Inlägg från: GOBLIgobli |Visa alla inlägg
  • GOBLIgobli

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Ogabinne skrev 2010-10-31 11:52:33 följande:
    Vad tyst det är här inne! Har ni alla blivit bortrövade av spöken och vampyrer?

    Igår kväll lyckades jag få klart ett par tossor till kusinbarnet, en beställd klänning och 2 av 4 beställda byxor. Nu har jag bara en mössa och 2 byxor kvar att sy ikväll sen är all "måste-sömnad" avklarad och jag kan fortsätta på min tosshög. Skönt!
    Nästan. Har sytt ytterligare en liemannendräkt (en gjordes förra året) och sen försökt fixa dräkt till "bäban surtant" här hemma...
    Först ett lakanspöke som inte dög, sen tog jag svart plysch och gjorde en klänning med spetshuva och v-klippt nederkant. Skulle vara som en häxa eller annan valfri läskfigur men eftersom häxor ska ha en struthatt och efter att vi försökte kränga in en partyhatt i spetshuvan utan framgång så var the surbääbmode ett faktum! Gaah!! Och efter det har hon inte gjort annat än gnällt!

    (För er som inte vet är bääban vår yngsta på 5 år. Fortfarande bäbis alltså. )
    MenÅÅÅ...
  • GOBLIgobli

    Hehe, nej det var verkligen toppläge. Nu ser det dock ut som klänningen duger ändå för annars kommer grabbarna gå utan henne.


    MenÅÅÅ...
  • GOBLIgobli
    Lallan skrev 2010-11-01 12:47:07 följande:
    Förresten, hur tjock bör en babyoverall egentligen vara? Nog för att jag redsan har två ungar men just det där med att klä dom lagom varmt tycker jag aldrig att jag kännt mig säker på. Tänkte sy i fleece samt velour men funderar på om man även ska fodra med ngt tunt emellan så som tex Lindex overaller är.
    Jag har en lindexoverall som ser ut att vara fodrad med tunnare vadd och trikå på insidan.
    MenÅÅÅ...
  • GOBLIgobli
    Lind1981 skrev 2010-11-03 18:17:56 följande:
    Jag har fått hjärnsläpp!! skall sy en mössa och fodra den med fleece....huvudet den skall passa är ca 52 cm runt om och jag vill inte att den skall bli för tajt..skall passa ett tag framöver..tyckte att fleecen jag köpte inte var så jättestretchig men hinner inte vänta på ny nu så den får duga men hur mång cm skulle ni gjort varje mösshalva?
    Fleece brukar stretcha lite mer åt ena hållet, det är ju stickat precis som jersey. Prova om din gör det. Har tyvärr inga tips på storleken.
    MenÅÅÅ...
  • GOBLIgobli

    Haha, instämmer i att "lämna kvar lite tyg till mig också!!". Är riktigt nyfiken på MTs röda hjärtvelour och JNYs nya, tror det blir kanonfina filtar av det.


    MenÅÅÅ...
  • GOBLIgobli
    Pumpalicious skrev 2010-11-05 09:23:46 följande:
    Egentligen borde alla ha små namnskyltar på sig på mässan, så man känner igen varandra
    I pannan!
    MenÅÅÅ...
  • GOBLIgobli

    Jo jag gillar det enkla i den men undrar om hjärtanen håller sig vita även efter tvätt? Kan misstänka att de blir lite rosa oavsett hur man tvättar.


    MenÅÅÅ...
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd