Inlägg från: tinni78 |Visa alla inlägg
  • tinni78

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Frosk skrev 2010-08-18 10:21:13 följande:
    gewjyn, tack för tipset. jag fick faktiskt min första leverans från S&S igår och jag älskar tygerna! Beställde dock ingen velour, men det får det bli nästa gång!

    Och så en fråga igen. Hur svårt är det att lära sig sy med en OL? Jag är lite sugen, men rädd att det helt enkelt är för svårt och jag känner ju ingen som kan lära mig.
    Det är inte så svårt att sy på OL, jag köpte min i våras och har inte haft någon som har lärt mig.
  • tinni78
    yrväder skrev 2010-08-18 20:10:25 följande:
    Förresten kan jag ju berätta att i februari kommer det en bebis
    Jättegrattis! Mår du bra?
  • tinni78
    yrväder skrev 2010-08-19 08:27:21 följande:
    Men sa du inte en kombiOL? Då syr den väl både vanliga OLsömmar och täcksömmar? Om det inte är det kan jag inte påstå att det är så mkt pill jämfört med en vanlig maskin. Visst, det är fler trådar att trä vid färgbyte, men jag knyter och drar igenom och jag hann inte ha den mer än några veckor innan jag frågade mig själv varför jag inte köpt en tidigare, och nu, drygt 3 år senare hade jag aldrig velat byta bort den. Förutom att det blir otroligt snyggt och går fort, så är det ju lättare att få icke vågiga sömmar, och det var oxå en stor anledning till att jag köpte covern senare, för att få snygga platta dekorsömmar och fållar.
    Jag kan inte annat än hålla med ang. OL, det tog nog inte mer än en dag innan jag gillade min och då hade jag aldrig sytt på någon förut. Jag är ganska säker på att jag skulle gett upp att sy i mjuka tyger om jag inte skaffat den.
  • tinni78
    Mimmi 71 skrev 2010-08-19 13:31:44 följande:
    Ursäkta lite OT - men jag måste bara få berätta att G har kissat 2 ggr och bajsat 1 ggn på toaletten sedan vi kom hem från dagis. Inte fasiken skall han behöva ha blöja!
    Är det bara en gång det har hänt på dagis? Jag tycker det verkar som dom överreagerar särskilt om han inte mår dåligt själv av att kissa ner sig. Stå på dig!
  • tinni78
    mrsIce skrev 2010-08-24 12:50:47 följande:
    Tänkte jag skulle göra en beställning från JNY men behöver hjälp (igen!). Interlock eller jersey, vilken är bäst?! Jag har inte särskilt stor erfarenhet av jersey utan har nästan alltid köpt interlock. MT limegröna igelkottar har jag dock, och den tycker jag är lite väl tunn...
    Jag har mest haft interlock och gillar det bäst att sy i men jag har inte så mycket erfarenhet. Men jag har haft MT's igelkottar och stjärnor/fordon från JNY i jersey och det är mycket lättare att sy i stjärnorna än igelkottarna för den är något tjockare.
  • tinni78

    Om man har ett bra kortärmat mönster är det bara att förlänga ärmen för att få ett långärmat som blir bra? Jag har bra mönster på både kortärmad body och rangaltröja och skulle vilja kunna använda dem även som långärmade.


  • tinni78

    Igår var jag och fyndade på ½ priset på reapriset hos Ohlssons tyger också hade dom ½ priset på alla stuvbitar. Det blev lite fynd men hade jag bara haft mer tid hade jag nog kunnat fynda massor. Varför måste jag alltid ha familjen med mig när jag har möjlighet att komma dit.


  • tinni78
    lilla sol skrev 2010-08-28 12:10:41 följande:
    Tinni78: Javisst! Toppen,med grundmonster som går att variera. jmf bredd och längd på ärm med något plagg som passar, eller mät och rita.
    Tack, jag måste testa det.
  • tinni78
    Pumpalicious skrev 2010-08-29 14:44:39 följande:
    Har dom fortfaRANDE den rean?? I sthlm?
    I Örebro var det och om jag inte minns fel så var sista readagen 28/8.
  • tinni78
    m o e skrev 2010-08-29 14:19:37 följande:
    Åh, nu var det längesen jag skrev något här. Men jag läser en massa och lär mig :)

    Idag har jag äntligen sytt färdigt en velouroverall till min gudson. Han skulle ha fått den när han döptes för två veckor sen, men en vattenskada (hantverkarna som bygger vårt badrum lyckades vattenskada köket på våningen under...) kom emellan. Men idag får han dem äntligen och det ska bli så spännande att se om jag har tänkt rätt vad det fäller mönstret. Jag har ritat själv nämligen, då jag inte hittade något bra.

    Bild finns i bloggen, så kika gärna in där och säg vad ni tycker.
    Den var kanonfin, jag verkligen älskar det där djungeltyget.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd