Inlägg från: Fiffa5 |Visa alla inlägg
  • Fiffa5
    Skumboll skrev 2010-05-25 12:37:06 följande:
    Beror lite på hur stretchig interlocken är men jag tror jag gjorde kantbandet ca 70% av totala längden. Drar det ihop sig så går det att pressa ut rätt bra sen, hellre att det drar ihop sig lite än att kanten blir uttöjd. 
    Nu provade jag att bandkanta en ärm, men tyget drog ut sig. Hade jag för lång remsa med interlock då alltså?? Det drar inte ihop sig i tvätten igen?? Jag måste nog göra om
  • Fiffa5
    Skumboll skrev 2010-05-25 14:09:15 följande:
    Ja, då hade du för lång remsa. Ärmar brukar jag kunna gå ner till 65% ibland beroende på tygets kvalitet. 
    Aha, bara 65% där. Ja då tog jag för långt.   Men om det bubblar sig så här lätt...hur ska man veta att man drar tillräckligt??  Är det lättare att kanta med vanlig muddväv??
  • Fiffa5
    Skumboll skrev 2010-05-25 14:26:14 följande:
    Tack, får testa på en provbit. En sista fråga bara om du orkar!
    När jag stickar ner mudden med tvillingnålen, ska jag dra i tyg+ mudd då också??
  • Fiffa5

    Jag är sugen på att köpa en overlock! Funderar på att köpa en från SMD när jag ändå åker till skottland snart...så slipper jag ju tom betala frakten.


    Men frågan är vilken overlock man ska köpa i så fall. Symaskinen jag har nu är ju en Janome DC4030 och den är jag jättenöjd med...så därför har jag funderat på en Janome 644d.  Men frågan är om ma kommer nöja sig med den eller om man vill ha en bättre modell senare.
    Kommer ihåg på symässan att jag kikade på en dyrare OL som tex trädde sig själv, det såg ju himla smidigt ut. 
    Ngn som kan tipsa mig om en bra OL?? Vilka modeller har ni??
  • Fiffa5

    Interlock är lite tjockare än jerseyn. Jerseyn är tunnare och krullar ihop sig i kanterna och kan vara lite svårare att sy i.


    Det är väldigt olika vad folk föredrar - själv tycker jag bäst om jersey. Men till tröjor och kanske linnen tycker jag att även interlock går bra, till övrigt tar jag helt klart jersey. Och nu till sommaren blir ju jersey lite svalare.
  • Fiffa5
    plura skrev 2010-05-26 23:21:02 följande:
    Ang. rynkningen - syr du två prallella raksömmar som du rynkar med? Sen syr du den riktiga sömmen mittemellan. Det brukar hålla rynkorna på plats tycker jag. Och så nålar jag förstås.
  • Fiffa5
    m o e skrev 2010-05-27 21:09:44 följande:
    Titinea och FridaS: Jag har hittills använt 10 mm jerseyknappar från Prym. Det funkar bra tycker jag, men ibland skulle jag vilja ha mindre, tex om man syr i mindre storlekar.
    Tack för svar! Jag tycker också att 10 mm blir lite stora ibland, funderar på att testa 8 mm (trot det är det som Bibbi har förutom 10-mm)
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd