Inlägg från: Brummelisa |Visa alla inlägg
  • Brummelisa

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Hej!

    Tänkte höra om jag kunde få lite hjälp av er på denna tråd. Ser ut som ni kan mycket om tyg och syning.

    Har precis upptäckt hur kul det är att sy, har blivit lite mössor, dregglis och dynor till tripptrappen. Men nu skulle jag vilja sy lite barnkläder, linnen och singoallaklänningar.

    Nu till min fråga; har suttit och tittat på tyger men kommer aldrig till skott då jag inte vet om jag ska beställa interlock-tyg eller jersey-tyg... Vad skulle ni rekommendera till linnen, tröjor och klänningar/tunikor?

    Tack på förhand!

  • Brummelisa
    Fiffa5 skrev 2010-05-26 20:52:24 följande:
    Interlock är lite tjockare än jerseyn. Jerseyn är tunnare och krullar ihop sig i kanterna och kan vara lite svårare att sy i. Det är väldigt olika vad folk föredrar - själv tycker jag bäst om jersey. Men till tröjor och kanske linnen tycker jag att även interlock går bra, till övrigt tar jag helt klart jersey. Och nu till sommaren blir ju jersey lite svalare.
    Knastroll82 skrev 2010-05-26 20:50:38 följande:
    Det beror lite på hur du vill ha dem.. Jag föredrar jersey till ovan nämnda plagg. Jersey är tunnare, stretchigt med mjukare fall och "fladdrigare". Känns svalare. Däremot byxor väljer jag gärna stretchfrotte, velour eller interlock till.
    Hej igen och tack!

    Tror jag kommit fram till att det är interlock jag vill ha till linnen och tröjor som jag inte vill ska vara så fladdriga men att jersey blir bra till singoallaklänningarna för mjukare fall.

    Tack igen! Nu ska vi se om det blir lite tyginköp iallafall..!
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd