• m o e

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Jag har mest smugit i den här tråden och lusläst allt då jag är rätt så ny på syområdet. Hinner ju inte med alls, när ni skriver så mycket.
    Men nu kluddar jag lite här och hoppas hinna med bättre.

    Just nu är jag i slutet av min andra (och troligtvis sista) föräldraledighet med vår 9-månaders son. Storebror är snart 6 år och går några timmar på dagis varje vecka. Idag hoppas jag kunna slutföra varsin tröja till pojkarna. Igår byggde jag om Huskylocken till täcksöm, något jag bävat för innan. I efterhand förstår jag inte alls varför alla är så rädda att trä om maskiner och byta ut lite reglage och sånt, det var ju piece of cake! Jag har en s21 som är ny för mig, men jag är i full färd med att utforska den. Går en sykurs ihop med ett gäng mammor där vi lär oss mer om att sy i mjuka tyger.

    Nä, nu ska vi se om jag får till en kantning i trikå...


    Nu har vi två mirakelkillar!
  • m o e

    Nu har jag fixat min Pysselsida, så nu kan ni äntligen få se lite av vad jag har gjort hittills. När ni kikar, tänk på att jag är nybörjare. Sydde på min overlock första gången i februari. Så, be nice! *ler snällt*

    http://www.moedesign.se

    GOBLI: Tråkigt när det blir sådär, men allid lär man sig nåt.


    Nu har vi två mirakelkillar!
  • m o e

    yrväder: Superfina!

    Jag har en fråga. Vi har just fått färidg lillkillens rum (se här) och jag har köpt tyg i samma mönster som fondväggen, från Sandbergs. Jag tänkte sy öljettlängder, som går en liten bit nedanför fönsterbrädan. Kan man sätta fast såna stora gardinöljetter själv? Tyget är alldeles för dyrt, så jag har inte råd att göra fel här...


    Nu har vi två mirakelkillar!
  • m o e
    Skumboll skrev 2010-05-27 10:23:42 följande:
    Ja, den möjligheten fanns också såg jag, men jag var sådär pigg på att betala 300 pix per år för att installera wordpress via webhotellet. 
    Men har du inte redan en domän? I så fall kostar det inget extra att ladda upp WP på den. Jag har gjort så på www.moedesign.se och det kostar bara den vanliga avgiften till webhotellet. Man betalar inget till WP. Då laddar du ner programvaran på wordpress.org istället.
    Nu har vi två mirakelkillar!
  • m o e

    Titinea och FridaS: Jag har hittills använt 10 mm jerseyknappar från Prym. Det funkar bra tycker jag, men ibland skulle jag vilja ha mindre, tex om man syr i mindre storlekar.


    Nu har vi två mirakelkillar!
  • m o e
    Skumboll skrev 2010-05-27 12:47:13 följande:
    Aha, så det finns nerladdningsbar programvara också. Jag laddade ner och sen skulle man kofigurera... men jag förstår ju verkligen ingenting?  Via webhotellet kan man nämligen också beställa en wordpressblogg med en enkel installation, men det kostar ju som sagt pengar. 
    Det finns med nån slags installationsfil. Jag har inte superkoll, för det var min käre make som fixade det åt mig. Du måste ladda upp det via ett ftp-program, ungefär som med en vanlig hemsida. När du väl har laddat upp alla filer så kan du logga in direkt på min hemsida/blogg, och sen ser det ungefär likadant ut som när man bloggar i vanliga WP. Be någon datorkunnig om lite hjälp. :)
    Nu har vi två mirakelkillar!
  • m o e

    Plura: Tänk på att du inte bara kan köpa själva tången, utan behöver insatsverktyg till också. De är olika för varje typ av knapp/öljett som du ska sätta. Antingen köper du tången utan insatsverktyg och sen köper till verktyg till de knappar du vill avända. Annars kan man köpa ett startpaket med några vanliga insatsverktyg och då ingår även några knappar/öljetter.


    Nu har vi två mirakelkillar!
  • m o e
    tinni78 skrev 2010-05-31 12:46:49 följande:
    Alla ni som lägger ut bilder i era bloggar med vit bakgrund, hur gör ni? Jag använder Photoshop men gör nog fel det blir inte alls lika fint som ni andra gör det.
    Sudda bakgrunden, men suddverktyget. Ser ut som ett fyrkantigt gammalt skolsuddgummi i menyn. Du kan sudda med samma former som det finns penslar.
    Nu har vi två mirakelkillar!
  • m o e
    ak74 skrev 2010-06-01 12:27:45 följande:
    Här är en till som spanat på den boken... mest för att jag vill komma åt de större storlekarna. Jag köpte Meedoms kompletteringshäfte i stället och har nu mönster upp till 11 år.
    Vad är det för häfte? Jag har 0-3 år-boken, men skulle gärna vilja ha mönster på större storlekar. Häftet är inte samma som 4-7 år-boken väl?
    Nu har vi två mirakelkillar!
  • m o e

    Skrev ett inlägg här nyss, men det försvann och jag blev utloggad? (vilket jag blivit ofta de senaste dagarna...)

    Hur som helst ville jag tacka för tipset om mönsterarken (Meedom) för 8-11 år. Igår beställde jag det och boken 4-7 år. Har redan 0-3 år sen tidigare. Nu känns det som att jag har en bra bas med mönster.

    Eftersom vi har en 6-åring och en ettåring så har det alltid känts lite orättvist mot 6-åringen, för jag har inte alls haft så många mönster till honom och han är ju den av barnen som faktiskt beställer saker av sin mamma.


    Nu har vi två mirakelkillar!
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd