• yrväder

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Sytråden spinner vidare - Lila tråd
    Här samlas vi sömnadsintresserade, nybörjare eller erfarna, oavsett vad vi syr. Alla är välkomna med tips, idéer, frågor, ge och få inspiration eller bara visa upp sina alster!

    UFO = Unfinished Object, är en hyllvärmare som vi av någon anledning inte färdigställt.

    Länkar till mönster, butiker etc finns i första inlägget.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-08 10:06
    Vår systertråd om maskinbroderi

    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m49701427.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-04-26 18:15
    Billiga egendesignade namnlappar på etsy
    www.etsy.com/shop/worldsalelabel

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-27 18:18
    Ny tygbutik: lilofant.jetshopmini.se

  • Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd
  • lindalake

    usch och ryys. måste skriva av mig och varna än en gång för rullknivar. jag får rysningar fortfarande bara jag tänker på hur illa jag kunde gjort mig. Håll inte tummen för långt ner när ni skär! jag satte den för långt fram, novis som jag är, och kom naturligtvis åt bladet. som tur var så skar jag mig bara i yttre huden så det började inte blöda. men usch usch usch!!! och det var i fredags! så tänk på vad ni gör när ni skär

  • GOBLIgobli
    Kyssen skrev 2010-03-31 10:25:00 följande:
    Sjukt smart att skära tyget i "spiral" - så enkelt men ändå genialt!! Kliade mig verkligen i huvudet när jag försökte klura ut hur man får in en kantbandsremsa i apparaten utan att klippa upp
    DET hade jag också velat se någon lyckaas med.
    Foot - A device for finding furniture in the dark
  • Kaja

    Jaha... Då var det kräksjuka här då...

    Börjar nästan skämmas på jobbet. Först så hade jag semester och var i Italien. Så hinner jag jobba tre dagar, så blir det VAB två och så är det påsk och sedan.... Tja, jag jobbar väl fyra dagar nästa vecka och så är det semester igen... Inte mycket man får gjort på dethär sättet.

    Hoppas på att hinna sy lite kanske.


    Sew much fabric - sew little time!
  • ak74
    Kaja skrev 2010-03-31 11:09:59 följande:
    Jaha... Då var det kräksjuka här då... Börjar nästan skämmas på jobbet. Först så hade jag semester och var i Italien. Så hinner jag jobba tre dagar, så blir det VAB två och så är det påsk och sedan.... Tja, jag jobbar väl fyra dagar nästa vecka och så är det semester igen... Inte mycket man får gjort på dethär sättet. Hoppas på att hinna sy lite kanske.
    Roligt... Näe...
    Vi har också haft en omgång här hemma. Alla utom jag under en 3 veckors period (nja 2 1/2 vecka). Nu har vi dock varit friska i över en vecka så jag tror jag klarar mig...(håller tummarna)
  • ak74
    Kyssen skrev 2010-03-31 10:25:00 följande:
     ak74: I fordonstyget som är väldigt stretchigt så är det mer förlåtande att "ta fel storlek". Mitt mössmönster (passande till ca en 6 månaders) är 18,5 cm rakt över, dvs 37 cm runt om. Då sitter mössan ganska så tajt, men själv gillar jag tajta modeller bättre än lösa.
    Ja, mössan växer ju lite med barnet. Det är ju sant...
    Mottagaren ville även ha knytband i mössan. Vad är lämpligast då? Bomullsband eller en trikåremsa i kantbandsapparaten?
  • Stratus

    Nu SKA jag testa att sy smock! Jag har sagt det i flera år, men aldrig provat. Någon här som testat? Igår, bara så där, kom jag på att jag ska sy en sommarklänning till mig själv med smock och enkla axelband. Tyget bara ligger och väntar, jag vet precis vilket.

    Men idag är jag på väg söderut, så det får blir efter påsk.

  • ak74
    Stratus skrev 2010-03-31 11:25:31 följande:
    Nu SKA jag testa att sy smock! Jag har sagt det i flera år, men aldrig provat. Någon här som testat? Igår, bara så där, kom jag på att jag ska sy en sommarklänning till mig själv med smock och enkla axelband. Tyget bara ligger och väntar, jag vet precis vilket. Men idag är jag på väg söderut, så det får blir efter påsk.
    Jag har sytt smock. Kul och enkelt
    Jag rullar upp resårtråd på undertrådsspolen för hand och syr. Tror det finns bra beskrivet med bilder i Ottobre tidningarna
  • Mimmi 71
    Kaja skrev 2010-03-31 11:09:59 följande:
    Jaha... Då var det kräksjuka här då... Börjar nästan skämmas på jobbet. Först så hade jag semester och var i Italien. Så hinner jag jobba tre dagar, så blir det VAB två och så är det påsk och sedan.... Tja, jag jobbar väl fyra dagar nästa vecka och så är det semester igen... Inte mycket man får gjort på dethär sättet.Hoppas på att hinna sy lite kanske.
    Känner igen det hela - vi har haft vab 3 ggr i vår, jag har varit sjuk, nu är det påsk, nästa vecka skall jag opereras (=ledig tors-fre) och veckan därefter är det återbesök på onsdag. Halva veckor mest hela tiden och det märks även i lönekuvertet Nu har vi varit friska i 1,5 vecka och jag är superglad
  • Mimmi 71
    Stratus skrev 2010-03-31 11:25:31 följande:
    Nu SKA jag testa att sy smock! Jag har sagt det i flera år, men aldrig provat. Någon här som testat? Igår, bara så där, kom jag på att jag ska sy en sommarklänning till mig själv med smock och enkla axelband. Tyget bara ligger och väntar, jag vet precis vilket. Men idag är jag på väg söderut, så det får blir efter påsk.
    Spännande!

    jag skulle vilja testa smock på singoalla, men har inte kommit dit hän än. Jag hinner inte sy och förverkliga alla ideer som finns i huvudet.
  • ak74

    Just nu har jag kaffepaus{#lang_emotions_coffee}


    Har klippt till ett gäng dregglisar. Kommer nog antagligen tråna efter en kampress om en stund
    Sitter och funderar på det här med namn. Jag har ju funderingar på att byta ut Anna Skapar, som jag känner är lite mesigt, mot något mer JAG fast ju längre jag funderar desto fler förslag ploppar upp. Nu släpper jag ut namnen i det fria så får ni säga vad ni tycker (bara ni inte snor dem Äsch
    Jag har ju 3 barn, Rasmus, Kajsa och Elliot och är äldst i en systerskara av 3...
    Så... här är mina ideer:
    Syster STOR (detta har hittills känts mest som JAG)
    CbA (Created by Anna)
    Och så några varianter på barnens namn:
    RaKaEl
    Razzel  (Rasmus kallas för Razze)
    KaRusEll
    Rakel

    Vad tycker ni? Har ni några andra förslag?
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd