• Kaja

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Pejgan, här finns det på Etsy,

    "Metal purse frames". jag har sett det från andra ställen också, säg till så letar jag reda på det. En del är för flera i samma paket. Tänk på att det oftast går att få ner priset och frakt om du köper flera från samma...

    http://www.etsy.com/search_results.php?search_query=purse+metal+frames&search_type=supplies&ref=auto


    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja
    Pejgan skrev 2010-07-12 15:52:20 följande:
    Tack Kaja! Inser att jag kanske måste ge upp min vägra etsy-inställning
    Tja, annars får du väl handla via ombud... Det har vi gjort förr...

    Själv handlar jag 50-50 på Etsy och eBay, oftast så blir eBay lite billigare, men ska jag ha bra grejer så handlar jag på Etsy.

    Fick hem en hel HÖG med mumsiga tyger i helgen. Bland annat en interlock som MichaelMiller och PattyYoung har designat ihop. Oftast så tycker jag att den amerikanska jerseyn lämnar lite övrigt att önska. Det är billigt, men vi är bortskämda med JNY/Mjukatyger etc och då känns det VÄLDIGT sladdrigt... Denna var av en helt annan kaliber...
    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja
    gewjyn skrev 2010-07-12 17:42:10 följande:
    Jag har köpt från ett ställe som heter DaWanda, har inte adressen i den här datorn, men det är nog bara att googla. det verkar vara lite som etsy, med olika butiker. Sök vidare på metal purse frames, kommer inte ihåg vad just den butiken jag handlade ifrån hette, men de skickade från Hong Kong och hade stort utbud på olika väsktillbehör.
    Dawanda är den Europeiska motsvarigheten till Etsy. Men, den är väldigt rörig med många olika språk. Pratar man tyska eller franska så blir det kuligast där.

    www.dawanda.com
    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja

    Jag har en länk i min blogg nu till en "Pillow case dress" som vi pratade om häromdagen. Även bildbevis på vad det är man kommer att skapa med mönstret! Måste säga att jag är ganska nöjd faktiskt, mest med tyget förstås!


    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja

    Hej i tråden! Kan tipsa om Mera Produktion. jag har precis fått hem 2000 lappar därifrån. (man kan beställa mindre....)

    Väldigt bra priser och om man säger att jag har tipsat så har Kristina lovat att hon skulle försöka göra något på priset....

    http://www.mera.se/

    Mina nya ser ut precis som de gamla, men de är bättre än de jag fick från MinaNamnband. Lite mera tättvävt tycker jag. Och på baksidan så har jag tvättråd och "Made in Sweden" som text". Jag photoshoppade mina etiketter och sedan fick jag en provlapp att godkänna innan de gjorde klart allt. Hur smidigt som helst. Extra plus att de ligger i Sävedalen (Göteborg), så jag åkte dit och hämtade mina och valde färger.


    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja

    Jag kämpar desperat med att få tillbaka sylusten. Den är bara borta… Skulle behöva sy lite både till mig själv och barnen och jag har MASSOR med nya mumsiga tyger. Men det går inte….


    För ett tag sedan så härjade min man med trappan till övervåningen, vilket gjorde att det var svårt att komma upp till övervåningen, men nu har han byggt en jättefin tillfällig trappa, så jag kan inte skylla på det längre.


    Men, jag virkar i alla fall. Häromdagen blev jag klar med en jättefin rosa sjal i spetsmotiv som har tagit hela sommaren att göra. Säkert 60-80 timmar (=lite större än ett syprojekt). Och ändå så har jag blivit helt galen i detta, så nu har jag börjat på ett monsterprojekt till dottern. Det är också uppbyggt av rutor och när jag räknade lite snabbt så lär jag nog behöva en sisådär 200 rutor. Så, med lite tur så KANSKE jag hinner bli klar till hennes födelsedag i Mars… Men, då får jag nog ligga i….


    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja

    Jag har äntligen kommit igång med träningen igen. Och genast så får jag ett nytt syprojekt! Fräcka träningskläder!! Någon som har koll på var det går att få tag på material som funkar att sy gym/aerobics-kläder av?? Behöver ju vara lite stretch och helst inte för mycket bomull i.


    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja

    Jag har lagt in ett litet inofficiellt köpstopp för mig själv. Just nu så håller jag på att jobba mig igenom garnhögen, men det verkar som om folk vill att jag ska börja sy igen....

    Nåja. Jag har producerat en hel del, men det är så himla svårt att få till fotandet just nu. Mannen håller på att bygger till huset och just nu så river han i trappan och trapphallen som leder in till syrummet. Jag har fått hoppa på bjälklagen ett tag och SÅ desperat är jag inte. Dessutom så försvann en garderob. Det mesta åkte ner i källaren, men av någon outgrundlig anledning så landade en massa vinterstövlar i mitt syrum. Det var inte direkt gott om plats där innan....


     


    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja
    Fiffa5 skrev 2010-09-24 11:02:05 följande:
    Jag skulle vilja sy en enkel velourkjol med mudd i midjan till min dotter, men hittar inget fördigt mönster.

    Tänker jag rätt om jag bara klipper ut en rektangel? Upptill lite bredare än höftpartiet och nertill den längden gånger 1,5 ?  Blir det bra eller hur gör man? 
    Tror att det var Hello som gjorde en klockad kjol i sin blogg häromdagen. Kan kanske vara något mönster att utgå ifrån.
    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja

    Jag skulle behöva lite Mumin-tyg, men på Tradera så går det så attans dyrt. Någon som har koll på var man kan köpa det lite billigare. Finska tradera?? Eurokangas??


    Sew much fabric - sew little time!
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd