• Moson

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    melizza skrev 2010-03-12 23:01:34 följande:
    frågar igen.....är det nån som haft eller har sånt här tyg och vet vart jag kan hitta passande muddväv i den vinröda färgen som på stjärnorna?? jag måste sy nåt rikitgt fint med det superfina tyget...det känns så speciellt fint på nåt sätt och då kan man inte bara sy nåt enkelt som en muddbyxa utan vad ska jag sy??? förslag mottages...... www.litenpalandet.se/popup.html?Images/Produc...
    En ärmlös A-linjeformad tunika/klänning till sommaren hade varit fint och kanske en sån där mössa med knutar.
  • Moson
    Bling1975 skrev 2010-03-13 16:20:53 följande:
    Hjälp! Min overlock har gått sönder. Jag sydde i rätt tjockt tyg när det lät konstigt och tråden hade hoppat ut ur övernålarna. Jag har trätt om hela maskinen, bytt nålar och fixat. Men den vänstra undre griparnålen missar övertrådarna i 9 fall av 10 då det inte bildas någon ögla för den att åka igenom. Någon som har en idé om vad som är fel? Jag som hade sett fram emot en riktig sydag imorgon.
    Jag skulle kolla kniven. Min gjorde ungefär likadant men blev bättre när jag bytte kniv, de brukar vara känsliga mot det. Sen om du kan låsa kniven på din maskin är det bra om du gör det när du syr i tjocka tyger.
  • Moson
    melizza skrev 2010-03-13 13:22:15 följande:
    ja fast har inte sånt mönster.....kanske funkar med meedoms men alltid när jag syr efter deras mönster så blir det knas så får se om jag hittar nåt sånt mönster nånstans vilken muddväv är bäst s&s eller tygpysslingens??? dem kanske är samma....nån som vet??? har bara provat muddväv från mjuka tyger och tycker den är bra men där finns inte den färgen jag vill ha
    Testa att göra ett. Kanske om du har ett t-shirtmönster, hoppa över ärmarna och ta in axeln och bröst/ryggbredd vid ärmhålet lite. Läng, spräck mönstret så du ställer ut nertill jämnt fördelat och forma nederkanten. 
    Nåla ihop i ett "slarvtyg" om du har något så du ser om det blir bra. 
  • Moson
    Bling1975 skrev 2010-03-14 01:49:50 följande:
    Tack för tipset, det tänkte jag inte ens skulle kunna vara fel. Men samtidigt så undrar jag hur den kan spela in när maskinen inte ens kan göra en trådkedja innan man stoppar dit tyget. Då borde det nästan vara något annat va? Den får väl helt enkelt åka på spa på måndag, men jag var så taggad att sy imorgon och i veckan.
    Det är värt att testa, min gjorde likadant. Jag kom dessutom på att jag inte hade oljat min sen jag köpte den (för typ 7 år sedan) testa det om du inte hade gjort det. Vad är det för maskin du har?
  • Moson
    Bling1975 skrev 2010-03-14 13:18:24 följande:
    Det är en huskylock s15, mindre än ett halvår gammal så jag tror tyvärr att jag hade sönder något.
    Ajdå, men då har du iaf garanti kvar. Jag trodde inte heller att det kunde vara kniven först men så sa sömmerskorna på jobbet att jag borde kolla. Om den ser sliten ut eller har hack i sig är det dags att byta, är det inte det är det nog något annat. Själv var jag så klantig att typ tio minuter efter att jag bytt kniv körde jag över en nål och fick byta igen ;)
    Hoppas du kommer på vad det är.
  • Moson
    emmize skrev 2010-03-14 19:50:18 följande:
    En snabb fråga- hoppas på snabbt svar också Har sytt endel singoallatunikor/klänningar till dottern nu. Funderar på att göra lite andra storlekar också, men hur mycket skiljer det egentligen i cm över bröstet och i längd per storlek? Tänkte på dubbelstorlekar. Hoppas att nån av er sykunniga orkar ta er tid att svara. Tack
    Jag har tyvärr tappat bort min lista men jag vet att det finns en tabell i Ottobre.
  • Moson
    TeDrickaren skrev 2010-03-14 18:19:28 följande:
    Någon som använder sig av one.com som hemsida? någon som vill hjälpa mig hur jag gör att att direkta om min www. till min blogg adress....
    Varför vill du hellre använda blogspot? Du kan ju köra Wordpress på din domän istället. Nästan lika lätt och många fler möjligheter enligt mig.
  • Moson
    TeDrickaren skrev 2010-03-14 21:32:11 följande:
    Är väl mest att jag redan har all info där och vill inte behöva ändra men det kanske är lätt....är inte värdlsbäst på sånt här.
    Det finns tillägg i Wordpress som kopierar över inläggen från blogspot. Det är klart att det är lite meck att fixa men jag tycker absolut att du ska använda den domän du har.
  • Moson
    NCL skrev 2010-03-15 17:11:36 följande:
    Jag skulle vilja sy mig en väska med dragkedja och axelband. Vet någon var man kan hitta beskrivning (gärna på svenska) på hur man gör? Själva utseendet har jag klart för mig och tänkte rita själv men jag behöver hjälp med i vilken ordning man ska sy i, speciellt när det gäller dragkedjor. Jag vill att väskans kanter ska gå upp en bit ovanför dragkedjan.
    Jag ska precis sy en skötväska och letade reda på lite länkar på mönsterarkivet som kan vara till nytta. Kanske kan hjälpa dig med.
  • Moson

    Har precis sytt färdigt en förklädesklänning :) Nu är det bara att prova den på damen imorgon och se om den passar innan jag gör fler. 


    Var i den mest fantastiska affären KnappKarlsson i Göteborg idag och köpte spännen och band och så till skötväskan jag tänkt sy och en hel del annat. Gick därifrån lätt ruinerad. Tur att tyget är köpt på Ikea;)
  • Moson

    Hjälp! Vad har jag gett mig in på egentligen. Har precis skissat färdigt (tror jag) på en skötväska med 23 fack + lite tillbehör. Dags att börja göra mönster då. Tror ni jag hunnit sy färdigt den till på tisdag? Börjar ju jobba igen på onsdag så jag kan inte räkna med så mycket extra tid sen.

  • Moson
    Preppy skrev 2010-03-18 13:37:15 följande:
    Hej hej i tråden. Jag måste fråga er vad ni använder när ni ritar av mönster på tyget. Jag köpte samma blå och vita penna som jag hade på slöjden men jag tycker att de är jättesvåra att rita med. En mjuk blyerts på ljust funkar ju bättre men på svarta tyger? Jag får inte till det helt enkelt. Nu har jag kört med Po.p:s märkpenna på allt utom svart bara för att det är den enda som är enkel att rita med men den går ju inte att tvätta bort. HJÄLP
    Vanlig skräddarkrita tycker jag är bra, den finns i olika färger. Jag har en variant med lös krita i en liten behållare och ett sorts hjul som fördelar. Lite svårt att förklara men bra. Det finns ju speciella pennor att rita på tyg med som går bort efter ett tag eller i tvätt kommer inte riktigt ihåg, de brukar finnas i sybehörsbutiker.
  • Moson

    Någon som har tips på hur man kan kurera en Pfaff select 1530. Rent allmänt men framför allt trådspänningen som jag inte riktigt får till. Den har ju hängt med ett tag så den kanske borde få lite service egentligen men jag känner att jag kan hitta roligare saker att göra för de pengarna.

  • Moson
    lindalake skrev 2010-03-21 11:42:02 följande:
    jag har lite funderingar på att sy ett regnskydd till min babytravel syskonvagn (även fast jag egentligen inte får sy nu då...) Är det nån som har sytt kapell eller liknande och hittat billig kapellfönsterplast, eller förtältsfönster?? det är väl samma sorts plast antar jag. tydligen spricker vanlig pvc vaxduk vid minusgrader men man kanske inte ska bry sig om det och köpa billig på SoS istället? så här snyggt kan det bli leebra.webblogg.se/ vad tror ni?? annars får jag beställa ett från USA för $50, inte speciellt dyrt men frakten är dyrare än regnskyddet..
    www.shelby.fi/catalog/default.php kan man beställa outdoortyger som tältduk och sånt, dom kan ha. Man kan beställa gratis prover också. Hittade den inte på hemsidan nu men i mina tygprover finns en som heter super clear plastic för 9 euro per meter. 
  • Moson
    sarahl skrev 2010-03-22 14:38:05 följande:
    Moson- är den bra då? den såg spännande ut, men får man med 400 kompletta set med knappar då? jag förstod inte riktigt, jag är så kass på engelska.
    Jag har tänkt beställa en så jag vet inte än.
  • Moson
    Knastroll82 skrev 2010-03-22 15:22:48 följande:
    Hur mycket hamnar frakten på? Nu blev jag ju jättesugen...
    12.95$ ser det ut som
  • Moson
    Knastroll82 skrev 2010-04-16 14:31:47 följande:
    Lilja > Aha! Är du nöjd med den? Moson > Samma fråga till dig, är du nöjd? Är maskningen lätt att förstår sig på/trä/använda?
    Jag tycker den är hyfsat lätt. Det är såklart en fördel att läsa instruktionsboken innan men det finns trädscheman på insidan av luckan på de vanligaste sömmarna om man glömmer;) Det är inte så ofta jag ställer om till täcksömmar men det är bra att kunna sy båda sorter.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd