Inlägg från: ErikaFika |Visa alla inlägg
  • ErikaFika

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Lilja 78: Ja, sonen har massa shorts i interlock från just e-slöjd.. bekväma!

  • ErikaFika

    Har tillbringat hela kvällen med att surfa runt på alla fantastiska amerikanska sybloggarna! En fundering har dock kommit upp, verkar som många använder "batting" som nåt slags mellanlägg när de syr quiltar eller andra grejer. Vad heter det på svenska? Har bibbi nåt liknande som man kan använda?

  • ErikaFika

    Tänkte sy något som sommarpresent till personalen på sonens dagis men har idétorka. Nån som har nåt tips som uppskattas??

    Funderar på att sy en börs var,  är det en bra present eller?

  • ErikaFika

    Hej igen.. En fråga, IGEN.. Jag håller på att sy en kjol av ett tyg som till större delen är vitt med lite grönt på. Tänkte har snedslå nedtill och har endast röd hemma, men tror det kan bli fint. En fundering kom dock upp, bör man förtvätta snedslån? Kan den färga av sig i tvätten på det vita tyget?
    Snedslån är köpt av Bibbi, så bra kvalitet antar jag.
    Hur brukar ni göra?

  • ErikaFika

    Åh ikeas kudde har jag totalt missat. Jag brukar köpa deras täcke för 25kr och klippa sönder och riva ur vaddet i.. Men det där med kudden för 9kr verkar ju mycket smidigare :)

  • ErikaFika

    Nä vet ni vad som har hänt med min symaskin? Är helt förtvivlad.. Nålen gick av när jag satt och sydde, inget konstigt med det. Det händer ju titt som tätt.. Men när jag skulle skruva ur den där skruven som lossar på nålen, vet inte vad det heter, så när jag får ut skruven märker jag att den har gått av! Och andra halvan sitter kvar inne i hålet och nålen sitter fast stenhårt!
    Jag har en husqvarna.. Någon som har upplevt samma? Vad kommer detta att kosta liksom, både i pengar och sytid :(
    Så ledsen så ledsen..

  • ErikaFika

    En nålstång är vad jag behöver.. Försöker googla men hittar inte vad en sån kan tänkas kosta.. Nån som vet?

  • ErikaFika

    Ni syende som bor i stockholmsområdet.. Min maskin behöver in på verkstan för att byta nålfäste och ev. hela nålstången. Tänkte också ge den service när den ändå är inne..
    Nu till min fråga, vart i sthlm är de billigaste, trevligast och framförallt snabbast?? Jag bor norröver så gärna norrut eller i innerstaden.

  • ErikaFika

    Skumboll: Tack för svar.. det blir nog de som får ta min maskin.. Mailade några företag och de är de enda som svarat :)

  • ErikaFika

    Madde10: Beställer ofta därifrån. Som någon skrev, se till att inte beställa för mycket bara så du slipper tullen. De har också halverat priset för frakten så ett kuvert som fyllr 6-8 yards kostar nu 6 dollar i frakt. De har ju också massa fina tyger på rea jämt. Tänk dock på att tygerna är tunna bomullstyger.


  • ErikaFika

    Jag hade ju en utlottning på min blogg.. Anki S blev en av vinnarna.. Hon hade glömt lämna kontakt uppgifter och jag kan inte komma på vilken blogg som är hennes trots att jag känner igen namnet. Nån som kan hjälpa mig??

    FridoLi, du vann ju också.. Vet att du hänger här.. Du har fått mail på din fridoLi mail.

  • ErikaFika

    FridoLi: Åh den blev jättefin. Lite sned här och där gör den bara finare och charmigare! Gillar när saker och ting inte är helt perfekta..

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd