Inlägg från: Elias Emil |Visa alla inlägg
  • Elias Emil

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Ogabinne skrev 2011-02-26 19:16:51 följande:
    Frida, jag vet!

    Tygtrycket... jag har fått flera mail som gör att jag har god lust att bara strunta i alltihopa just nu. Först haglade det in mail och kommentarer med önskemål om att tyget skulle vara unisex och funka till alla åldrar, även stora barn och vuxna. Självklart uppfattar jag det som att stora barn kanske inte vill springa runt i kläder med badande flodhästar eller andra "barnsliga" djur på och valde därför ut tryck som inte är FÖR barnsliga. Förutom älskad trycket då men det är både min favorit och många andras. Sedan skrev jag klart och tydligt att ingen kommer bli TVUNGEN att köpa 10 meter, utan allt beror på hur stort intresset är. Även att intresseanmälan inte är bindande, ingen kommer bli tvungen att köpa bara för att de anmält intresse. Och självklart låter jag inte ett tryck jag själv inte vill ha tyg i vara med i omröstningen då jag antog att det var en självklarhet att jag inte skulle ha hand om 300 meter tyg jag inte själv vill ha av. Jag gjorde det bästa av önskemålen jag fått och så får jag skit tillbaka. Jag tänker inte nämna några namn men jag möttes av flera riktigt otrevliga och otacksamma mail när jag kom hem för en stund sedan, och jag känner mig uppriktigt sagt riktigt ledsen. Jag får fundera vidare på detta, för som det är just nu känns detta inte alls bra.
    Löjligt att folk är taskiga. Gillar man inte nåt alternativ så beställer man ju inget.
  • Elias Emil
    lokisse skrev 2011-02-27 22:05:37 följande:
    jag använder knapp band blir lätte bra och risken att man drar sönder bodyn är minimal
    Vad är knappband?
  • Elias Emil
    Kaja skrev 2011-03-03 08:42:29 följande:

     


    Jag håller på och kämpar med min fotografering av plagg. Det är så himla svårt att få till det med bra ljus och rätt färger utan att det blir grällt. Visserligen så har jag en hyfsad kamera, men jag orkar inte ge mig på att köpa en systemkamera. Så, det blir en del photoshoppande efteråt i stället.

    Men, nu tror jag att jag har kommit fram till ett vinnande concept. Jag har fortfarande svårt med bilderna i helfigur, men... 

    Finns det någon foto-nörd här som kan tipsa om bra länkar eller någon fiffig inställning på kameran som jag inte känner till?
    Men såååå fin klänning!
    Är det eget mönster
    Vilken st är det på den du har här?
  • Elias Emil
    Fiffa5 skrev 2011-03-04 16:08:25 följande:
    Fast visst är det bara långärmade tröjor på mönstret? Men man kanske bara kapar ärmen om man vill ha kortärmat iofs!
    Det har jag gjort.
  • Elias Emil
    mrs lundin skrev 2011-03-04 20:25:53 följande:
    Hjälp!! Har suttit och fått sytt en sparkdräkt med öppning mitt fram. När jag nu allra sist hamrar i tryck-knapparna kommer en snett! (har inte varit med om det innan med prym-knapparna. Har dock ingen tång utan hamrar i dem) 2 utav 5 "piggar" har fäst, av de 3 andra sitter en mitt i hålet, och två utanför. Men knappen sitter fast iaf! Tänkte först att man kanske kunde knipsa av piggarna, men då en av dem sitter i hålet så passar ju inte andra delen ("hanen"). Vad gör jag nu? Hur får jag loss tryckknappen utan att förstöra tyget? 
    Knipsa försiktigt av ringen så går det att få loss. Såg det i någon blogg.
  • Elias Emil
    Made in Taiwan skrev 2011-03-05 14:48:04 följande:
    Jag söker namnet på en mojäng. Det ser ut som en lång provsticka med en krok ytterst, är till för att vända kanaler. Någon som vet vad den heter så jag kan googla efter den? Ngn som vet om den är bra eller funkar det lika bra som vanligt ändå?
    Kolla på Bibbis textil, såg att hon hade det i sitt sortiment.
  • Elias Emil
    Kaja skrev 2011-03-05 17:55:12 följande:
    Kinesisk ätpinne kallas min...
    Jag har också den och jag har för mig den var gratis Tyst
  • Elias Emil
    Fiffa5 skrev 2011-03-05 18:41:32 följande:
    Visst ska det finnas en speciell rynkpressarfot till en janome 644d?
    Ngn som vet vad den heter? Undrar om SMD har den? 
    Hinner inte kolla nu men jag fick med mig en tidning Janome från symässan i göteborg
  • Elias Emil
    madebyinferno001 skrev 2011-03-05 20:35:05 följande:
    Håller på att sy overallen i ottobre 3/03 men kan inte få grepp om hur jag ska göra med ärmarna, fattar som de också ska vändsys men det går ju inte innan man vänder den.... någon som kan förklara som för en 5-åring?

    En fråga till angående overallen, hur är de i storlekarna, breda är ju normalt för ottobre men längden??
    Är det en overall med foder?
  • Elias Emil
    Fiffa5 skrev 2011-03-07 15:07:02 följande:
    Åh, jag förstår nog inte riktigt...du menar inte bara att man fållar fodret utan att man syr fast det på ngt sätt men ändå så att det inte syns från utsidan??
    Kan det vara att sidosömmarna håller det på plats?
  • Elias Emil
    madebyinferno001 skrev 2011-04-05 22:28:04 följande:
    Ang. solskydd till vagnen så är det väl lite överkurs att ha mönstrat innåt för man har väl det där för att det ska bli mörkt och då ser ju inte barnet mönstret ändå. Lättare är väl då att sy/köpa något kul att fästas i suflett taket för bebis att kika på... en tanke bara för jag tänker sy något liknande till min kotte, tänker ta ett lite sladdrigare svart tyg och sätta öljetter alt sy knapphål så jag kan sätta i typ druchdraperikrokar och fästs i sufletten, blir då både mörkt men frisk luft kommer in beroende på hur man justerar krokarna/tyget - och som kronan på verket en liten filur i taket att kika på

    Lyckas till!!
    Köpte en sån häromdagen och i den sitter det som hårspännen som man drar över kanten på vagnens suflett.
  • Elias Emil

    På facebook har jag startat ett sommarbyte och kollar här också om någon vill vara med på ett sommarbyte?
    Barnplagg, överdel, underdel och tillbehör.
    Vill du vara med så maila mig på renata.andersson56@gmail.com Jag behöver veta vilken storlek du vill ha, pojk eller flicka eller unisex. Skriv gärna med er adress också.
    Än så länge är det 5 anmälda.

    Änmälningar har jag satt till 27 april och så har man på sig att sy till 27 maj.

    VÄLKOMNA att vara med.

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd