Inlägg från: Mimmi 71 |Visa alla inlägg
  • Mimmi 71

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    ErikaFika skrev 2010-05-29 21:51:43 följande:
    Har tillbringat hela kvällen med att surfa runt på alla fantastiska amerikanska sybloggarna! En fundering har dock kommit upp, verkar som många använder "batting" som nåt slags mellanlägg när de syr quiltar eller andra grejer. Vad heter det på svenska? Har bibbi nåt liknande som man kan använda?
    Kan du inte länka till några härliga amerikanska bloggar?

    Igår hade jag en härlig dag upp i Stockholm tillsammans med lillemannen. Huvudmålet var ett besök på Galleri Hemsytt. Jag säger bara wow, så snyggt det var, så proffsigt! Har ni möjlighet så rekomenderar jag verkligen ett besök. Många av besökarna undrade vad det var för nyöppnad butik, synd att inte ha öppet jämt
  • Mimmi 71
    Kaja skrev 2010-05-30 10:43:30 följande:
    Jag har några bloggar i min blogroll. sewmamasew.com är väl en av de mest kända. Men det finns många andra. Många av deras pysselbloggar verkar växa så ohämmat mycket bara. Det finns flera som jag har sett som har 2500 följare, eller fler. Eller så har de 5 följare. Detdär mittemellansegmentet som vi har flera svenska bloggare som ligger i 100-200 följare verkar inte finnas alls... Eller så har jag missat dem.
    Tack för länken (och tipset om dina blogglänkar ) . Skall surfa runt när tiden finns. Visserligen så känns det som man kanske inte behöver ha fler bloggar att följa, men inspiration är ju så härligt!
  • Mimmi 71
    imse vimse skrev 2010-06-01 11:43:10 följande:
    Söker efter ljus och lykta efter boken Sy & strik børnetøj 4-10 år av Ulla Welinder, Den är slut överallt!Nu finns det att buda på den på tradera, för 1000 SPÄNN köp nu ENDAST 1500+ frakt!!! :O :O :O  Sååå gärna vill jag inte ha den ;) Den blir en lite väl dyr tunika!Undrar om hon får sålt den........
    Vilket pris!
  • Mimmi 71

    A & H´s orangea är lysande och klar medan Hilco är lite mer rostorange.

    A & H´s olivgröna är helt underbar - dovare och mer oliv än S&S limegröna mudd (dock tycker jag det är samma färgnyans och matchar bra ihop).

  • Mimmi 71
    plura skrev 2010-06-01 13:20:23 följande:
    Ja rackarungen där -nu kanske jag kan lära mig att hänga upp mina kläder i hallen istället för över köksstolarna -ops man bråkar på barnen och sen är man inte bättre själv Hilcos velour har jag aldrig köpt (eller känt på för den delen) men jag har ju av den här tråden förstått att det är Velouren med stort V. Undrar om man kan beställa lite tygprover på lite olika färger. Gräsgrönt lät onekligen trevligt -somrigt och så.
    Typrover är nog inga problem att få av varken Tygpysslingen eller NeaNobell
  • Mimmi 71
    plura skrev 2010-06-01 13:30:05 följande:
    Är det Andersson och Hjalmarsson? Har de webshop?
    Nej, de har ingen webshop men jag tror att de skickar om man ringer och pratar med dem. Själv brukar jag göra ett besök när velourlagret är tomt, har släkt i närheten.
  • Mimmi 71
    Jalapeno skrev 2010-06-02 21:45:09 följande:
    nåt helt annat:
    hur gör ni med anonymiteten på bloggen och marknadsförsäljning? Jag ska stå på min första marknad helgen innan midsommar och i marknadsbloggen finns jag presenterad med alla andra säljare med för och efternamn. I min blogg finns inte ett namn, inte en plats, men en massa bilder på barnen. Jag kanske inte är så anonym som jag tror på bloggen men om jag länkar till marknaden är jag inte anonym för fem öre.

    hur har ni gjort?
    är jag fånig som är anonym?
    Det är besvärligt. Sedan jag påbörjade försäljning så har jag "hoppat över" anonymitet. Jag vill att det skall vara en trygghet att handla ifrån mig och då måste man ju veta vem man handlar av.
  • Mimmi 71

    Mina tankar om bilder på avvägare oyl är lika med många andra tankar om livet och faror. Jag orkar helt enkelt inte oroa mig. Skulle jag oroa mig om allt som är farligt så skulle jag nog tyvärr inte orka leva. Men det är lite otäckt med bilder på avvägar. Min far råkade ut för att hans passbild använder på FB av en "märklig" profil som hade en hel del tankar och åsikter som stack ut. Nu har min far varken blogg eller lägger ut bilder på nätet, men det går tydligen få tag på andra bilder iallafall. Mao så känns det inte som man går säker någonstan. Man får bara hålla tummarna för att man själv inte blir "offer".

  • Mimmi 71

    Janome är prisvärda men har man möjlighet att lägga någon tusenlapp till så rekommenderar jag Bernina - mjuk, tyst och snabb i gången.

    OL till börja med för att komplettera med Janome CoverPro om man önksar (och har plats). Man klarar sig långt med dekorsömmar och tvillingnål på vanlig hushållsmaskin.

  • Mimmi 71
    Näbbgädda skrev 2010-06-06 22:14:33 följande:
    Tac k för tipset! Försökte googla runt lite men hittar inga som säljer janome eller bernina online? Är jag fel ute eller säljs de inte på nätet?
    Skövde Symaskiner har bra service och bra priser och säljer förövrigt båda märkena.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd