Inlägg från: gravid74 |Visa alla inlägg
  • gravid74

    *Snackis 10*

    Hemma efter en vecka på resande fot. Vi har hälsat på mina morföräldrar i Linköping och så har vi varit i Stockholm i tre dagar. Axel och jag var på Vasamuseet och det var en höjdare tyckte Axel. Han var så himla intresserad så efter det vill han att jag hela tiden ska berätta historien om Vasa. I förrgår tror jag att jag berättade den 5 gånger, så nu är jag lite trött på att berätta

    Anton tog sitt första steg i Stockholm förra tisdagen, sen tog han ett steg till i fredags när vi gick i Drottningholms slottspark, men sen har det inte kommit några fler, men det händer nog snart att han går.

    Nu ska jag packa upp.


    ~Axel 060910 + Anton 090331 ~
  • gravid74

    Vi ä nyss hemkomna från två veckor i Skåne hos svärföräldrarna. Axel har stormtrivts. Han har varit med farfar och märkt bidrottningar och slungat honung. Det har varit populärt. Jag och U har varit på två egna dagsutflykter. En dag tog vi båten till sassnitz och cyklade runt på Rügen. Härliga bad  blev det och cykelväskorna var fulla av diverse drycker nä vi åkte hem. En annan dag var vi i Malmö. Barnen hade det jättebra hos farmor och farfar och vi njöt av att vara barnfria.

    Anton går fortfarande inte men han tog 6 steg i rad i måndags men sen dess har det inte blivit några fler, men han är på gång. Han är tyvärr extremt mammig så jag blir helt matt, han kan ha jättekul med något men så fort han får syn på mig börjar han gnälla och gråta och vill bara sitta i mitt knä med tummen i mun och sin hand innanför min BH. Han är mycket mer gnällig när jag är hemma.

    Nu ska jag gå och handla för det är helt tomt i kylskåpet.


    ~Axel 060910 + Anton 090331 ~
  • gravid74

    Jag vill gärna rida Islandshäst.

    Stina: Vad jobbigt med Oliver, hoppas det går över snart.

    När vi varit i Skåne i två veckor hade Axel snappat upp den skånska satsmelodin men som tur var lät han bli de skorrande r:en. Ganska charmigt


    ~Axel 060910 + Anton 090331 ~
  • gravid74

    Hemma efter en härlig vecka på Tjörn. Vi hyrde en stuga där. Ett jättestort rum med kök och sovalkov, tyvärr var det takfönster utan mörkläggning så det blev ljust tidigt så vi har haft uppstigning runt 6 varje morgon och vi som hade börjat vänja oss vi 7.30. Hoppas att morgonen blir bättre nu när vi är hemma igen.

    Anton insåg plötsligt tjusningen med att gå och börjad knalla själv i torsdags kväll. Han bara gick och gick och strålade av lycka.
    Ulf och Axel har varit ute och rott på mornarna med en båt som vi fick låna av han vi hyrde huset hos. En dag testade kanot hela familjen som han också ägde men Anton blev helt livrädd så han och jag fick stiga av.

    Rider som sagt gärna men mina helger är uppbokade fram till mitten av september men då vore det kul med en höstridning i skogen.


    ~Axel 060910 + Anton 090331 ~
  • gravid74

    Imorgon börjar jag jobba igen efter en underbar sommar. Semestern slutade med att Axel, jag och mina föräldrar åkte med Ångaren Bohuslän till Marstrand. Kanonväder så vi fick badat. Vi gick runt hela ön vilket är en bra bit. Jag var beredd att få bära Axel emellanåt men han traskade på hela vägen fast i slutet fick jag muta med några godisar, en godis så var han nöjd i 300 meter
    På båten hem var han dödstrött och sov mellan 18-19 så nu ligger han och vrider sig inne i sitt rum och vill inte sova.

    Axel har börjat på sin nya avdelning på dagis i veckan som gått och det har gått över förväntan, han tycker att det är jättespännande att vara där och så finns det smålego där och det är ju en favorit, vi har inte vågat börja med det än hemma pga Anton. De har ändrat tiden för 15-timmars barnen så nu ska han gå 9-15 tisdagar och torsdagar och udda veckor går han även onsdagar 9-15.

    Nu ska jag gå och packa jobbväskan.


    ~Axel 060910 + Anton 090331 ~
  • gravid74

    Har jobbat min första vecka, och idag är jag ledig. Eleverna kommer först på onsdag. Jag ska ha en etta i år så det ska bli väldigt spännande.

    Anton har världens humör här hemma. Han är jättesvår när vi ska  äta, han vill hela tiden ha något annat att äta än det som han har. Ofta fattar vi inte vad han vill så både han och vi blir frustrerade. Det är en väldigt bestämd kille vi har att göra med. När vi ska ta på honom kläder så gallskriker han men då har vi upptäckt att om han får välja mellan två-tre tröjor så är det inga problem att ta på honom den han har valt, kan inte minnas att Axel höll på så så tidigt.

    Imorgon ska båda barnen sova över mormor och morfar för vi ska på bröllop. Det är första gången de har båda över natten så jag hoppas att det går bra.


    ~Axel 060910 + Anton 090331 ~
  • gravid74

    Är helt ensam hemma hela veckan, alltså helt ensam utan barn. U och barnen är i Skåne hos farmor och farfar Vi åkte ner allihop i fredags och så tog jag tåget upp igår. Ska åka tillbaka till dom på fredag. Det är så skönt att kunna bestämma över sin egen tid. Har ju inte hänt på ett tag. Jag har aldrig varit ifrån barnen mer än en natt innan och nu blir det fem så jag lär ju sakna dom grymt på onsdag eller nåt.

    Solaris: Det hade gått jättebra hos mormor och morfar men de var helt slut, de är ju inte riktigt vana. Min pappa sa att han aldrig mer skulle säga att U är pappaledig utan att han pappajobbar

    Stina: Den kycklingwrapen lät inte helt fel

    Skojsan: Åh vad tråkigt för dig att inte kunna gå på Liseberg. Rolig kommentar av Lotta


    ~Axel 060910 + Anton 090331 ~
  • gravid74

    Idag har vi haft barnkalas för Axel. Det var 3 pojkar och 3 flickor plus 3 stycken 1,5åringar så det var livat värre. Axel var herre på täppan och hördes hela tiden. Killarna stängde in sig på hans rum och tjejerna fick inte vara med. Trist att det börjar så tidigt med könsuppdelningen. Sen skanderade de. Killarna får tårta men tjejerna får gråta
    Jag var helt slut när alla gick hem men de hade väldigt kul allihop verkade det som. Axel var också jättetrött så vi fick kämpa hela eftermiddagen att hålla honom vaken till i allafall 18. Tillslut somnade han 18.30.

    Imorgon är det jobb igen, alldeles för korta helger och då har jag ändå tre dagars ledighet


    ~Axel 060910 + Anton 090331 ~
  • gravid74

    I helgen var vi på Åbybadet och hade skoj. Axel älskar att gå till badhuset. Dagen innan var han och U på Valhalla. Anton hade inte varit och badat på ett halvår så han var först väldigt skeptisk och ville bara bli buren men sen blev han modigare och modigare. Han gillade den varma bassängen mest. Axel gillade rutschkanorna och Anton fick testa den minst läskiga en gång.

    På fredag ska Axel på 4års kontroll. Har ni andra varit på det? Håller p åatt förbereda Axel för syntestet. Vi övar hemma på bokstäverna HVOT som han ska få se. Jag har sagt att det är en lek han ska göra på BVC och att den leken är jättekul, för ibland får han för sig att han inte ska göra saker som han inte är van vid.

    Anton gör framsteg med potträningen, han går nästan alltid till pottan när han behöver bajsa. Men när jag väl tagit av honom blöjan så är det alltid en kamp att få honom att sitta där trots att han vill gå dit. Han är lite lustig. Annars springer han omkring och är glad för det mesta, men han säger inte så mycket Appa är ord på det mesta fast med lite olika betoningar. När Axel var lika gammal kunde han drygt 50 ord och började säga 2 ordsmeningar. Anton kan väl 5 ord. Tänk så olika det kan vara.

    I helgen ska jag gå på bokmässan, det ser jag framemot.


    ~Axel 060910 + Anton 090331 ~
  • gravid74

    Stina: Jag har hört att småsyskon oftare är senare i talet, kanske för att storebror talar för dom istället.

    Jag tror inte att de ska kunna några bokstäver, det var bara det att när han ska göra synundersökningen så är det bokstäverna HVOT som visas och så ska han visst visa vilken bokstav han ser på en platta med samma bokstäver.

    Axel har dock börjat intressera sig för bokstäverna nu och kan några stycken. Igår försökte han även lära sig veckodagarna i rätt ordning men helt rätt blir det inte än.

    Imorgon ska Axel  åka till Sjöfartsmuseet med förskolan för att gå på teater. Det blir nog kul men jag är lite nervös inför att de ska åka spårvagn dit, men det är 11:an hela vägen så det ska väl gå bra. Det är hans första utflykt med spårvagn.


    ~Axel 060910 + Anton 090331 ~
Svar på tråden *Snackis 10*