• Alux

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Hej!
    Jag funderar på att sy en babyfilt, men vet inte vad jag ska använda för tyg eller hur jag ska göra, mått eller sådära, förslag? :)

  • Alux
    glockenbach skrev 2010-10-12 21:39:09 följande:
    Jag skulle börja med att ta ett snyggt tyg i  mjuk trikå som du gillar, ca 1x1 meter eller minst 70 x 70 cm. (Eller rektangulärt om du så föredrar, typ 80 x 100.)

     Matcha sedan med en mjuk och varm fleece- eller velourbit som passar bra ihop, lika stor. Velour håller sig ju snyggare längre. Microfiberfluff är också mysigt. Ta vad du hittar som du tycker passar och blir mjukt. Tvätta båda så de krymper klart innan du klipper ut.
    Lägg dem räta mot räta och sy ihop, lämna ett litet hål för att vända bara. Vänd, sy ihop för hand och sy en stickning längs kanten. Jag gjorde två sådana filtar, det blev jättebra och de har varit väldigt användbara.
    Du kan ju dessutom sy dit ett broderi, en applikation, sy langett på kanterna eller vad du vill beroende på vad du kan och har lust med. Men ovanstående är nog det enklaste och blir fint.

    Kollade just igenom min blogg och insåg att jag aldrig lagt ut bilder på filtarna, annars hade jag skickat länk. Lycka till!
    Tack för tipset! :) blir nog något sånt! :)
    Ska till tygaffär och kolla tyger i nästa vecka så vi får se vad jag hittar för roligt ! :)
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd