit. Har aldrig sett en sådan äcklig spindel förr och jag vågade knappt slå ihjäl den med tidningen. :P
  • jojjo81

    Ja nu är det faktiskt fööör varmt. Amelie svettas så det rinner om henne och jag håller på att smälta bort. Har storstädat hela dagen och nu har jag inga krafter kvar alls.

    Har ni något roligt för er?  

Svar på tråden Decemberbebisar i Uppsala - del 17