Inlägg från: Lallan |Visa alla inlägg
  • Lallan

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Vad är lagom mått att ha på midje och benmudd på ett par byxor i storlek 50-56? Borde inte skilja så mycket från dtrl 62-68 eller?

  • Lallan
    tinni78 skrev 2010-04-13 16:36:13 följande:
    Nu har jag kollat måttet på 56 byxorna, mudden i midjan är 38 cm och benmudden 12 cm. Det är Lindex velourbyxor och dom sitter jättebra.
    Supersnällt!

    Sitter på tåget på väg hem från jobbet så då vet jag vad jag ska fortsätta med när jag kommer hem
  • Lallan

    Vem är det här inne som har en Brother 3034? Hittar inte min bruksanvisning och skulle vilja veta hur man ändrar till ???????(nu föll namnet på sömmen också bort, hmmm den som blir vågig som man bara syr med en nål).

  • Lallan

    Känns som jag bara är här inne och frågar efter mått och tyvärr så stämmer det nog. Såååå här kommer det igen, någon som har mått på längd och bredd på en t-shirt eller tunika till en tjej i strl 122?

    Skulle köpa present till ungarnas kompis som ska ha kalas i morgon men hade inte plånboken med mig (hur korkad kan man bli? Tydligen mycket), imorgon stängt pga 1 maj så grattis till mig bara sätta sig och sy i morgon då

  • Lallan
    Jalapeno skrev 2010-04-30 22:29:03 följande:
    lallan 45 cm från ärmkulle, insidan av ärm 37, cm 37 på tvärsen 44 från axelsöm och ner. Straight outta tvättkorgen. Sitter perfekt på min ganska pinniga 122a
    Supersnällt! Tackar så mycket. Då kanske man ska lägga till lite på bredden då den här 122 inte är så pinnig, eller så tar man ett bra stretchigt tyg!
  • Lallan

    Jalapeno: Tack så mycket för hjälpen med mått. Fick ihop en tröja att ta med på kalaset idag och tror att den blev bra storleksmässigt!

  • Lallan

    Ja en snart 6-årig flicka kan ha 128 i strl. Sydde till en tjej som blev 6-år förra veckan och hon hade strl 122/128

  • Lallan
    emptythorn skrev 2010-06-02 14:15:21 följande:
    Jag har fyndat en EL Scooter köpt -05. Men det finns ingen Fotsack till den, men så trillade ju poletten ner och jag kom på att jag kan ju bannemig sy en själv. Men vad ska/bör jag använda för tyg?
    Bävernylon eller vindpoplin skulle jag ha använnt!
  • Lallan

    Inne och kikar lite och ser att det var ett tag sedan jag var in i tråden, mycket som hänt!.

    madebyinferno: Grattis! Verkar vara riktig babyboom i syvärlden just nu

    Skönt att läsa om att det är fler som inte har någon ork eller lust till att sy så behöver jag inte känna mig så ensam. Lusten börjar visserligen komma tillbaka men jag orkar bara inte. Hade tänkt att jag skulle sy som bara den så fort jag fick semester men så blev det visst inte.

  • Lallan

    Nu är det verkligen kors i taket! JAG har plockat fram lite tyger och mönster och ska till att klippa ut lite smått. Förväntar mig inga storverk just nu men det är helt klart en början

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd