Inlägg från: Elyelle |Visa alla inlägg
  • Elyelle

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    emptythorn skrev 2010-04-16 19:48:07 följande:
    Jag köpte jeanstyg från ohlssons stuvlåda, och sydde jeans åt mig själv. Men fanstygen spricker i sömmarna, gång på gång. Frågade på den lokala tygaffären och hon trodde jag hade använt fel nålar, bytte nålar och sydde på nytt. Och samma sak igen!!Vad har jag gjort för fel? Eller är det bara kvaliten på deras tyg som suger?
    Spricker i sommarna? Ar det riktigt jeanstyg? Plast/skinn kan spricka i sommarna, om man syr med kort stygnlangd t.ex. Ibland har det hant med valdigt tunna, genomskinliga tyger med, men jag har aldrig varit med om att sapas tjockt tyg som jeanstyg skulle ha spruckit i sommarna.
  • Elyelle
    linweg skrev 2010-06-06 01:04:20 följande:
    Firar lördagkväll med att sy lite... :D

    Men har fastnat. Jag vill ha en farfafsknäppning på klänningen men jag vill inte ha det i en "avvikande färg" utan jag vill ha det som jag har sett på mina köpetröjor, att "överdelen" av farfarsknäppningen är tröjanstyg. Hänger ni med på vad jag menar?
    Hur får man till det? syr man i luft? Det måste ju försvinna några millimeter i sömsmån och bli skevt? Men min tvärrandiga köpetröja ser ju ränderna raka och snygga ut. Vad är hemligheten?

    Funderar på att skita i farfar och köra kantband istället men jag vill ju helst inte ha det och jag har köpt så söta knappar från Bibbi som jag vill använda...
    Får sova på saken och hoppas på att ni har välbehövliga tips. :)
    Far jag se bild pa din kopetroja? Ar inte knappningsdelen gjord av en extra bit trojtyg?
  • Elyelle
    LumLumLum skrev 2010-06-08 02:18:00 följande:
    Någon som känner sig manad att starta en ny tråd? För visst är det var tredje månad?
     Ar det inte sa att alla tradar kommer vara oppna sa lange FL existerar (eller bestammer sig for att byta regler)? Har for mig att det andrades ett tag sedan.
  • Elyelle
    plura skrev 2010-06-07 13:35:39 följande:
    RuttuNuttu har tävling och självklart vill jag vinna -kanske nån annan med
    Googles översättningsprogram gör dock inte finskan glasklar, så jag vet inte om jag som inte har nån blogg kan vara med och bara lämna en kommentar och mailadress.
    Nån språkkunnig som kan bringa klarhet
     Det star att man deltar genom att skriva en kommentar som innehaller onskemalet om t-shirtens storlek samt vad for bild/figur man onskar pa den och i vilka farger man vill ha den. Sedan star det att man kan delta i tavlingen en gang till, om man lagger bilden ovanfor texten i sitt blogg samt lankar till RuttuNuttu.  :)
  • Elyelle
    linweg skrev 2010-06-07 10:36:39 följande:
    Har lagt upp två bilder i mitt galleri på dotterns tunika som har samma knäppning. Mamma lärde mig att det heter knappslå men det hjälpte mig inte så mycket. :)
    Det jag inte kan komma på är hur det blir så här fint kant i kant utan att det blir en glipa av sömsmånen...
    Ser inte ditt galleri. Du far ga och gora den synlig. :)
  • Elyelle
    linweg skrev 2010-06-08 09:46:10 följande:
    Aha, efter lite letande hittade jag kontoinställningar och kunde aktivera bildgalleriet så nu syns bilderna. :)
    Ok, nu ser jag. Med tanke pa den lilla "bubblan" nertill nar knappslan ar stangd, gissar jag pa att de helt enkelt klippte ett jack i tyget, dar knappslan skulle vara och sydde dit knappsladelarna med smalt somsman, som slutade i ett "V" langst ner. Svart att saga exakt hur de gjorde, da jag inte fatt klamma i plagget. Glad
  • Elyelle
    yrväder skrev 2010-06-09 15:33:25 följande:
    Jag har sytt en gravidmunkjacka - oavsiktligt......(är inte gravid)

    Hatar tajta kläder och har länge tänkt sy en lite pösig munkjacka eftersom jag inte hittar nån på affärerna. Nu har jag sytt en och pösig är den, men problemet är att dragkedjan gör att pöset står rakt ut, vilket gör att jag ser halvt höggravid ut Har ingen aning om vad jag ska göra åt saken.
    Just nu lutar det åt att bara använda den öppen, och hoppas att det går till sig lite med tvätt och användning. Alternativt sy om lite och sätta knappar istället. (vilket i sig skulle kännas lite surt för jag har äntligen lyckats sy fast en dragkedja och få själva sömnaden snygg iaf)
    Har du provat med ett par cm kortare dragkedja? Om tyget tojs ut vid somnaden av dragkedjan, star den garanterat ut. Om den tojs mycket, bubblar den med. Annars har jag markt att sprialdragkedjorna ar lite mjukare overlag - atminstone de marken jag anvant.
  • Elyelle
    yrväder skrev 2010-06-09 17:54:10 följande:
    Det bubblar inte av den anledningen skulle jag tro, utan hela munkjackan är ungefär ett par tre nummer för stor runt midjan, med resår längst ner, så det ska bli pös, det blir pös runtom, men dragkedjan är för hård så den buktar ut istället för att falla i snyggt pös. Jag har använt en spiraldragkedja, en 6mm.

    Men nu har jag beställt några 4 mm från usa, har länge tänkt beställa därifrån, dels för att dom har många färger, och dels har dom 4 mm spiral, vilket är finare på barnplagg, sen är dom riktigt billiga oxå, 114 kr ink frakt för 3 st 90 cm dragkedjor
    Hoppas det hjälper med en smalare dragkedja om inte nåt annat gör det.
    Ok, misstankte att det kunde handla om for hard dragkedja. Da ar det bara att prova mindre, mjukare dragkedja om mojligt.
    Ja, man kan fa tag pa mycket billiga tyger och sybehor har, men ibland ar kvaliten lag med. Galler att veta vad man ska valja eller bestalla/kopa mindre mangd for att kolla kvaliten forst. :)
  • Elyelle
    yrväder skrev 2010-06-10 00:14:13 följande:
    För övrigt var jag sugen på att beställa solskyddstyg, skrev om det tidigare. Dom var dock äckeldyra på frakt, typ 34 dollar för 2 yard
     $34.. Undrar om det tyget ar tungt eller om de anvander en budfirma. Later lite dyrt, men jag vet att det kostar ungefar sa, nar jag skickar paket med 2-3 barnplagg till Sverige, sa de kanske anda har ratt.

     Och jag haller med - YKK har kvalitets dragkedjor. :)
  • Elyelle
    Helena och Axel skrev 2010-08-13 21:21:05 följande:
    Nä, det är så redan innan jag sytt, när jag nålat. Ska kanske försöka leta på ett annat mönster och se om det blir bättre.
     Vissa monster har lite extra langd i innersommen pa bakdelen av byxbenet. Man ska mata in det jamnt ovanfor knat utan att det blir bubblor eller rynkor. Eller sa kan man strunta i det och bara klippa av extra tyget, som blir over nar man sytt ihop delarna. Det ska visst finnas en orsak till att monster ar gjorda sa, men jag minns inte langre...
  • Elyelle
    mamma på vift skrev 2010-08-23 22:51:18 följande:

     De svärmor har är väldigt känsliga med fotpedalen, det är svårt att sy i ett lagomt tempo tycker jag.


     


      Kansligheten beror pa hur tajt baltet ar och baltet kan justeras tills du ar nojd med den. Visst ar industriella maskiner kansligare an hushallsmaskiner, men det gar att sy snabbt med. Nar jag val hade vant mig, tyckte jag  att hushallsmaskinerna var hemskt langsamma. :)
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd