Inlägg från: Lillofant |Visa alla inlägg
  • Lillofant

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Länge sedan jag var inne. Sitter och kollar på S&S hemsida. Hittade en mörkröd stretchjersey/muddväv som såg fin ut, men den krymper 10%! Låter mycket tycker jag. De andra står det 5% på. Någon som vet hurdan den är. Vad är skillnaden?

  • Lillofant
    Thulo skrev 2010-04-21 22:01:00 följande:
    Hej skulle behöva lite råd. Jag har fått ett mönster så jag tänkte sy dregglisar, men vad ska jag ha för sorts tyger? Har hört att en del har fleece under men vad har man på översidan då? Eller ska man ha samma sorts tyg både över och under? Och jag har ju ingen overlocksmaskin utan min mormors gamla som bara kan sy raksöm och zigzag
     På ovansidan kan du ha i princip vilket tyg som helst tycker i alla fall jag :) Det är ju undersidan som ska skydda barnets tröja från att kännas våt, så fleece är ju en bra undersida då det suger upp bra och torkar fort.
  • Lillofant
    Mari78 m pojktriss skrev 2010-04-21 19:19:53 följande:
    Om det är fordonstyget du menar finns det bild på lime/lila i min blogg. Där tycker jag färgerna stämmer rätt bra.
    Vad tråkigt med det lime/lilafärgade fordonstyget. Det är ju rejäl nyansskillnad mellan fordonstyget och det enfärgade lila tyget!
  • Lillofant
    Thulo skrev 2010-04-21 22:14:01 följande:
    men vart kan man köpa tyger billigt på nätet? bor i en liten håla utan tygaffär..... och hur syr jag är det avigt mot avigt coh sen vänder rätt och syr runt? kan man använda tät zigzig då?
    Räta mot räta och lämna ett vändhål och vända rätt funkar ju med vanlig symaskin. Sedan kan du sy en stickning runt hela dregglisen så stänger du vändhålet på samma gång. "Billiga" tyger vet jag inte vart det finns :) men kolla in trådstarten där tror jag det ligger en länklista.
  • Lillofant
    Thulo skrev 2010-04-21 22:19:09 följande:
    Mena  ju räta mot räta tack för hjälpen
    Varsågod! :) (Har precis bloggat dregglisar.)
  • Lillofant
    Lallan skrev 2010-04-22 20:22:42 följande:
    Vem är det här inne som har en Brother 3034? Hittar inte min bruksanvisning och skulle vilja veta hur man ändrar till ???????(nu föll namnet på sömmen också bort, hmmm den som blir vågig som man bara syr med en nål).
    Jag har en 3034D. Försökte hitta min manual men hittade bara till den vanliga maskinen :/ Hittade manualen på Brothers hemsida: welcome.solutions.brother.com/bsc/public/eu/se/sv/doc/manual_index.html&c=se&lang=sv&prod=hf_3034deuk&dlid=&flang=Svenska&type2=-1 Om det är rullfåll du menar så finns beskrivningen på sidan 23.
  • Lillofant
    bakabakalitenkaka skrev 2010-04-22 21:04:23 följande:
    Jag behöver snabba råd tjejer. Ska beställa nya namnlappar och velar mellan färger. Svart band med turkos text ELLER orange band med vit text ??
    Orange med vit text! Det hade jag tidigare och det var jättesnyggt. Tänker mig att den turkosa texten försvinner lite på det svarta bandet?
  • Lillofant
    Ullerull skrev 2010-04-22 21:43:53 följande:
    Lilja 78 och Kaja: Har fått svar från smd, det verkar som om de ska råna mig helt enkelt. Skönt om man är två som beställer då. Om man rent av beställer en symaskin så borde det ju bli en maxfrakt oavsett hur mkt annat man beställer eller? Det frågade jag itne om, här är svaret iaf. We can send low value items for by regular post but anything over gbp15.00 is generally sent by carrier using a "signed for" service. The carriage charge would be gbp25.00 for the two items below. SVINDYR frakt för en plastfot och en "mätsticka"
    Det svaret fick jag också från SMD när jag behövde beställa en reservdel, stygnplåten, till min 3034. Kan ju säga att jag inte köpte delen därifrån utan en symaskinsaffär här i stan beställde hem från Tyskland, tror jag det var, och det blev billigare.
  • Lillofant
    TeDrickaren skrev 2010-04-22 19:13:59 följande:
    Ingen som bor i göteborg som vill sambeställa från Znok....tycker frakten blir så himlans dyr...
    Kaja skrev 2010-04-22 19:56:40 följande:
    Om du kan hålla dig någon vecka tills ugglorna kommer in så är jag med. Vill inte ha de som finns i butiken just nu...
    Jag kan tänka mig att köpa en meter eller två, om någon fortfarande är intresserad av att sambeställa?
  • Lillofant
    Jalapeno skrev 2010-05-15 20:04:35 följande:
    tack för att ni svarar!! fatta så stressad jag blev av att bloggen helt försvann. 
    Vilken tur att du fick tillbaks den! Man kan undra vad de finner för nöje i att hålla på med sådant?
  • Lillofant
    Tjej 83 skrev 2010-05-17 20:52:59 följande:
    Mjukatyger har styvpaket. men så synd de va så stora paket..  400-2500 kr. så njee inte denan gången. fast de va en del som locka..
    Var också inne och tittade precis, men som du säger, det var så stora paket och då drar ju priset iväg. Jag hade lagt ett och annat i varukorgen men det blev inget köp den här gången.
  • Lillofant

     


    Kaja skrev 2010-05-28 20:32:27 följande:
    Nyheter: Polisen misstänker att den så kallade Göteborgsmaffian har återupptagit verksamheten med langning. En privatperson såg idag en misstänkt affär äga rum i östra Göteborg. Två synnerligen misstänkta kvinnor i 30-40-årsåldern lämnade över ett misstänkt paket. När polisen kom till platsen var dock båda kvinnorna försvunna. En del sytrådar har dock säkrats, men hittills så är Polisens talesman Inge Tygh förtegen om vilken typ av sytrådar det rör sig om. Rykten gör dock gällande att det kan röra sig om den sk Znok som nu sprider sig i snabb takt över landet. Och att det när affären även var två små barn närvarande. "Chockerande! Hur kan man utsätta små oskyldiga barn med sådant!" säger en boende i området. Båda barnen hade dessutom tydliga spår från tidigare langning. Då i form av Sanetta och FabricFairy, den senare något som har fått starkt fäste i Sverige. Man har misstankar om att det även i Norra delarna av Göteborg kommer att ske affärer med andra missbrukare av tyger. Även denna gång rör det sig om Znok. Vidare spaningar pågår och polisen har finkammat stora delar av Göteborg och har bland annat siktats på E6 i full fart söderut med blåljus på, men tydligen så klarade sig maffian undan Polisen.
    {#lang_emotions_innocent}   Tack för leveransen Kaja! {#lang_emotions_laughing}
  • Lillofant
    Fiffa5 skrev 2010-09-24 11:02:05 följande:
    Jag skulle vilja sy en enkel velourkjol med mudd i midjan till min dotter, men hittar inget fördigt mönster.

    Tänker jag rätt om jag bara klipper ut en rektangel? Upptill lite bredare än höftpartiet och nertill den längden gånger 1,5 ?  Blir det bra eller hur gör man? 
    Jag sydde en kjol förra helgen och tittade på det här mönstret som finns med i Meedoms bok (4-7 år). Här har jag mätt på kjolmönstret strl 4 år och då fick jag fram de här måtten. Syr man på en mudd upptill kanske man ska minska höjden lite? Lycka till! Fin klänning du har sytt! :)

  • Lillofant
    Fiffa5 skrev 2010-09-24 19:01:05 följande:
    Åh tack! Alltså ingen rektangel som jag hade hoppats på ( ) utan lite mer jobb med svängda kanter och så.  Men jag får rita upp ett mönster och prova, så fel borde det inte kunna gå. Stort tack för bilden med lite måttangivelser!!
    Jo, du kan nog bara gör en rektangel som på den översta bilden, den som har måtten 35 x 44. Jag sydde en sådan kjol i januari, alltså bara två rektanglar som syddes ihop, bild finns i min blogg den 21/1 -10. Vet inte om jag får länka till min blogg så du får leta själv :)
  • Lillofant

    Varsågod! Ja, den modellen är enkel, det kan ju kanske bli lite mycket tyg upptill så den andra är väl att föredra men jag har titta på köpekjolar och det finns en del som är sydda efter rektangelprincipen :)

  • Lillofant
    Ogabinne skrev 2010-10-01 21:56:13 följande:

     


    Hallå tjejer! Kan ni hjälpa mig är ni snälla? Jag har sytt lite välkommen till världen kläder ikväll, och fick en chock när jag kollade på byxorna. Enligt Ottobre är de i storlek 62, men jag tycker de ser aaaaalldeles för korta ut i innerbenen!! ÄR bebisar så här små eller har jag gjort bort mig? Mätte innerbenslängden till ca 10,5 cm, räcker det?
    Jättefint set! Jag har inget tips om längd eller så, men jag gjorde misstaget en gång och vände mönsterdelarna upp och ner, då blev det väldigt korta ben. :/  Vet att Ottobre har ett byxmönster som är som de du har sytt, det mönstret har extra långa muddar tror jag. Nej, nu ska jag försöka ta mig i kragen och klippa i lite tyg!
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd