Inlägg från: linweg |Visa alla inlägg
  • linweg

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    För några veckor sedan såg jag en jättesöt mjukishund sydd i frotté.
    Jag fick för mig att det var på den här finska bloggen miun-tontti.blogspot.com/ (Hon som har gjort den superfina lejonmössan) men jag kan inte hitta den.

    Har testat att googla men har inte lyckats hitta något, min finska är inte så bra, obefintlig, och jag vet inte hur tillförlitlig google translator är som jag försökte med...

    Någon som har sett vovven och kommer ihåg var den är? Eller någon som kan tipsa om var jag kan hitta mönster? Försökte på biblioteket men hittade inget av värde där.

  • linweg

    Mimmi71: Mitt boktips är Johan Theorins Skumtimmen och Nattfåk.
    I slutet av april kommer hans tredje bok, Blodläge. (Som jag nu ska förbeställa på Adlibris! :)

  • linweg

    Undrar om ni har något knep för att få till trådraken när ni klipper ut mönster.
    Jag hör min gamla syslöjdsfröken skrika i huvudet om hur viktigt det är. Men hennes "tips" var att mäta från stadkanten. Men om man redan har klippt lite i tyget då... :)

    Hur gör ni? Finns då något lätt och smart sätt? *hoppas*

  • linweg

    UllerRull: Här finns tips på danska för smock: karlssonskludeskab.blogspot.com/2009/01/som-lovet.html

    Själv firar jag fredag med att sprätta. :/
    När ska man lära sig att läsa beskrivningen ordentligt innan man syr??? Kan tipsa om att bodyn i senaste Ottobre inte ska ha sömnsmån i halsen... Dottern såg inte alls glad ut när jag testade strypbodyn på henne... :)
    *sprättar vidare...*

  • linweg
    ak74 skrev 2010-05-09 21:41:41 följande:
    Det finns ett mönster med grenkil a la sovande barn i Ottobre 6/2009 nr 3 Sparkdräkt.

    Det bästa med mönstret är nog ändå hålen som blir mellan knapparna så man kan sticka in ett finger och klappa lite på bebisbenen. :)
  • linweg

    Har ni något bra tips på var jag kan hitta en förteckning på olika symaskinsnålar och dess ändamål? Jag har letat lite men hittar inget bra. Jag skulle vilja veta när man ska använda olika längder/tjocklekar och tex nu när jag ska sy en applikation i stretch på jeanstyg, vilken nål vinner då? Jag gissar på jeansnålen... elller? :)

    Ang bebispyjamasar och knappar så har har sambon infört ett förbud. Det får bara vara dragkedja (trots att det inte finns några klapphål) då vår dotter leker ål vid varje blöjbyte. :)

  • linweg
    tinni78 skrev 2010-05-24 16:25:36 följande:
     Är det någon som har tips på hur man får självhäftande kardborreband att sitta kvar på bomullstyg? Eller är det inte tänkt att man ska kunna sätta det på bomullstyg?
    Gör inte som jag gjorde när det inte fäste, tog symaskinen  för att sy fast lite extra men hela nålen blev klisterkladdig och tråden ville bara fastna på nålen och gå av... blev ganska sur... :)
  • linweg

    Sitter här och funderar på symaskiner när jag inte kan sova. Den här materialsporten vi håller på med väcker ju såna enorma ha-begär...! :)

    Ni här har ju fått mig att börja fundera på om jag inte ska uppdatera maskinparken (kan det vara en park när det består av endast en symaskin? :)
    Mina tankar går på om jag ska köpa mig en Cover Pro som komplement till min vanliga symaskin. Jag tycker att sömmarna "inuti" kläderna blir helt ok men det är när jag ska lägga upp, kanta, sy med tvillingnål mm som det blir/ser taffligt ut... (Eller är det mig det är fel på? :)
    Är det dumt att "hoppa över" overlockmaskinen?
    Såg en annons på blocket på en Janome Cover Pro 1000 CP, lite långt bort kanske...

    Eller, ska jag byta ut den vanliga maskinen mot någon mer "fancy" som klarar biffen bättre?

    Eller ska jag sansa mig och behålla den jag har och inse att min mammaledighet börjar ta slut, har drygt tre veckor kvar innan sambon får sommarledig och sedan börjar jag jobba heltid i augusti, och hur mycket kommer jag hinna sy då?

    Men det är ju roligare med nytt. :D

    När jag började mumla om fler maskiner såg sambon lite blek ut. :) Plats finns det inte så gott om i vår tvåa....
    Så för att stilla materialsportbehovet lite men inte ge efter helt kanske jag ska satsa på en mer "fancy" vanlig symaskin... Jaha, men vilken ska man ha då? Är det vettigt att hålla sig inom samma märke, Husqvarna för min del? Eller spelar det ingen roll?

    Hur ska jag göra? Tips mottages tacksamt!
    Eller ska jag gå och lägga mig? Antagligen... :)

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd