Inlägg från: Mimmi 71 |Visa alla inlägg
  • Mimmi 71

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Kaja skrev 2010-06-10 09:22:41 följande:

    Finns det någon som säljer sådanadär söta katter som alla syr?? Jag vet att jag har sett det i någon blogshop, men inte sjutton hittar jag det nu...


    Sew much fabric - sew little time!
    Solig tror jag säljer.
    Skumboll skrev 2010-06-10 09:06:28 följande:
    Jag köpte på mig ett antal meter av sos mudd, tycker den funkar riktigt bra. 

    Jag är nog lite färgblind men den röda är klarröd, nästan samma färg som jnys röda moln (jersey) om man ska jämföra med något.

    Den gula ja... det kan jag inte svara på, jag tycker den är gul kort och gott.  
    Vet inte om det hjälper så mycket men här är en bild;
    hejelsy.files.wordpress.com/2010/05/img_5108-... 
    ♥ Simon ♥
    Enligt mig så är röd härligt klarröd och mörkröd är just mörkröd (fin den också). Den gula tycker jag går mer åt gröngul. Jämför den med det gröna i MJ´s trolltyg. Den passar inte till exv gula elefanter.
  • Mimmi 71
    ak74 skrev 2010-06-10 10:26:39 följande:
    Prova snabeldraken. Den äter dammelefanter...


    Underbara klänningar!
  • Mimmi 71
    yrväder skrev 2010-06-10 16:53:38 följande:
    Dom är för övrigt skickade idag. Beställde igår, snabba puckar här. Sen lär det väl dröja ytterligare en vecka eller så innan dom dyker upp.
    Säg inte det. Jag beställde cklips från ebay och det tog bara några dagar innan det dök upp. En utvärdering av dragkedjor väntas på
  • Mimmi 71

    Blixtlås är jag helt klart spekulant på så jag inväntar utvärdering. jag har en brun teddyjacka liggande som UFO sedan i januari som saknar turkos dragkedja. Jag har letat mig fördärvad efter en sådan. Tänkte ta en brun, men kanske det får bli en turkos USA-kedja så kan lilleman ha den till hösten istället.

  • Mimmi 71
    Jalapeno skrev 2010-06-11 10:26:52 följande:
    knasig fråga:
    jag syr solklänningar till barn och vuxna, ni vet med smock och på vuxna trekanter fastsyda för bysten. Jag är stl 44/46 dvs XL och har liten koll på mindre storlekar. Ellos storlekstabell visar inte avstånd mellan brösten. Rätt avstånd är ju viktigt för att det inte ska glipa i onödan.

    vad är rätt avstånd mellan bysten i stl small och medium? 

    tack på förhand! 
    Du ställer inte farligt svåra frågor Har ingen aning!
  • Mimmi 71

    Igår kväll så sydde jag klart en omlottbodie till en beställning. Ibland blir jag så där porotivt överaskad över att det faktiskt går så snabbt att sy ihop plaggen. Nu var ju den färdigklippt och tryckknapparna skall sättas i ikväll, men det tog nog bara en halvtimme och kantbanden på CPn fungerade klockrent. Nu är jag för trött för att sy och lägger mig i soffan med lilleman och tittar på Meckar Micke Fast jag är bra sugen på att sy lite mer av de plagg som fortfarande ligger tillklippt, 2 jeans, 2 knälång shorts, 3 t-shirtar, 1 linne, 2 linneklänningar, en kjol och 8 kalsonger Men ikväll får vi besök och imorgon är det student. Kanske kan det bli en heldag i systugan på söndag. Längtar......

  • Mimmi 71
    Ullerull skrev 2010-06-12 18:28:53 följande:
    Jag har velat ha en cp läääänge, nu kom jag över en till hyffsat pris på blocket (ble iof samma som att beställa från england). Måste så här i efterhand säga att jag ångrar lite att jag itne köpt en tidigare. Dt blir såååå bra, går ju inte att jämför med att göra för hand tycker jag å så är ju täcksömmarna väldigt fina.
    Säger detsamma - jag funderade i flera år innan jag köpte CPn och ångrar varje dags om jag väntade Likadant med brodermaskingen. Nu har jag lärt mig av läxan och försöker unna mig eftersom sömnaden är den kart största hobbien.

    Idag är det solsken utanför fönstret men jag trotsar nog det och syr, för jag är så himla sugen på att göra det. Kanska får maskinerna flytta upp på ovanvåningen så jag åtminstone får lite dagsljus.
  • Mimmi 71
    Fiffa5 skrev 2010-06-13 18:42:23 följande:
    En fraga till. Tror ni/ tycker ni att det ar vart att betala lite till och fa en 744D i stallet?
    Det tror jag inte. Vad jag förstår är det bara friarmen som skiljer och den är tillräckligt stor för att man inte skall kunna använda den iallafall. Kör på 644:an!
  • Mimmi 71
    Jalapeno skrev 2010-06-14 21:01:21 följande:
    vad ger ni mej för den här bloggkommentaren:
    Hm, vi verkar inte ha samma smak. Men jag blir ändå glad över att se och läsa hur du tänker :)
     
    tror inte hon gillade mitt kudddfodral Bloggkommentarer är nästan lite väl puttinuttiga ibland. Känner att jag hasplar ur mej söta floskler när det är nåt jag gillar. Man kanske ska bli mer brutalärlig
    Jag känner nästan igen mig i den kommentaren, fast det är inte jag som skrivit just dennna Iallfall så håller jag med i vissa fal Är lite mer vit i inredningen än du men inspireras och allt du gör iallafall. Iblans kan det vara bra så man får en härlig blandninge. Dina kläder köpter jag dock rakt av (om nu pappan hade tillåtit lilleman att bära klänning)
  • Mimmi 71

    Inser att jag måste förydliga lite. Jag kanske inte alltid är så "rak" i mina kommentarer oftast låter jag helt enkelt bli att kommentera om jag inte har något positivt att säga och framförallt så måste det till något alldeles extra, något väldigt fint eller något igenkännande eller känsla av gemenskap, om jag skall kommentera. Nu har jag dock träffat på Jalapenjo IRL några gånger, så just till henne skulle, eller rättare sagt har jag fällt något liknande kommentar. Dessutom så tycker jag i ärlighetens namn att kommentaren trots allt är mer positivt än negativt, för gillandet måste ju vara stort då den som kommenterar vanligtvis inte tycker om liknande.

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd