• PajaS

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Jag såg i nån blogg att SoS pingvintyg finns i lila också. Är det någon som vet artikelnumret till det?

    Stoff o Stil har ju förövrigt årtiondets sämsta hemsida. Fullkomligt galna kategorier och omöjlig sökfunktion. Gah!

  • PajaS
    Pejgan skrev 2010-04-29 09:42:56 följande:
    höhö.... kunde blivit en kul episod om någon auktoritetsperson sett det. "jahaaa...vad har vi här då?" "tyg?" "jaja... den har vi hört för.. öppna påsen" *förvånad plis* "Men.. det är ju bara tyg?" "Ja?"
    Haha!

    Men det är då bättre att säga bara tyg än "Jo, lite kaniner, flodhästar och en å annan elefant..."
  • PajaS
    Ullerull skrev 2010-04-28 22:00:25 följande:
    Å så roligt att "sykändisar" hälsar på varann (om ni nu inte känner varandra sedan innan) tänk om någon skulle vilja hälsa på mig, vore skoj! Bor ju dessvärre lite avigt till kanske. Idag har jag gjort ett fynd till mitt syskåp. Frågade ju om en sån där maskinlyft förut. Mailade vår gullige kontakt på beijer (sambons släktning) har hade ett demoex till försäljning. Detta demoex var aldrig uppackat och såldes för 200:-, nypris ca 750+moms...Toppen, utan det hade det inte blivit något sådant, det är ju en fjärde del av vad maskinen kostar...Nu saknas bara maskinen.
    Men vi bor ju i samma stad! Jag du å Johanna (Ahlard) kanske borde ha en juntadejt nån gång?! Vi brukar junta på söndagar.
  • PajaS

    Hej tjejer!

    Är det nån som har köpt jofotex nya fårtyg?

  • PajaS

    Hallåj, här var det länge sedan man skrev =)

    Hur gör ni när ni tar emot beställningar, tar ni betalt innan ni syr? Jag har haft som princip att INTE göra det, utifall att något tyg inte skulle räcka eller att nåt annan tjall skulle komma emellan. Men nu undrar jag på om jag blivit snuvad för första gången. En person beställde kläder av mig för ca 800 kr (har inte skickat dem än) men svarar inte på mail på tre veckor, om att kläderna är klara.

    Gaaah, vad ska man göra? Har ju bara namn på tjejen, ingen aning om vart hon bor. Fick ett seriöst intryck av henne, det kan ju till och med ha hänt nåt så jag vill inte vara arg!

    Äh, ville väl bara gnälla av mig lite.

  • PajaS

    Tjenare tjejer! Det är sällan jag skriver här men jag snokar minsann och läser

    Jag satt igår och gick igenom mina kontoudrag på internetbanken. Vågar ni räkna ut hur mycket ni har handlat tyg för det senaste året? Folk frågar mig ofta "men, det måste ju bli mycket billigare att sy barnkläderna själv, än att köpa".

    Hm. Nu kan jag svara: NEJ, det är det inte. Men kul är det!  

  • PajaS
    Snoddas Snoddas skrev 2010-11-25 19:00:47 följande:
    Har ni sett de som Pajas sytt?
    Ser jättemysiga ut!

    pajas-barnklader.blogspot.com/2010/09/for-vux...

    pajas-barnklader.blogspot.com/2010/11/en-till...
    Tack, vad smickrad jag blir att du lägger ut mina bilder! =)

    Jag har ju ritat mina mönster själv och inte gått efter det SoS har. Men jag kan tala om att den jag sydde till min sambo fick jag inte ut på 2,5 meter! Jag fick inte ut både fram och bakstycket på vikt kant, alltså 4 delar på tygbredden. Så jag fick beställa 2 meter till, totalt 4,5 meter  gick det alltså till den. Kanske är SoS mönster lite tightare i modellen, vad vet jag.

    Sen köpte jag deras delbara blixtlås som fanns i orange och är 80 cm långt. Behövs inte längre tycker jag. Kan också berätta att ni som funderar på att sy en absolut inte behöver ett tyg med flossad baksida (som är tjockare va?) för det är ett väääldigt varmt plagg! Tycker att deras sweatshirt tyg var alldeles perfekt tjocklek för ändamålet. Vore jättekul att se fler! 
  • PajaS

    Har ni sett nån som sytt i mjukatygers retroringar? Skulle vilja se bilder på plagg innan jag köper det...

  • PajaS

    Hej tjejer! 

    Jag tänkte gulla med er och höra om det finns någon vänlig själ som vill hjälpa mig. Har just beställt en coverpro som jag så länge funderat på. Tänker också köpa hem en kantbandsmojäng från e-bad, som Gecko tipsar om här. Jag har förstått att det är fler av er som köpt en likadan men jag är så usel på att hitta på e-bay, finns det någon vänlig själ som har en länk till rätt variant?

    Sen en till grej, har förstått att man måste ha en metallplatta som tillhör orginalet. Är det någon som har en bild och mått på den? Min sambo har lovat att han kan göra några på jobbet (han har ett ritprogram i datorn och vips så ploppar det ut laserskurna metallbitar ur skrivaren, ungefär. Ungefär alltså =) ) Han säger att det är inge jobbigare att göra 10 än 1, så om någon fixar en bild så kan du (eller fler) få en metallbricka tillbaka. Om det fungerar alltså...

    Pliiiiis?
     

  • PajaS
    diggling skrev 2011-02-13 09:24:27 följande:
    Kolla i mitt bildgalleri. där finns en bild med mått.
    Men gulledu! Däremot ser jag inga bilder på din FL-sida, har du en blogg?
  • PajaS
    PajaS skrev 2011-02-13 12:46:29 följande:
    Men gulledu! Däremot ser jag inga bilder på din FL-sida, har du en blogg?
    Blindstyre, nu hittade jag. Tusen, tusen tack!
  • PajaS

    Imse Vimse: Jag letade på pricerunner och svenska butiker tar mellan 5500-6000 för CP:n. 
    Jag har fått tag i en bild och mått på plattan, nu ska jag bara beställa hem en kantbandare också, från e-bay. Sen ska min sambo försöka fixa plattan. Ev kan han fixa flera, hör av dig ifall du vill ha en.

    Jag lägger ut ett inlägg i bloggen när det är done. Håll utkik i min blogg!

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd