Inlägg från: mamma0005 |Visa alla inlägg
  • mamma0005

    Tvillingar i april, tråd 3

    Här är en till som väntar och längtar. Efterhand som man ser andra som får vill man ännu mer ha ut de små liven. Och rent kroppsligt känns det verkligen som en god gärning.

    Det är trångt och tungt för ryggen. Jag har ett huvud nere i ljumsken som konstant triggar nerver och urinblåsan. Den andra gör sig mest gällande med att föra rumpan upp i revbenen så en sträckbänk hade behövts.

    Ska till BM imorgon och TUL den 18 mars. Hoppas ärligt att det här blir mars barn istället för april... eller ve och fasa maj barn. Jag är nog sist i bf listan om jag inte missminner mig :(

  • mamma0005

    Hittade denna, vet dock inte om det är den senaste

    Ika01 : Tvåäggstvillingar BF 100412
    Mandasmamma : Tvåäggstvillingar BF 100408
    Hinos: Tvåäggstvillingar BF 100410, vår ena bebis dog i vecka 22
    Kräftis 25: Tvåäggstvillingar? BF 100410
    Favvoanna: Tvåäggstvillingar BF 100414
    Rosagris: Tvåäggstvillingar? BF 100416
    Masi: Enäggstvillingar BF 100417
    Bille: Tvåäggstvillingar BF 100419
    IdaVasterflo: Enäggstvillingar BF 100421
    lillamy81: Tvåäggstvillingar BF 100421
    Toratenshi: Enäggstvillingar BF 100424
    Mamma0005: Tvåäggstvillingar 100426
    MrsR: Tvåäggstvillingar BF 100428

  • mamma0005

    Var hos BM idag. Ingen skillnad på vikten och allt var som det skulle.

    Kom dock upp förlossningsfrågor igen och jag ska ärligt säga att jag velar ihjäl mig. Har ettan i huvud och tvåan i säte. Ska till doktorn om 2 veckor och då måste jag ju veta hur jag känner.

    Mina funderingar är självklart om något ska gå fel vid en vaginal förlossning vilket man aldrig kan gardera sig från, hur ska man orka när man knappt orkar gå tio meter utan att flåsa som en brunstig tjur? Och hur lång tid ska det ta att få ut dem? Fick info idag att man ger värkstimulernde dropp för att öka värkar (tydligen alltid vid tvillingar här) innebär det att det gör dubbelt så ont då? Ett snitt är ju väldigt "smidigt" och enkelt för både mamman och barnen vid ingreppet men hua mig efteråt.

    Jag födde vaginalt för nästan 10 år sen och kan väl knappast räknas som en omföderska, blev snittad för 5 år sen och ja minnet är ju bra men kort ibland. Men det var inga roliga veckor efteråt.

    Egentligen vill jag bara att det ska komma igång och så föds de på ena sättet eller andra, att jag får det bestämt åt mig liksom.

    Hur resonerar ni andra?

  • mamma0005

    MsR: Då jag blivit snittad tidigare pga medicinsk anledning som de säger (moderkaksavlossning) fick jag först information från två läkare att jag definitivt skulle snittas då det är tvillingar denna gången. Sedan träffade jag en annan läkare som sa att barnen dvs ettan utgör förlossningsätt men att det var förhandlingsbart. Den senaste läkaren jag träffade (av någon anledning tar de upp detta till diskussion vid varje besök för sjukskrivning) sa att beslutet helt och hållet var mitt. Men eftersom ettan är huvud och tvåan säte är en vaginal födsel inga problem.

    Dock ska jag träffa den avgörande läkaren (verksamhetschef på KK och Förlossningen) den 25 mars och då ska det slutgiltliga beslutet tas.

    Billie: Jag känner också som du med att behöva göra först det ena och sen det andra med tvåan. Har sett (tyvärr egentligen) väldigt mycket på förlossningskliniken på tv och det är ju inte konstigt att man blir orolig....

  • mamma0005

    TUL idag, av någon anledning är jag alltid lite nervös inför dessa.. Men jag återkommer när jag varit där.

    Jag börjar faktiskt oroa mig lite för kläderna jag köpt i strl 50, vet inte om det är små eller stora i strl men det verkar ju som om de här barnen tänkte stanna ett tag till och växa på sig. Bara det inte blir för litet.

    Har vansinnigt ont i bäcken och höfter, känns uttryckligen som om man har ett huvud mellan benen när man går. Nätterna är av någon anledning värst, speciellt när man ska upp och kissa. Inte har jag märkt att en toalettstol kan vara så fruktansvärt obekväm tidigare :O)

  • mamma0005

    Då var TUL genomfört. Är i vecka 34+3 och Flickan vägde 2382 och gossen 2232 så de följer kurvan galant. Skönt att veta!

    Kan ju också konstatera, då det inte finns mer utrymme för att vända sig igen, att ettan dvs flickan ligger med huvud ner och gossen dvs tvåan i säte.

    Känns ännu mer nervöst då jag redan är lite rädd vad gäller en vaginal förlossning, mycket för att det ska bli både och i slutändan, alltså att man föder en och sen blir akut snittad med tvåan och när nu tvåan lagt sig med rumpan först hjälpte det inte till om jag säger så. Jaja har ju en vecka kvar tills läkartiden så jag får tänka vidare....

    Hoppas ni andra har en bra dag, här skiner solen och det är underbart att höra hur det porlar tö i stuprören efter denna långa vintern.

  • mamma0005

    Kopierat från Ida Eriksson på FB


    Fredagen den 19 Mars 2010 klockan 13.20 föddes mina två små flickor via katastrofsnitt på Sollefteå BB. Lilla Indra, 2290 gram 44 cm och lilla Liv, 1855 gram 44,5 cm. Indra ville aldrig börja andas och lämnade oss direkt efter födseln. Liv kämpade starkt i nästan fyra dygn och somnade in på pappas bröst Tisdag morgon den 23 Mars 2010. Såret i min själ värker så oerhört. Mina små fina änglar mamma älskar er så mycket!

    Ofattbart tragiskt! Det finns inga ord....
  • mamma0005

    Grattis till alla bäbisar!

    Själv var jag på TUL idag och de här bäbisarna hade inte växt någonting på 2 veckor så imorgon klockan 9:00 ska vi infinna oss för igångsättning vilket då blir 36+4. Är också nervös men hoppas allt går fort och bra.

  • mamma0005
    Är nu hemma efter en något traumatisk upplevelse men allt är bra och vi mår alla bra.
     
    Vi var på tillväxt ultraljud torsdagen den 1 april på morgonen vilket visade att båda barnen hämmats i tillväxt sedan tidigare UL för 2 veckor sedan. En igångsättning bestämdes därför och jag skulle komma tillbaka på fredagen den 2 april för detta.
     
    Dessvärre vaknade jag på natten till fredagen med störtblödning och åkte akut in med ambulans för att sedan utföra akutsnitt av barnen. Jag hade moderkaksavlossning när jag väntade mitt andra barn vilket resulterade i akut snitt och helt ofattbart (om jag får säga det själv) så skedde så också denna gång på exakt samma dag i graviditeten 36+4. Lokes moderkaka hade lossnat och han var ganska medtagen.
     
    Men han piggade på sig och fick följa med mig upp på BB tillsammans med Nova på eftermiddagen.

    Grattis till alla er andra som också fått era små. 
Svar på tråden Tvillingar i april, tråd 3